10.01.2021

Milijon ponudb v enem dnevu: Borza prevozov podjetja TIMOCOM je dosegla nov rekord

Nov rekord v sistemu pametne logistike – številni dejavniki zagotavljajo visoko število ponudb

1 milijon ponudb tovora in tovornega prostora v enem dnevu

Erkrath, 10. 1. 2021 – 15. decembra 2020 je bilo v sistem pametne logistike podjetja TIMOCOM vnesenih kar milijon ponudb tovora in tovornega prostora. Ta vrednost ne predstavlja zgolj vrhunca tik pred uvedbo novih omejitev gibanja. Na borzi tovora tolikšnega števila ponudb še nikoli prej ni bilo na voljo v enem samem dnevu.

Borza tovora podjetja TIMOCOM je prejšnji teden dosegla nov rekord: 1 milijon ponudb tovora in tovornega prostora Ta vrednost ne predstavlja zgolj vrhunca tik pred uvedbo novih omejitev gibanja. Na borzi tovora tolikšnega števila ponudb še nikoli prej ni bilo na voljo v enem samem dnevu.

Visoko število ponudb v obdobju, ki je tradicionalno bogat s tovorom

Za velikim številom ponudb tovora in tovornega prostora se skriva več dejavnikov. Tudi v preteklih letih so bile tik pred božičem te številke najvišje. Za tokratne dogodke so poleg sezonskega vpliva morda krive tudi omejitve gibanja in brexit. Že marca, pred začetkom prvih omejitev gibanja po vsej državi, je bilo število ponudb visoko. Scenarij brexita brez dogovora s povečanim kopičenjem zalog v Združenem Kraljuestvu je imel prav tako svojevrsten vpliv in je povezan s podobnimi dogodki, ki smo jim bili priča v prvem četrtletju leta 2019.

Do zdaj je bilo v enem dnevu največ 750.000 mednarodnih ponudb tovora in tovornega prostora. Odkar je bila 15. decembra 2020 presežena meja enega milijona, je število ponudb stalno presegalo prejšnji rekord. Številke v sistemu pametne logistike znova dokazujejo, kako življenjsko pomembna je logistika in kako dobro odraža utrip trenutnih gospodarskih razmer.

»Novi rekord nam tudi kaže, da smo pomemben partner za naše stranke, ne glede na to, kako težki so časi. Še naprej namenjamo veliko pozornosti kakovosti našega podjetja in varnosti naše mreže. To je za nas vedno zelo pomembno,« razlaga Tim Thiermann, izvršni direktor podjetja TIMOCOM.

O borzi tovora:

Borza tovora je del sistema pametne logistike podjetja TIMOCOM, sistema za digitalno oskrbo v logistiki. Sestavljajo ga pametne aplikacije, s pomočjo katerih bodo procesi v prevozništvu in logistiki postali bolj odzivni in učinkoviti. Ena od teh aplikacij je borza tovora, na kateri je vsak dan objavljenih do 750.000 mednarodnih ponudb tovora in tovornega prostora iz vse Evrope. To trenutno preverjenim, več kot 45.000 strankam omogoča enostavno širitev lastne mreže potencialnih poslovnih partnerjev. Borzo tovora je mogoče uporabljati za iskanje in sprejem aktualnih ponudb novih partnerjev, sistem pa je mogoče izkoristiti tudi za povečanje prilagodljivosti vašega poslovanja in za boljše prilagajanje zahtevam na današnjem trgu.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek