Logistika 17.09.2021
4

Ste že prevoznik prve izbire?

Po zaslugi teh devetih namigov boste hitreje postali prevoznik prve izbire

Vzbujajte pozornost kot ponudnik storitev prevoza prve izbire

Učinkovitost, storitve in digitalizacija – ta kombinacija je ključ do uspeha ponudnika storitev. Za prevozniško podjetje pa seveda ni vedno preprosto imeti pred očmi vse tri vidike v isti meri in jih profesionalno uporabljati. Kajti: Vaša osrednja kompetenca je varen in zanesljiv prevoz tovora. Z naslednjimi namigi lahko prevoznikom uspe postati prevozniki prve izbire.

V sistemu pametne logistike tovornotehnološkega podjetja TIMOCOM se v enem omrežju srečujejo naročniki in izvajalci iz celotne Evrope. Široka ponudba aplikacij in storitev ponudnika logističnih IT-storitev je lahko pri tem v dragoceno pomoč:

Informacije in neobvezujoč preizkus

Devet namigov za vaš ugled, zadovoljne partnerje in trajnostne poslovne odnose

Zakon trga: Včasih je več tovora kot tovornega prostora. Na primer po nesreči ladje Ever Given v Sueškem prekopu. Posledično rastejo cene prevoza, prevozniki pa lahko izbirajo svoja naročila. So pa tudi obdobja s presežkom tovornega prostora. V teh časih cene padejo in se predvsem manjša transportna podjetja borijo za preživetje.

S temi namigi se boste pripravili na takšna nihanja, si dolgoročno zagotovili posel in boste lahko postali „prevoznik prve izbire“ pri svojih strankah:

  1. Digitalizirajte se

Ostanite v koraku s časom in izkoristite raznolike možnosti modernih IT-sistemov v stalnem razvoju. Kajti svet logistike zelo hitro postaja vedno bolj digitalen, mrežno povezan in agilen. Ta razvoj omogoča tako vam kot vašim strankam veliko različnih možnosti olajšav in priložnosti za rast. Ponudnikom IT-storitev, kot je TIMOCOM, je zelo pomembno vsem udeležencem na trgu olajšati dostop do digitalnega sveta, jih aktivno spremljati na tej poti in digitalni svet oblikovati skupaj z njimi.

  1. Dostavljajte točno in zanesljivo

Vaše stranke od vas pričakujejo točno to. Vendar še najboljše načrtovanje ne pomaga, če obtičite v zastojih ali če se na poti zgodi kaj nepredvidljivega. Z digitalnim sledenjem tovornjakov v realnem času lahko svoje podatke o lokaciji delite s svojimi partnerji. Tako vam položaja ni treba pojasnjevati in se na primer stranka na rampi lahko bolje pripravi na čas vašega prihoda.

  1. Nudite varnost
  • Zavarovanje tovora Vsak tovor morate pravilno zavarovati. Vzemite si čas in pred odhodom preverite, ali je vse pravilno zavarovano in pospravljeno. Dober pregled za to daje Verkehrsrundschau v svoji datoteki LasiCheck.
  • Certifikati: Pridobite certifikate za vsa področja in storitve, pomembne za vas in vaše stranke. Tako se boste uveljavili kot ponudnik storitev, ki izpolnjuje najvišje kakovostne in varnostne standarde. Tukaj lahko najdete več informacij o običajnih kakovostnih oznakah in certifikatih.
  • Varstvo podatkov: Ko gre za digitalne poslovne odnose, ima tema varstva podatkov in avtentikacija vedno pomembnejšo vlogo. TIMOCOM je v ta namen na primer razvil varnostno omrežje. To med drugim obsega področja varstva podatkov, varnosti plačil in obsežnega preverjanja novih strank.
  1. Delujte proaktivno

Primer: Povečali ste svoj vozni park in imate zdaj več kapacitet kot prej. Optimizirajte izkoriščenost kapacitet. Ponudite razpoložljiv tovorni prostor in svoje partnerje pravočasno obvestite o prostih kapacitetah. Lahko jih tržite, če kapacitete svojega tovornega prostora objavite na tovorni borzi.

  1. Komunicirajte varno tudi mednarodno

Evropa je večjezična. Tudi če ne govorite veliko jezikov, vas to ne sme ovirati pri vaši komunikaciji s poslovnimi partnerji. Sistem pametne logistike podjetja TIMOCOM nudi na primer vse potrebne storitve za poslovanje v 24 jezikih. Tako se ognete kulturnim in jezikovnim nesporazumom in lahko prevzamete tudi naročila partnerjev, katerih jezika ne razumete.

  1. Ohranite pregled nad prepovedmi prometa

Ognite se ovinkom ali dolgim zastojem, ki povzročijo zamude ter vaše in strankine frustracije. Na strani www.Truckban.info imate stalno brezplačen pregled nad prepovedmi prometa ali posebnimi gradbišči. In to po vsej Evropi

  1. Načrtujte dolgoročno

Vožnje s praznimi tovornjaki so drage, okolju škodljive in se jim je mogoče izogniti. Zato svoje poti načrtujte dolgoročno. Najkrajša pot med dvema postajama ni nujno najučinkovitejša. Izvajajte dvojna ali celo trojna naročila, na povratku pa naložite še dodatne delne tovore, ki jih lahko pametno povežete s svojo potjo. Ali pa svoje poti načrtujte učinkoviteje tako, da že med pripravami izračunate stroške zanje. Oboje nudi aplikacija za poti in stroške v sistemu TIMOCOM.

  1. Ostanite dosegljivi

Osnova za dober poslovni odnos je komunikacija. Ne dopustite, da bo kakšno vprašanje ostalo brez odgovora, ampak se odzovite hitro in ciljno. Sistemi, kot je sistem podjetja TIMOCOM, imajo vgrajeno funkcijo obvestil in sporočilnik, ki sta lahko v veliko pomoč.

  1. Predstavite se optimalno

Urejanje lastne spletne strani podjetja lahko zahteva veliko časa. Vendar je vpogled v pomembne dokumente, npr. EU-licence, certifikate, zavarovalniško dokumentacijo, prijavo dejavnosti itd., pomemben za veliko vaših partnerskih podjetij. Dokažite svojo zanesljivost in napravite optimalen vtis že od samega začetka. Profili podjetja v sistemu pametne logistike vam nudijo preprosto in prednastavljeno možnost sporočilne predstavitve.

Uspešno do vidnosti v konkurenci, z digitalno podporo

Da bi postali ponudnik transportnih storitev prve izbire, imate na voljo veliko točk, ki jih lahko vključite v vsakdanjik pri delu. Če posežete po TIMOCOM-ovih aplikacijah in storitvah, imate poleg tega primerno digitalno podporo ves čas pri roki:

Zdaj na informacije in neobvezujoč preizkus

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Pop-up image - Logistic
Želite postati strokovnjak na področju logistike?

Prejemajte naše novice s področja logistike neposredno v svoj poštni nabiralnik. Bodite med prvimi, ki bodo izvedeli za naše izdelke in posodobitve.

Na začetek