Zanesljivi in trajnostni partnerji s sistemom pametne logistike TIMOCOM

KAPPA STAR Group se zanaša na TIMOCOM, kadar gre za vprašanje učinkovite rabe virov v logistiki

deli na ...
14.11.2019

Skupina KAPPA STAR Group je vlagatelj v ugledna podjetja s sedežem v Srbiji, ki so vodilna na svojih področjih. Takšni sta na primer tovarna piškotov Jaffa v Crvenki ter tovarna piškotov in kolačev Banni v Kikindi. Poleg tradicionalnih proizvajalcev peciva v skupino podjetij spadajo tudi papirni servis FHB, podjetje Ekostar Pak in že od leta 2003 priznani proizvajalec kartona UMKA iz Beograda.

deli na ...

Podjetje UMKA je uveljavljen proizvajalec recikliranega papirja in kartona, ki velik poudarek daje trajnostnemu razvoju. Pri proizvodnji kakovostnega kartona namreč v skladu z evropskimi standardi kakovosti uporablja izključno star papir. Podjetje se od konkurence bistveno razlikuje prav po okolju prijazni proizvodnji, saj denimo iz 100 ton starega papirja proizvede enako količina kartona – brez izgube virov. 20 odstotkov proizvodnje recikliranega kartona je namenjenih domačemu trgu v Srbiji, medtem ko je preostalih 80 odstotkov namenjenih izvozu v 28 drugih evropskih držav. Prav izvoz za skupino predstavlja največji logistični izziv.

Skupina KAPPA STAR Group je v zadnjih letih doživela velik razcvet, poroča Goran Vučetić, direktor podjetja KSG LOGISTICS. Vsako leto namreč obdela naročila v skupnem obsegu 30.000 polno natovorjenih tovornih vozil. Uspešni razvoj celotne skupine KAPPA STAR Group je tako privedel do čedalje zahtevnejše logistike, ki jo je doslej obvladoval centralni oddelek za logistiko. Da bi se ustrezno spopadli z nastalim izzivom, so prejšnji centralni oddelek za logistiko skupine preoblikovali v samostojno podjetje, ki danes pod imenom KSG LOGISTICS (Kappa Star Group LOGISTICS) ne organizira samo logistike celotne skupine omenjenih podjetij, temveč nudi svoje storitve tudi drugim podjetjem.

Poleg stalnih pogodb z logističnimi in prevozniškimi podjetji vseskozi obstaja tudi potreba po alternativnih rešitvah za hiter transport kratkoročno prejetih naročil. Zato veliko število prevozniških podjetij iz različnih držav vozi za skupino iz Srbije – velik odstotek teh prevozniških podjetij pa predstavljajo prav podjetja, ki jih je skupina našla v sistemu pametne logistike TIMOCOM. Pri nujnih naročilih se lahko skupina KAPPA STAR Group s pomočjo pametne aplikacije Tovor vedno hitro odzove in načrtuje v skladu s potrebami.

Sistem pametne logistike podjetja TIMOCOM tako dodatno pripomore k trajnostnemu ravnanju, kajti z njegovo uporabo se lahko na primer zmanjša število nepotrebnih praznih voženj, s čimer se občutno zmanjšajo tudi emisije CO2 ter potrebe po virih. To je povsem skladno z miselnostjo trajnostnega razvoja, ki jo zasleduje tudi skupina KAPPA STAR Group.

„Podjetje UMKA je pri svojih strankah znano po hitrih dobavah. Uporaba sistema TIMOCOM nam omogoča večjo prilagodljivost, saj je dandanes v Srbiji na voljo vse manj tovornih vozil,“ je povedal Goran Vučetić iz podjetja KSG LOGISTICS. „Sistem pametne logistike TIMOCOM nam omogoča kratkoročno iskanje razpoložljivega tovornega prostora in s tem kratke dobavne roke. Zato je ta sistem pomembno orodje za nas.“

Z uporabo pametnih storitev podjetja TIMOCOM imajo podjetja skupine KAPPA STAR Group možnost, da svoje izdelke hitro in zanesljivo izvozijo v zelo oddaljene regije v Evropi. Sicer so bili najdaljši prevozi na primer opravljeni iz podjetja UMKA v Beogradu v 10.000 km oddaljeno Mehiko ter 6.000 km oddaljeni Kazahstan.

Za logistiko rastoče skupine podjetij ponuja TIMOCOM v smislu sodelovanja zelo koristen in pomemben sistem. S prisotnostjo v sistemu pametne logistike se je KSG LOGISTICS močno uveljavil pri številnih poslovnih partnerjih.

„TIMOCOM se je v zadnjih letih za logistiko skupine KAPPA STAR Group izkazal kot pomemben partner, ki nam je pomagal preprosto in zanesljivo izpolnjevati kratkoročna naročila. Glede na stalno rast naših podjetij in večanje kapacitet KSG LOGISTICS bomo pri naših logističnih procesih tudi v prihodnosti stavili na tega zanesljivega partnerja,“ je povzel Goran Vučetić. „Uporaba sistema pametne logistike nam pomaga, da lahko naročila prevozov izvajamo hitro, preprosto in varno.“

Na začetek