Sistem TIMOCOM: Da prevozi ne bodo postali gradbišče

Kako je podjetje WEMAS Absperrtechnik GmbH digitalno pospešilo naročila prevozov

Kot vodilni na trgu na področju integriranih, certificiranih rešitev za zaporo cest, uporablja podjetje WEMAS Timocomov sistem pametne logistike (Smart Logistics System). V osmih mesecih je podjetje z uporabo aplikacije TC Transport Order® dodelilo 2.221 naročil 855 različnim izvajalcem naročil. Do takrat je imelo podjetje WEMAS svojega glavnega špediterja. Ker so bili z njegovim delom nezadovoljni, se je vodja logistike Stefan Watzlawek odločil za uporabo Timocomovih rešitev.

»Digitalno upravljanje naročil za nas pomeni dve bistveni prednosti,« pravi Watzlawek. Zaradi digitalizacije je postalo njegovo podjetje bolj konkurenčno in se je rešilo nepotrebne papirologije. »Z uporabo Timocoma smo znatno hitrejši pri oddaji in obdelavi naših naročil prevozov,« opiše Watzlawek eno od prednosti. Odločilna pa je bila funkcija arhiviranja za naročila prevozov.

WEMAS Absperrtechnik GmbH

130 sodelavcev pri podjetju WEMAS skrbi za distribucijo pregradne tehnologije trgovcem na debelo in drobno. Že od leta 1971 se podjetje specializira za proizvodnjo in prodajo visokokakovostnih izdelkov za profesionalno zaščito delovišč pri visokih in nizkih gradnjah.

»Poleg tega bi bili veseli funkcije, s katero bi lahko račune in dokazila o izvedbi dodelili neposredno pri zadevnem naročilu prevoza,« se je glasila njegova prošnja Timocomovemu IT-oddelku. Upa, da: »Pri letni knjigovodski reviziji bi tako imeli vse informacije na enem mestu – s tem bi prihranili čas, kar je za nas absolutna dodatna vrednost.« Zahvaljujoč možnosti arhiviranja je prebiranje dokumentacije zdaj že stvar preteklosti.

V sistemu integrirano digitalno upravljanje naročil skrbi za občutno večjo učinkovitost. Z uporabo te aplikacije se minimizira organizacijsko delo in iskanja. Ima še eno prednost – za upravljanje naročil ni potreben noben podsistem in več kot 127.000 Timocomovih uporabnikov zaradi obveznih polj ne more pozabiti na nobene pomembne informacije.

Pri usposabljanju na delu so bile Stefanu Watzlaweku in njegovemu sodelavcu predstavljene nove funkcije pri uporabi aplikacije TC Transport Order®. Njegov sodelavec Döring tako do takrat ni poznal imenika podjetij: »S tem lahko na primer poiščem prevoznika z vozili, ki imajo zložljivi viličar.« Tudi pri iskanju skladišč je bil navdušen. Takoj je našel deset primernih površin. Tudi pri dveh drugih temah je bilo usposabljanje uspešno: Glede sledenja naročilom, s katerim se zmanjšajo komunikacijska prizadevanja z izvajalcem naročila med prevozi, in glede oddaje rednih prevozov. Prek razpisa je bilo mogoče najti pet prevoznikov, ki bodo v prihodnje redno prejemali naročila. Pri oddaji je bil uporabljen seznam e-poštnih naslovov, s katerim so prevoznike povprašali o cenah.

Döring ima za ekipo usposabljanja tri želje: Pri nekaterih vprašanjih prevozniki pogosto prek e-pošte sprašujejo o davčni številki podjetje WEMAS – to bi lahko rešili z dodatkom v obrazcu. »Ker so nas o tem povprašale že mnoge stranke, načrtujemo, da bo mogoče davčno številko naročnika navesti poleg naziva podjetja v poročilu o naročilih,« so pojasnili v Timocomovi ekipi za usposabljanje. Prepoved vožnje je druga vsakodnevno prisotna tema v podjetju WEMAS. V zvezi s temi ga je lahko ekipa napotila na Timocomov TruckBan za mednarodne prepovedi voženj za tovorna vozila. Kot tretje si Döring želi možnosti vnosa dostavnega naslova v imeniku podjetij, da bi lahko to uporabili v poročilu o naročilih.

V času, ko so najbolj zaposleni, bo lahko Döring v prihodnje prihranil pol ure časa na dan, takoj ko bo vzpostavljen vmesnik med Navision – programom, v katerem izvajajo naročila pri podjetju WEMAS – in aplikacijo TC Transport Order®. Nato bo mogoče z enim klikom iz enega naročila prevoza narediti ponudbo tovora.

Več informacij o podjetju WEMAS najdete na spletnem mestu www.wemas.de.

Na začetek