skip navigation
15.05.2019

Čakanje je stvar preteklosti: TIMOCOM in Cargoclix rešujeta zastoje na rampah

TIMOCOM in Cargoclix predstavljata skupni projekt na sejmu Transport logistic 2019 (od 4. do 7. junija) v Münchnu

Erkrath, 15. 5. 2019 – Čakanje pred rampo je preteklost. To je drzen cilj sodelovanja med Timocomom in Cargoclixom. Z združitvijo telematskih podatkov in upravljanja časovnih oken želita IT-podjetji rešiti znano problematiko gneče pri prejemu in izdajanju blaga ter v panogi postaviti nov standard.

»Dandanes čakanje na rampi ni več potrebno. Z uvedbo dinamičnih podatkov lahko postopke upravljavcev ramp in prevoznikov oblikujemo bistveno bolj učinkovito in prilagodljivo«, pravi prof. dr. Victor Meier, svetovalec in družbenik podjetja Cargoclix.
deli na ...

Upravljanje časovnih oken »SLOT« podjetja Cargoclix in GPS-podatki podjetja TIMOCOM uporabnikom omogočajo prilagodljivo upravljanje ramp. Proizvodna in trgovska podjetja lahko s stalnim usklajevanjem podatkov o položaju z rezerviranim časovnim oknom dostave natančno izračunajo »Estimated Time of Arrival« (ETA) in preverijo, ali je tovorno vozilo do rampe prispelo pravočasno ali pa je mogoče dati prednost drugemu dobavitelju.


Tako deluje dinamično upravljanje s časovnimi okni na rampi

V praksi prevoznik odobri svoje GPS-podatke, ki se redno usklajujejo s podatki o položaju tovornega vozila in izračunan dejanski čas prihoda pošljejo upravljavcu rampe. Ta lahko nato računa na podatke v realnem času in tako organizira prevoze. Natančna napoved skrajša čakalne čase voznikov tovornih vozil in jih v idealnem primeru tudi prepreči.

»S povečanjem cestnega tovornega prometa se mnogi bojijo, da bo problematika na rampah še hujša. Ampak dandanes čakanje na rampi ni več potrebno. Z uvedbo dinamičnih podatkov lahko postopke upravljavcev ramp in prevoznikov oblikujemo bistveno bolj učinkovito in prilagodljivo. »Ničelni čakalni čas« je predvsem stvar tehnologije«, pravi prof. dr. Victor Meier, svetovalec in družbenik podjetja Cargoclix.

»Prek ustreznih sistemskih vmesnikov pokrivamo skoraj vse ponudnike telematike naših uporabnikov,« pojasnjuje vodja rešitev – Solutions Manager – Andrea Di Domizio. S tem je TIMOCOM optimalni sinergijski partner za podjetje Cargoclix, saj zagotavlja pošiljanje GPS-podatkov, Cargoclix pa s sistemom SLOT poskrbi za izboljšano upravljanje časovnih oken. Količina podatkov ostane nespremenjena, saj so podatki priklicani samo za izračun ETA.

»Varno deljenje podatkov zaradi večje transparentnosti v dobavni verigi se bo uveljavljalo vedno bolj,« je prepričan Di Domizio. »Telefoniranje in e-sporočila niso več potrebni, podjetja lahko bolje načrtujejo, voznikom tovornih vozil pa je treba manj čakati.« Mnoga ugledna podjetja iz vseh panog rešitev SLOT že uporabljajo, saj se mora prek nje že prijaviti vsak izvajalec naročila.

Nemški Zvezni urad za prevoz blaga v najnovejši oceni trga ugotavlja, da so čakalni časi po navedbah voznikov v preteklih petih letih postali občutno daljši. Zaradi tega obe strani spodbujata rešitve, saj si vozniki želijo bolje organiziranih potekov, upravljavci ramp pa zavezujoče informacije.

»K naši novi strateški usmeritvi in sistemu pametne logistike (Smart Logistics System) spada tudi povezovanje z ostalimi sistemi, s čimer lahko skupnim uporabnikom ponudimo pomembne informacije v pravem trenutku,« ugotavlja Andrea Di Domizio. »Veseli smo, da lahko skupaj s podjetjem Cargoclix ponujamo rešitev, ki bo v prihodnosti zagotovo postala standard in olajšala delovni vsakdanjik.«

Novo rešitev proti zastojem na rampi predstavljata podjetji TIMOCOM (hala A5/razstavni prostor 317/418) in Cargoclix (hala A3/razstavni prostor 315/416) v okviru sejma Transport logistic 2019 v Münchnu (od 4. do 7. junija).

Na začetek