O TIMOCOMU

Naša vizija

Celoten TIMOCOM združuje skupno vizijo za prihodnost logistike. Verjamemo v svet brez logističnih izzivov, zato je naše poslanstvo narediti logistiko pametno, varno in enostavno. To prihodnost imenujemo: Augmented Logistics. Augmented Logistics je tudi naša obljuba, saj pod tem razumemo širitev, izboljšanje, okrepitev, povečanje in stopnjevanje logistike. Za naše naročnike to pomeni, da lahko s TIMOCOMom svoje logistične izzive rešijo pametno, varno in enostavno.

Naša zgodba o uspehu

Pomanjkanje digitalnih rešitev nam ne daje zagona samo danes, bilo je tudi povod za ustanovitev našega podjetja. Aprila leta 1997 je špediter Jens Thiermann iskal platformo za naročila prevozov po vsej Evropi. Toda tisto, kar je našel, ni ustrezalo njegovim predstavam in zahtevam. Odločil se je: to bomo mi naredili sami! Tako so ustanovili podjetje TimoCom Soft- und Hardware GmbH in po zaključku delovnega dne ter ob koncih tedna začeli z razvojem lastne borze tovora in tovornih vozil. Iz pogumnega zagonskega podjetja se je razvilo v eno izmed najuspešnejših srednje velikih podjetij, specializiranih za informacijske tehnologije in obdelavo podatkov za evropsko logistično panogo. TimoCom Soft- und Hardware GmbH se je leta 2018 preimenoval v TIMOCOM GmbH.

Naša ponudba

Kot pionir in spremljevalec pri povezovanju evropske logistike ponujamo prvi sistem pametne logistike, v katerem je vsak dan vstavljenih in obdelanih do 750.000 mednarodnih ponudb tovora in tovornih vozil. Del sistema je tudi naša nevtralna mreža, ki jo sestavlja več kot 43.000 preverjenih podjetij. Nevtralnost predstavlja pomembno prednost, saj se transakcije sklepajo neposredno med pogodbenimi partnerji.

Naša raznovrstnost

Ker smo se specializirali in postali mednarodni, je na sedežu podjetja v Erkrathu, blizu Düsseldorfa, ter na predstavništvih na Poljskem, Češkem in Madžarskem danes zaposlenih več kot 500 sodelavcev iz več kot 30 držav. Podjetje vodita ustanovitelj Jens Thiermann in njegov sin Tim. V vodstvu družinskega podjetja so tako združeni dolgoletne izkušnje in v prihodnost usmerjeni pogledi. Skupaj se lahko ozremo že na številne mejnike podjetja.

TIMOCOM v številkah

500+

zaposlenih (skupno)

Iz 30+

držav (zaposleni)

74,6

milijonov EUR prometa

22

let izkušenj v IT

4

lokacije

43.000 +

mednarodnih strank

Stanje številk: 01/2019

TIMOCOM - dejstva in številke

Ime TIMOCOM GmbH
Vodstvo podjetja Jens Thiermann, Tim Thiermann
Sodelavci vek 500 iz več kot 30 držav
Sedež podjetja Timocom Platz 1, DE-40699 Erkrath
Predstavništva Poljska, Češka, Madžarska
Promet 74,6 milijonov evrov (poslovno leto 2018)
Na začetek

Strinjam se, da spletna stran uporablja piškotke za analizo, prilagoditev vsebine in oglasov. Izvedite več