skip navigation

Vse novosti na enem mestu

Aktualna sporočila za medije

Transportni barometer TIMOCOM
23.04.2020

Transportni barometer TIMOCOM: Koronavirus usmerja evropski prevozniški trg

Erkrath, 23. april 2020 – Negotovost v zvezi s potekom krize zaradi koronavirusa je marca privedla do znatnega porasta ponudb tovora na evropskem prevozniškem trgu. »Številna podjetja so zaradi predvidenega zapiranja mej in drugih omejitev, povezanih s koronavirusom, pohitela z naročili,« pojasnjuje poslovni analitik podjetja TIMOCOM Tilman Fecke, ko razlaga nenavadno visok porast ponudb tovora, ki je na vodilni evropski borzi tovora trajal do sredine marca.

Nadaljuj z branjem >
27.03.2020

Zavoljo akutne situacije je podjetje TIMOCOM povečalo možnosti dostopa do vodilne evropske borze tovora in skladišč

Erkrath, 27. 3. 2020 – Upravljavec vodilne borze tovora v Evropi, IT-podjetje TIMOCOM, v času krize povečuje možnosti dostopa do svojega sistema. »Želimo prispevati k temu, da bo mogoča zagotovitev oskrbe prebivalstva in ohranitev oskrbovalnih verig tudi v trenutnih izrednih razmerah,« pravi Tim Thiermann, direktor podjetja TIMOCOM. 

Nadaljuj z branjem >
18.02.2020

Transportni barometer TIMOCOM: Nemčija slabi, Italija prednjači

Erkrath, 11. 2. 2020 – Italijanska logistična podjetja so se preteklo leto veselila znatne rasti: »Italija je beležila za 16 odstotkov več tovora kot v preteklem letu,« je povedal poslovni analitik podjetja TIMOCOM, Tilman Fecke. In to je popolnoma v nasprotju s trendi drugod po Evropi. V pravkar zaključenem pregledu leta Transportnega barometra TIMOCOM je slika namreč vse prej kot pozitivna. Tako je prišlo v letu 2019 v primerjavi s predhodnim letom do upada čezmejnih ponudb tovora v Evropi za 8,3 odstotke. Leto 2018 se je denimo zaključilo s 5-odstotnim povečanjem v primerjavi z letom 2017.

Nadaljuj z branjem >

Aktualno obveščanje o storitvah

Omejitve gibanja so privedle do upada na evropskem prevozniškem trgu
30.04.2020

Omejitve gibanja so privedle do upada na evropskem prevozniškem trgu

Nepredvidljiv potek krize zaradi koronavirusa je marca na evropskem prevozniškem trgu povzročil nihanja tako navzgor kot tudi navzdol. Po tem, ko so se ponudbe tovora najprej znatno povečale, so se le-te nato zmanjšale za več kot dve tretjini.

Nadaljuj z branjem >
25.03.2020

Koronavirus: Kako se lahko proizvodna in trgovska podjetja spopadejo s trenutnim pomanjkanjem razpoložljivega tovornega prostora

Širjenje koronavirusa ima vedno večji vpliv na cestni tovorni promet v Evropi. Transportni barometer Freight Tech podjetja TIMOCOM trenutno beleži močno rast na področju mednarodnih ponudb tovora. Zaradi trenutno povečanega povpraševanja po trajnejših živilih in potrošnih artiklih je povpraševanje po transportnih kapacitetah na mednarodni ravni trenutno še večje kot običajno. Pri tem je potrebno upoštevati še bližajoče se praznike, ki bi lahko situacijo še dodatno otežili. Proizvodna in trgovska podjetja bi se tako morala že sedaj pripravljati na težave zaradi pomanjkanja tovornega prostora.

Nadaljuj z branjem >
23.03.2020

»Naša prilagodljivost se je sedaj izkazala za pomemben varnostni dejavnik«

Erkrath, 23. 3. 2020 – Širjenje koronavirusa se kaže tudi kot stresni test, ki vpliva tudi na logistično panogo. Podjetje TIMOCOM je zgodaj sprejelo previdnostne ukrepe, ki služijo varovanju zdravja svojih zaposlenih in zagotovitvi nadaljevanja poslovanja podjetja. To pomeni, da si podjetje TIMOCOM nadvse prizadeva za ohranjanje stabilnosti in poslovanja, tako podjetja samega kot tudi sistema pametne logistike skupaj z njegovo borzo tovora.

Nadaljuj z branjem >

Aktualni medijski odmevi

Naslov Medij Datum
Digitalni svet logistike Transport & Logistika 28.05.2019
Kriza na obzorju? Glavni evropski barometer prevozov je še ni zaznal Finance 25.02.2019
Timocom z novo celostno podobo Finance – transport & logistika 09.11.2018
Naslov: Digitalni svet logistike
Medij: Transport & Logistika
Datum: 28.05.2019
Naslov: Kriza na obzorju? Glavni evropski barometer prevozov je še ni zaznal
Medij: Finance
Datum: 25.02.2019
Naslov: Timocom z novo celostno podobo
Medij: Finance – transport & logistika
Datum: 09.11.2018

Mediji

Za vizualno podporo besedil o podjetju in s strani podjetja TIMOCOM vam je na voljo mediateka TIMOCOM. Fotografije in dokumenti so za vas razvrščeni v šest kategorij, da jih lahko prenesete, in sicer v »Poslovne tiskovine«, »Slikovni material« »Oglaševalsko gradivo«, »Logotip«, » Galerija slik« in »Sistem/storitve«. Ostale možnosti filtriranja, npr. glede na jezik, vam omogočajo intuitivno uporabo naše mediateke.

V mediateko

Kontak za javnost

TIMOCOM GmbH
Unternehmenskommunikation
Timocom Platz 1
DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

Na začetek

Strinjam se, da spletna stran uporablja piškotke za analizo, prilagoditev vsebine in oglasov. Izvedite več