skip navigation

Raznolikost oddelkov pri TIMOCOMu

Kot strokovnjak, mladi strokovnjak ali začetnik po končani univerzi ali s prvimi poklicnimi izkušnjami lahko pri nas začneš na različnih oddelkih. Neprestano iščemo močno podporo na številnih področjih podjetja. Katera natančno in kaj te tam zanimivega čaka, boš izvedel tukaj.

IT

V našem internem razvojnem oddelku sami vodimo celotno paleto procesov v vseh fazah razvoja izdelkov: strateški koncept, strokovni razvoj, tehnična arhitektura, informacijsko-tehnična implementacija, zagotavljanje kakovosti, zagon in trajna podpora. Pri nas se delo po lansiranju izdelka ne konča - spremljamo uspeh izdelka, analiziramo trg in pridobivamo povratne informacije naročnikov, da podamo natančno to, kar od nas pričakujejo. Za to so odgovorna vsa strokovna področja IT - kar nam daje vsakodnevno zadovoljstvo.

Trenutna prosta delovna mesta na IT-področju

»Pri TIMOCOMu ne razvijamo kakršnihkoli aplikacij. Delamo na tem, da bi digitalizirali prevozniško logistiko. Temu cilju sledim pri razvoju izdelkov tako kot moji kolegi. In prepričan sem, da nam bo skupaj uspelo.«

Philipp, Portfolio Manager

Marketing

Kot strokovnjaki za komunikacijo smo odgovorni za strateško in operativno upravljanje znamke TIMOCOM v notranjih in zunanjih odnosih. Skrb za prepoznavnost podjetja in naših aplikacij po vsej Evropi in pri vseh ciljnih skupinah je pomembna naloga, ki nas motivira vsak dan. Naš TIMOCOMov sistem tržimo v 46 evropskih državah in v 24 evropskih jezikih. Posebno pri tem je to, da imamo v podjetju na voljo vse strokovnjake z naslednjih področij: Communications, PR, Design, Social Media, Media Buying, Web Development und Project Management. Za najpomembnejše trge imamo lastne Country Managerje, ki naše trženjske ukrepe vodijo glede na posebnosti države.

Trenutna prosta delovna mesta na področju trženja

»Najboljša stvar v zvezi z mojo službo so seveda ljudje! Vsako jutro vstanem, da pomagam svojim kolegicam in kolegom, saj trdno verjamem v lojalnost in povezanost v podjetju. Denar lahko zaslužimo povsod, ampak vedeti, zakaj in za koga opravljamo svojo službo, je pomembno.«

Christos, Manager Marketing Investment

Sales & Customer Success

Brez strank ni prihodka. Ta trditev je osnova našega kakovostnega prodajnega oddelka, ki ne predstavlja le pridobivanje novih mednarodnih strank, temveč tudi zanesljivega partnerja za uporabnike naše platforme. V oddelkih Customer Care, Presales in Aftersales skrbimo za to, da nove stranke postanejo dolgoročni člani naše digitalne mreže. Poleg tega je velikim strankam s področja logistike na voljo naš oddelek Key Account Management, medtem ko je oddelek Trade & Industry osrednja povezava za podjetja s področja proizvodnje in trgovine. Skrb za vmesnike med telematskimi sistemi in sistemi za upravljanje prevozov optimalno zaokroža storitve za vse, ki se ukvarjajo s prevozništvom. Da zagotovimo varnost za vse obstoječe in morebitne nove naročnike, so vsak dan na delu naši strokovnjaki.

Trenutna prosta delovna mesta na področju Sales & Customer Success

»Zabavno je videti, ko nekaj deluje in se ekipa pri tem zabava. Poleg tega imamo tudi dovolj časa za klepet, ki je prav tako pomemben, saj nismo roboti. Lepo je, ko vsak posameznik doživlja svoje uspehe in prav tako je enkratno gledati, ko so ljudje navdušeni sami nad sabo.«

Sonja, Head of Customer Service & Sales Support

Human Resources

Na kadrovskem oddelku težimo k temu, da kot strateški partner aktivno sooblikujemo uspeh podjetja. To dosežemo predvsem s tem, da se osredotočamo na področja kadrovske strategije, Employer Branding, Recruiting in Talent Development. Tudi našim sodelavcem in iskalcem zaposlitve omogočamo dodano vrednost, tako da jim znamo vedno prisluhniti in upoštevamo njihove potrebe in interese.

Trenutna prosta delovna mesta na področju upravljanja človeških virov

»Veseli me, da sem lahko na voljo vsem sodelavcem in veseli me ko vidim, da se tukaj vsi dobro počutijo in z veseljem prihajajo v službo. Poleg tega je zanimivo soustvarjati projekte, ki prispevajo k še boljšemu počutju in večjemu zadovoljstvu sodelavcev. Vedno znova mi je zanimivo, ko sodoživljam nadaljnji razvoj. Zgodba vsakega posameznega sodelavca je tista, ki naredi službo tako zanimivo.«

Tanja, HR Development & Trainees

General Management

TIMOCOM je srednje veliko podjetje, ki ga vodi sam lastnik oziroma njegova družina in pri nas vzdržujemo družinsko vzdušje. Zaradi tega se pogosto zgodi, da družinski člani sproščeno sedijo pri kosilu z ostalimi zaposlenimi. Samoumevno je, da se v tem ozkem krogu ljudi dnevno odvijajo diskusije in sprejemajo v prihodnost usmerjene odločitve. Oddelek Corporate Development pri tem nudi strateško podporo. Poleg vseh pomembnih dogodkov v podjetju je našemu vodstvu zelo pomembno, da se vsak izmed nas dobro počuti in z veseljem prihaja na delo.

Trenutna prosta delovna mesta na področju splošnega managementa

»Vsak dan je drugačen, zato nikoli ni dolgčas. Raznoliko sodelovanje z vsemi oddelki je enostavno enkratno. Tekom leta pridem v stik skoraj z vsako sodelavko in sodelavcem. Kar me pri tem vedno znova navduši je to, da so ljudje po eni strani tako zelo različni, po drugi strani pa so vsi enako pripravljeni pomagati. Vsak dan doživim majhne in velike uspehe, ki me ženejo naprej.«

Sarah, Assistant to the Management Board

Finance

Pri financah se vse vrti okrog denarja in obsega področja, kot so računovodstvo, finance, kontroling in management tveganja. Poudarek pri računovodstvu je na pripravi mesečnih in letnih bilanc za različne družbe. Tudi obračunavanje pogodb predstavlja pomemben del nalog oddelka. Na področju kontrolinga oblikujemo načrte podjetja in pomembna poročila za upravljanje podjetja. Področje financ upravlja z likvidnostjo, management tveganja pa opazuje in ocenjuje tveganja na ravni oddelkov in družbe ter pripravlja ukrepe za zmanjševanje tveganja.

Trenutna prosta delovna mesta na področju financ

»Skrbimo za vse v zvezi s plačili. Pri tem so moji kolegi medtem postali zelo pomemben del mojega življenja. Drug drugega podpiramo in skupaj iščemo kreativne rešitve. Pogosto tudi po službi kaj počnemo skupaj. V službo se peljem nasmejan, saj so tam moji prijatelji in me čakajo zanimive naloge.«

Vitus, Controller

Priporočajo nemški delojemalci

»TOP Company«

Preberi, kako se je podjetje TIMOCOM v Nemčiji odrezalo kot delodajalec.

Pri TIMOCOMu si lahko ustvarite ime.

Posebna izdaja TIMOCOM JavaMagazin 16 - Philip Stroh in Martin Hermes

Primer:
članek v nemščini »Apache Cassandra im Projekteinsatz« v Java Magazinu, ki sta ga napisala naša razvijalca Martin Hermes in Philip Stroh.

Prenesi članek (PDF, 6,6 MB)

Posebna izdaja TIMOCOM JavaMagazin 9-17 - Hendrik Brinkmann in Philip Stroh

Primer:
članek v nemščini »Pipeline as Code mit Jenkins 2 - Der Praxischeck« v Java Magazinu, ki sta ga napisala naša razvijalca Hendrik Brinkmann in Philip Stroh.

Prenesi članek (PDF, 1,8 MB)

Posebna izdaja TIMOCOM JavaMagazin 16 - Philip Stroh in Martin Hermes

Primer:
članek v nemščini »Das JavaScript-Ökosystem - Die wichtigsten Tools, Trends und Frameworks« v Java Magazinu, kiga je napisal naš razvijalec Philip Stroh.

Prenesi članek (PDF, 6,6 MB)

Vas zanima? Prijavite se in se nam pridružite!

Spletna prijava

Imaš kakšno vprašanje? Naša kadrovska ekipa ti je z veseljem na voljo:

+49 211 88 26 40 19

Prireditve­übersicht

Nas želiš spoznati? Nič boljšega kot to. V podjetju TIMOCOM smo navdušeni nad neposrednimi, osebnimi pogovori v prijetni atmosferi.

Zaradi tega se veselimo zanimivega pogovora s tabo na naslednjih dogodkih v živo.

Prireditev Obdobje Kraj Vrsta

Naši dogodki v prihodnosti trenutno še niso določeni. Takoj, ko bodo v načrtu, te bomo o tem obvestili tukaj, na našem seznamu dogodkov.

Lahko pa nam kadarkoli digitalno pošlješ sporočilo Tvoja prijava – samoiniciativno ali pa se prijaviš na naše prosto delovno mesto. Veselimo se, da te bomo lahko osebno spoznali!

Na začetek