Izjava o zasebnosti

Varstvo podatkov je za nas pomembno orodje za večjo varnost in preglednost pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki (v nadaljnjem besedilu: podatki). V nadaljevanju vas želimo podrobno obvestiti o tem, katere podatke zbiramo pri vašem obisku našega spletnega mesta in uporabi naših ponudb ter kako slednje obdelujemo ali uporabljamo, pa tudi o tem, katere spremljajoče tehnične in organizacijske zaščitne ukrepe smo sprejeli.

 

1. Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec v smislu 7. odstavka 4. člena GDPR je podjetje TIMOCOM GmbH, za več podatkov glejte naš impresumu.

 

2. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Odgovorna oseba za spremljanje in skladnost varstva podatkov je naša pooblaščena oseba za varstvo podatkov. Na voljo je pod naslednjimi kontaktnimi podatki:

TIMOCOM GmbH

-Der Datenschutzbeauftragte-

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

E-pošta: datenschutz@timocom.com

 

3. Zbiranje in uporaba vaših podatkov

Obseg in način zbiranja ter uporabe vaših podatkov se razlikuje glede na to, ali si le ogledate našo ponudbo, da dobite informacije, ali storitve, ki jih ponujamo, tudi dejansko uporabite.

 

4. Prejemniki osebnih podatkov

Vaši osebni podatki bodo posredovani tretjim osebam le, če je to potrebno za izpolnitev pogodbe, obdelavo naročila ali če ste v to predhodno privolili.

Vaših osebnih podatkov ne bomo prodali tretjim osebam. Podatki bodo posredovani le državnim institucijam in organom, ki so v okviru obveznih zakonskih določb pooblaščeni za prejemanje takšnih informacij.

 

5. Informativna uporaba

Za informativno uporabo naših spletnih mest zbiramo samo osebne podatke, ki nam jih vaš spletni brskalnik samodejno posreduje, kot so naslov IP, datum in čas zahteve, vsebina zahteve (določena stran), količina prenesenih podatkov v vsakem primeru in status dostopa, spletno mesto, s katerega prihaja zahteva, vrsta / različica / jezik brskalnika, operacijski sistem. Zgoraj navedeni podatki so potrebni za prikaz našega spletnega mesta in za zagotavljanje njegove stabilnosti in varnosti.

 

6. Kontaktni obrazci

Na različnih podstraneh lahko stopite v stik z nami s pomočjo kontaktnih obrazcev. Podatke, zbrane v kontaktnem obrazcu, in vaše sporočilo bomo uporabili samo za odgovor na vaše povpraševanje. Po končani obdelavi bodo podatki izbrisani v skladu z zakonskimi zahtevami. 

Vendar bodo vaši podatki shranjeni, če z nami sklenete pogodbo na podlagi stika z nami in je obdelava podatkov potrebna za izpolnitev pogodbe ali za izvajanje predpogodbenih ukrepov. Vaši podatki bodo izbrisani, ko shranjevanje vaših podatkov po izpolnitvi pogodbe ne bo več potrebno, razen če je zakonsko predpisan rok hranjenja daljši.

6.1. Registracija

Za uporabo naših storitev je na različnih podstraneh potrebna vaša registracija. Podatke, zbrane v prijavnem obrazcu, bomo hranili, dokler boste kot stranka uporabljali naše storitve. V takšnem primeru je obdelava podatkov potrebna za izvajanje pogodbe ali za izvedbo ukrepov pred sklenitvijo pogodbe. Vaši podatki bodo izbrisani, ko shranjevanje vaših podatkov po izpolnitvi pogodbe ne bo več potrebno, razen če je zakonsko predpisan rok hranjenja daljši.

6.2. Vzpostavitev stika prek e-pošte, poslane našemu zaposlenemu

Z nami lahko vzpostavite stik tako, da nam pošljete e-pošto. Pošljete jih lahko na primer na info.si@timocom.cominkasso@timocom.comjobs@timocom.com ali na osebne e-naslove naših zaposlenih. Podatke, ki jih prejmemo, ko nam pošljete e-pošto, bomo uporabili samo za odgovor na vašo poizvedbo. Po končani obdelavi bodo podatki izbrisani v skladu z zakonskimi zahtevami.

 

7. Obdelava podatkov v postopku prijave

Zbiramo in hranimo osebne podatke iz prijav na razpisana delovna mesta in nenaročenih prijav.

Vsi podatki iz vaše prijave bodo zbrani in obdelani za izbiro ustreznih kandidatov za razpisano delovno mesto pri nas. Podatke, ki jih obdelujemo, določite sami, saj sami sprožite prenos podatkov. Podatki o kandidatih se lahko posredujejo tudi drugim podjetjem in nadrejenim v skupini podjetij za namene odločanja.

 

8. Uporaba storitev XING in LinkedIn

V okviru iskanja primernih kandidatov iščemo na omrežjih XING in LinkedIn ter uporabljamo osebne podatke, ki jih tam objavijo potencialni kandidati, da preverimo, ali je oseba primerna za nas, in jo po potrebi kontaktiramo. Podlaga za iskanje je naš zakoniti interes za zapolnitev prostih delovnih mest z ustreznimi osebami. Imate pravico do ugovora. Teh podatkov ne obdelujemo zunaj teh platform, razen če sledi postopek prijave z vašim soglasjem za ustrezno obdelavo.

V primeru delovnega razmerja med vami in nami lahko podatke, ki jih posredujete, nadalje obdelujemo. Obdelava se nato izvaja zaradi izpolnjevanja delovnega razmerja. 

Posebne kategorije osebnih podatkov se bodo obdelovale le, če ste nam jih posredovali, da bi lahko preučili vašo prošnjo, ali če obstaja zakonska obveznost, da to storimo. Ti podatki ne bodo upoštevani v postopku prijave, razen če je to zakonsko obvezno. 

 

9. Uporaba sistema za upravljanje prijav kandidatov "Smart Recruiters"

Za spletne prijave uporabljamo sistem za upravljanje prijav družbe Smart Recruiters GmbH na naši spletni strani, s katerim se lahko udobno prijavite na ustrezno delovno mesto. Obvezne informacije, ki so za to potrebne, so označene ločeno, nadaljnje informacije so prostovoljne.

Lahko se prijavite na razpisana delovna mesta, nam pošljete samoiniciativno prijavo ali se prijavite na Jobalert. Prejeli boste potrditveno e-poštno sporočilo o popolni prijavi ali registraciji v Jobalert. 

 

Vaša prijava bo poslana neposredno kontaktni osebi, pristojni za vaše delovno mesto v družbi TIMOCOM NG GmbH in/ali njenih podružnicah. Pravna podlaga za to je naš zakoniti interes za optimalno distribucijo vloge pravim kontaktnim osebam v skladu s členom 6(1), stavek 1(f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Načeloma imajo dostop do vaših podatkov le osebe, ki jih potrebujejo za pravilen potek našega postopka prijave.

Če se postopek prijave konča brez sklenitve pogodbe o zaposlitvi, bodo vaši podatki izbrisani najpozneje 6 mesecev po objavi odločitve. Razlog za to so naši drugi zakoniti interesi, npr. za dokumentiranje obveznosti predložitve dokazov in dokazil za morebitne postopke na podlagi splošnega zakona o enakem obravnavanju, člen 6, odstavek 1, stavek 1, točka f) GDPR.

Če bi vas kljub vaši zavrnitvi v postopku prijave želeli obravnavati za druga morebitna delovna mesta v podjetju, bomo pridobili vaše soglasje za nadaljnjo obdelavo podatkov. Podatki, ki ste jih posredovali, bodo izbrisani eno leto po vašem soglasju, razen če soglasje prekličete prej. Enako velja za samoiniciativne prijave.

 

10. Chatbot tawk.to

Obiskovalcem naše spletne strani nudimo pogovorno funkcijo, preko katere je mogoč stik z nami in ki omogoča (pred)pogodbeno vzpostavitev stika. Osebni podatki in IP-naslov, ki nam jih posredujete v okviru povpraševanja, poslanega preko t. i. klepetalnega robota, se pri tem shranijo z namenom posredovanja odgovora na vaše povpraševanje. Poleg pogovorne funkcije prek klepetalnega robota je še vedno na voljo možnost vzpostavitve stika z nami prek kontaktnega obrazca ali po telefonu/preko e-pošte. Po zaključku obdelave bodo podatki izbrisani. Podatki se hranijo le v okviru zakonsko predpisanega postopka arhiviranja.

Da vam lahko omogočimo vzpostavitev stika, uporabljamo izvajalca tawk.to inc., 187 East Warm Springs Rd, SB298, Las Vegas, NV, 89119 (ZDA). 

Osebne podatke in podatke vašega naročila, ki nam jih posredujete, podjetju tawk.to posredujemo samo, če ste v to privolili v pogovornem oknu. 

V izjavi o varstvu podatkov podjetja tawk.to lahko najdete nadaljnje informacije o vrsti, obsegu in izbrisu osebnih podatkov, ki jih obdeluje tawk.to. Nadaljnje informacije o tem lahko najdete tukaj:

V okviru Nastavitve piškotkov  lahko kadar koli spremenite svoje nastavitve ali zavrnete obdelavo podatkov. Seveda imate pravico, da svojo izrecno podano privolitev kadarkoli prekličete. V tem primeru bomo nemudoma izbrisali vse osebne podatke, ki ste jih posredovali pri svojem povpraševanju. Glede tega se obrnite na datenschutz@timocom.com

 

11. E-novice

Za prijavo na prejemanje naših e-novic potrebujemo poleg vašega soglasja v skladu s predpisi za varstvo podatkov še vaše ime in priimek ter vaš e-poštni naslov, na katerega vam lahko pošljemo e-novice. Morebitne nadaljnje podatke (kot je naziv) bomo uporabili zato, da vas lahko osebno nagovorimo in prilagodimo vsebino e-novic, pa tudi zato, da vam lahko zastavimo morebitna povratna vprašanja glede vašega e-poštnega naslova.

Za pošiljanje e-novic običajno uporabljamo t.i. dvojno privolitev, kar pomeni, da vam bomo e-novice poslali šele takrat, ko boste potrdili povezavo, ki vam jo bomo v ta namen poslali v potrditveni e-pošti. S tem želimo zagotoviti, da se lahko samo vi sami kot lastnik navedenega e-poštnega naslova prijavite na prejemanje e-novic. 

Prejemanje e-novic lahko kadarkoli prekličete s klikom na ustrezno povezavo na dnu e-novic.

 

12. HubSpot

Na našem spletnem mestu za trženjske aktivnosti uporabljamo rešitev HubSpot. HubSpot je podjetje za programsko opremo iz ZDA s podružnico HubSpot Ireland Limited, ki ima sedež na naslovu 2nd Floor 30 North Wall Quay, Dublin 1, Irska.

To integrirano programsko rešitev uporabljamo za lastne namene trženja, pridobivanja potencialnih strank in za storitve za obstoječe stranke. Mednje spadajo trženje po e-pošti, kot je pošiljanje novic in avtomatizirane pošte, objave v družbenih omrežjih in poročanje o njih, upravljanje stikov, kot so segmentacija uporabnikov in CRM, ciljne strani in kontaktni obrazci.

HubSpot uporablja piškotke. Podjetje HubSpot v našem imenu analizira zbrane informacije (npr. naslov IP, geografsko lokacijo, vrsto brskalnika, trajanje obiska in obiskane strani), da lahko izdelamo poročila o obisku in obiskanih straneh.

Podatki, ki jih zbiramo z rešitvijo HubSpot, in vsebina našega spletnega mesta so shranjeni v strežnikih ponudnikov storitev podjetja HubSpot. Če ste dali soglasje, se obdelava na tem spletnem mestu izvaja za namen analize spletnega mesta.

Podatki se izbrišejo takoj, ko niso več potrebni za dosego namena, za katerega so bili zbrani.

Zbiranju podatkov prek rešitve HubSpot in nastavitvi piškotkov lahko trajno nasprotujete tako, da v nastavitvah brskalnika ustrezno preprečite shranjevanje piškotkov. Obdelavi svojih osebnih podatkov lahko kadar koli ugovarjate z učinkom za prihodnost.

 

13. Uporaba piškotkov

Za delovanje naših spletnih mest uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih naš spletni strežnik ob vašem obisku naših spletnih mest pošlje na vaš brskalnik in se shranijo na vaš računalnik za kasnejši priklic.

To spletno mesto uporablja naslednje piškotke:

 • začasne piškotke (začasna uporaba),

 • trajne piškotke (časovno omejena uporaba),

 • piškotke tretjih oseb (neodvisni ponudniki)

 • piškotke za predvajanje vsebine (trajna uporaba).

Začasni piškotki se samodejno izbrišejo, ko zaprete brskalnik. Sem sodijo zlasti sejni piškotki. Slednji shranijo tako imenovani ID seje, s katerim se razvrščajo različne poizvedbe vašega brskalnika med celotno sejo. Zaradi njih je mogoče vaš računalnik znova prepoznati, ko se vrnete na spletno mesto. Začasni piškotki se samodejno izbrišejo, ko zaprete brskalnik.

Trajni piškotki se samodejno izbrišejo po določenem času, ki se lahko razlikuje za vsak piškotek. Piškotke lahko kadarkoli izbrišete v varnostnih nastavitvah svojega brskalnika.

Nastavitve svojega brskalnika lahko prilagodite svojim željam in, na primer, zavrnete piškotke tretjih oseb ali celo vse piškotke. Vendar vas opozarjamo, da v takšnem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta.

Uporabljenih piškotkov za predvajanje vsebine (t.i. flash cookies) ne zbira vaš brskalnik, temveč vaš vtičnik Flash. Slednji shranjujejo potrebne podatke neodvisno od brskalnika, ki ste ga uporabili, in nimajo samodejnega datuma poteka. Če ne želite obdelave piškotkov za predvajanje vsebine, si morate namestiti ustrezen dodatek, na primer dodatek »Better Privacy« za brskalnik Mozilla Firefox ali »Adobe Flash Killer Cookie« za Google Chrome.

V zvezi s tem mi ne zbiramo ali shranjujemo osebnih podatkov v piškotkih. Prav tako ne uporabljamo tehnologij za povezovanje podatkov uporabnikov s podatki iz piškotkov.

Več informacij o piškotkih je na voljo na portalu Tehnične univerze iz Berlina: https://www.verbraucher-sicher-online.de/thema/cookies.

14. Spletna analiza

Za nas je pomembno, da naša spletna mesta čim bolj optimalno prilagodimo in s tem naredimo čim bolj privlačna za naše obiskovalce. Zato je potrebno, da vemo, kateri deli spletnih mest dosežejo naše obiskovalce. V ta namen uporabljamo naslednje priznane tehnologije.

14.1. Sledenje konverzijam

Sledenje konverzijam („Conversion Tracking“) nam omogoča ciljnim skupinam usmerjeno prikazovanje oglasov na Googlu, Facebooku, Microsoftu in LinkedInu. Stranke lahko tako po družbenih omrežjih ciljno opozarjamo na naše ponudbe.

Za sledenje konverzijam se šifrirani podatki uporabnikov (npr. imena, e-naslovi, naslovi, oznake posamezne stranke) delijo z upravljavcem posamezne platforme. Pri tem ustvarjamo sezname obstoječih stikov in jih prek posameznih računov naložimo pri upravljavcih platform. Pred nalaganjem se seznam lokalno kodira v brskalniku in se šele nato prenese.

Ko se uporabnik registrira na naši spletni strani in je piškotek aktiven, lahko upravljavci posamezne platforme in mi prepoznamo, da je uporabnik kliknil na oglas in je bil preusmerjen na to stran. Vendar ne prejmemo informacij, na podlagi katerih bi lahko osebno identificirali uporabnike. Od posameznega upravljavca platforme prejemamo le statistične ocene za merjenje uspešnosti našega oglaševalskega gradiva.

Soglasje za obdelavo lahko prekličete kadarkoli prek orodja za privolitev. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave, izvajane na podlagi soglasja do preklica. Z uporabo lahko preverite, ali so oglaševalski piškotki upravljavca posamezne platforme v vašem brskalniku nastavljeni, in jih deaktivirate.

Več informacij o posameznih storitvah upravljavcev platform najdete tukaj:

(1) Google Ads Enhanced Conversions in Google Ads Offline Conversions

Ponudnik je Google Ireland Limited.

 

Ponudnik je Facebook Inc.

Microsoft Ads

Ponudnik je Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, ZDA Informacije o varstvu podatkov družbe Microsoft so na voljo.tukaj

 

Ponudnik je LinkedIn Corporation.

Sledenje konverzijam Google AdWords

Kot stranka storitve Google AdWords uporabljamo tudi Googlovo sledenje konverzijam. Če ste našo spletno trgovino obiskali prek Googlovega oglasa (AdWords - oglaševanje nad oz. ob rezultatih iskanja Google), bo Google v vaš računalnik namestil še en piškotek, tako imenovani t.i. pretvorni piškotek. Ta piškotek se ne uporablja za vašo identifikacijo, temveč nam omogoča primerjavo posredovanja na naše spletno mesto prek oglasov Google in odločitev, ki iz tega izhajajo, za nakupe naših ponujenih produktov.

Trenutno za ta piškotek Google ne omogoča zavrnitve. Shranjevanje pretvornih piškotkov lahko prav tako deaktivirate z ustrezno nastavitvijo svojega brskalnika ali uporabo dodatnih vtičnikov brskalnika.

Več informacij o sledenju konverzij storitve Google AdWords je na voljo na:https://support.google.com/adwords/answer/1722022?hl=sl

(6) Google Tag Manager

Google Tag Manager je orodje za implementacijo oznak in skrbi za prikazovanje teh oznak, ki v določenih pogojih zbirajo podatke. Google Tag Manager do teh podatkov nima dostopa. Ko na ravni domene ali piškotkov izvedete deaktivacijo, ta velja za vse oznake sledenja, ki jih implementirate z orodjem Google Tag Manager.

(7) Google Analytics

Na naših spletnih mestih uporabljamo analizo spletnega mesta Google Analytics, storitev družbe Google. Storitev Google Analytics uporablja piškotke, ki se shranijo na vaš računalnik in nam omogočajo analizo uporabe naših spletnih mest. Informacije o vaši uporabi naših spletnih mest, pridobljene s pomočjo piškotka, se običajno prenesejo na strežnik družbe Google v ZDA in se tam shranijo. Na naših spletnih mestih smo aktivirali anonimizacijo IP-ja. To pomeni, da Google vaš IP naslov v državah članicah EU ali v drugih državah, podpisnicah sporazuma za Evropski gospodarski prostor, pred prenosom skrajša. Družba Google te podatke uporablja v našem imenu za oceno vaše uporabe spletnega mesta, za sestavo poročil o aktivnostih na spletnih mestih in za zagotavljanje dodatnih storitev v zvezi z uporabo spletnih mest in spleta. Naslov IP, prenesen v okviru storitve Google Analytics iz vašega brskalnika, se ne združuje z drugimi podatki družbe Google. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme svojega brskalnika. V ta namen lahko preprečite zbiranje podatkov prek piškotkov (vključno z vašim naslovom IP) in obdelavo tovrstnih podatkov s strani družbe Google, če si prenesete in namestite vtičnike brskalnika, navedene na naslednji povezavi:https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Z uporabo alternativnih vtičnikov ali deaktivacijo vseh piškotkov v nastavitvah svojega brskalnik boste preprečili tudi analizo vašega uporabniškega vedenja.

Uporabi vaših podatkov s strani družbe Google lahko nasprotujete tudi na naslednji povezavi. S tem bo uporabljen piškotek za zavrnitev, ki bo v prihodnje preprečeval zbiranje vaših podatkov pri obisku naših spletnih mest: deaktivacija storitve deaktivieren.

Pozor: Če boste izbrisali svoje piškotke, to pomeni, da boste s tem izbrisali tudi piškotek za zavrnitev, kar pomeni, da ga boste morali znova aktivirati.

14.2. Sistrix 

Naše spletno mesto uporablja orodja za spletno analizo podjetja SISTRIX GmbH (»Sistrix«). To so orodja za analizo, s katerimi želimo zagotoviti lažje odkrivanje našega spletnega mesta v spletnih iskalnikih. V tem okviru se zbirajo in shranjujejo samo ključne besede, domena in podatki iskanja. Pri tem se osebni podatki ne zbirajo, shranjujejo ali obdelujejo. Za več informacij o zbiranju in uporabi podatkov obiščite http://sistrix.de/sistrix/datenschutz.

14.3. Mouseflow

To spletno mesto uporablja Mouseflow, orodje za spletno analizo podjetja Mouseflow ApS, Flaesketorvet 68, 1711 København, Danska, za beleženje naključno izbranih posameznih obiskov (samo z anonimiziranim naslovom IP). Ustvarja dnevnik premikov miške, klikov z miško in interakcij s tipkovnico, z namenom naključne ponazoritve posameznih obiskov tega spletnega mesta, kot t.i. ponovitve sej, in njihovega ocenjevanja v obliki t.i. toplotnih zemljevidov ter izpeljave možnosti za izboljšanje tega spletnega mesta. Podatki, ki jih zbira Mouseflow, niso osebni podatki in ne bodo posredovani tretjim osebam. Zbrani podatki se shranjujejo in obdelujejo znotraj EU.

Če ne želite, da Mouseflow zbira vaše podatke, lahko na naslednji povezavi temu ugovarjate za vsa spletna mesta, ki uporabljajo Mouseflow: https://mouseflow.com/opt-out/.

15. Povezane storitve


Za oblikovanje naših spletnih mest in zagotavljanje dodatnih funkcij uporabljamo dodatne storitve.

15.1. YouTube

Nekateri prispevki na naših spletnih mestih vsebujejo tudi videoposnetke YouTube z našega kanala. Načeloma vsebujejo videoposnetki YouTube na naših spletnih mestih razširjen način varstva podatkov (interna funkcija strani YouTube), kar pomeni, da se prek strani YouTube na vaš brskalnik ne prenesejo nobeni piškotki in se tudi ne shranjujejo nobeni podatki o vas. To velja samo, dokler si videoposnetkov ne ogledate. Ne glede na to, ali si videoposnetek ogledate ali ne, se vaš naslov IP prenese v spletno stran YouTube in oglaševalsko mrežo Google Doubleclick. Če ste sočasno z obiskom našega spletnega mesta s svojim uporabniškim računom prijavljeni v spletno stran YouTube, lahko družba YouTube vaš obisk našega spletnega mesta poveže z vašim uporabniškim vedenjem. Prosimo upoštevajte, da kot ponudnik naših spletnih mest ne poznamo vsebine prenesenih podatkov ali njihove uporabe s strani strani družbe YouTube in nimamo možnosti za omejitev prenosa podatkov družbi YouTube in njenim partnerjem.

Ponudnik je družba YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA.

Več informacij o varstvu podatkov družbe YouTube Inc. je na voljo na: https://www.google.com/intl/sl/policies/privacy.

15.2. Vimeo

(1) Na našo spletno stran smo vdelali video posnetke Vimeo, ki so shranjeni na plaftormi Vimeo, kjer si jih je mogoče ogledati. . Video posnetke Vimeo, ki smo jih sami izdelali in vdelali, uporabljamo s "t. i. oznako Do-No-Track". To pomeni, da se vaši podatki iz 2. točke prek brskalnika/vtičnika Vimo prenesejo v ZDA šele, ko video posnetek dejansko predvajate (npr. klik na gumb Start). Klik na video in s tem povezano predvajanje videa pomeni elektronsko privolitev v skladu s čl. 7 v povezavi s čl. 49 odst. 1 lit. a GDPR. Privolitev lahko kadar koli prekličete prek naših nastavitev piškotkov https://www.timocom.si/#uc-central-modal-show.

(3) Ko obiščete našo spletno stran, boste prejeli informacije od Vimeo, da ste priklicali ustrezno podstran in podatke, navedene pod "Informativna uporaba". To se zgodi ne glede na to, ali imate uporabniški račun Vimeo ali ne. Če imate uporabniški račun Vimeo in ste v trenutku obiska naše spletne strani prijavljeni prek svojega računa Vimeo, bodo ti podatki neposredno dodeljeni vašemu uporabniškemu računu. Če ne želite, da se podatki povežejo z vašim uporabniškim računom, se morate pred aktivacijo gumba odjaviti.

(4) Vimeo te podatke uporablja za izdelavo profilov o uporabi kot tudi za oglaševalne namene, tržne raziskave ali za oblikovanje spletnih strani glede na povpraševanja in potrebe. Vimeo vaše podatke tudi posreduje in deli z drugimi ponudniki storitev. Če se ne strinjate z izdelavo tovrstnih profilov uporabe, lahko vložite ugovor. Slednjo morate nasloviti neposredno na podjetje Vimeo (Vimeo, Inc., Attention: Data Protection Officer, 555 West 18th Street, New York, New York 10011; ).Privacy@vimeo.com

(5) Vimeo upošteva pravne zahteve za varstvo podatkov Evropskega gospodarskega prostora in Švice z ozirom na pridobivanje, uporabo, posredovanje, shranjevanje in drugo obdelavo osebnih podatkov iz Evropskega gospodarskega prostora, Združenega kraljestva in Švice. Za vsako posredovanje osebnih podatkov v tretjo državo ali mednarodni organizaciji obstajajo primerna jamstva, kot je opisano v čl. 46 GDPR.

(6) V izjavah o varstvu podatkov podjetja Vimeo najdete nadaljnje informacije o načinu in obsegu obdelave podatkov. Nadaljnje pravice, nastavitvene možnosti in druge informacije o varstvu vaših podatkov najdete na:https://vimeo.com/privacy.

 

16. Povezave družbenih medijev

Naša spletna mesta vsebujejo povezave do omrežij Facebook, Twitter, Xing, LinkedIn in Instagram. Pri tem ne gre za vtičnike družbenih medijev, temveč zgolj za povezavo z našimi ponudbami v okviru teh medijev. S klikom na eno od teh povezav se vaš naslov IP prenese na ponudnika različnih platform. Če boste uporabili eno od teh storitev in boste sočasno prijavljeni s svojim računom, lahko ponudnik družbenih medijev zbira podatke o vašem brskalniškem vedenju. Prenos vašega naslova IP na ponudnika priklicanih spletnih mest je tehnično potreben in velja za vsa spletna mesta.

 

17. Vtičniki družbenih medijev

Trenutno uporabljamo naslednje vtičnike družbenih medijev:

17.1. Vtičniki Facebook

Vtičnike Facebook lahko na naših straneh prepoznate po logotipu Facebook ali po gumbu za všeček. Pregled vtičnikov Facebook boste našli tukaj:http://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Ob obisku naših spletnih mest se prek vtičnika vzpostavi neposredna povezava med vašim brskalnikom in strežnikom družbe Facebook. S tem pridobi družba Facebook podatke o tem, da ste s svojim naslovom IP obiskali naša spletna mesta. Če kliknete na »gumb za všeček« ali »stran mi je všeč« ali na »gumb za delitev« medtem, ko ste prijavljeni v svoj račun Facebook, lahko vsebino naših spletnih mest (Facebook) povežete s svojim profilom Facebook in/ali jo delite z drugimi uporabniki spletnega mesta Facebook. S tem lahko družba Facebook vaš obisk našega spletnega mesta poveže z vašim uporabniškim računom Facebook. Poleg tega lahko družba Facebook vašemu brskalniku pošlje dodatne piškotke. Prosimo upoštevajte, da kot ponudnik naših spletnih mest ne poznamo vsebine prenesenih podatkov ali njihove uporabe s strani strani družbe Facebook. Če ne želite, da bi družba Facebook vaš obisk našega spletnega mesta povezala z vašim uporabniškim računom Facebook, se najprej odjavite iz strani Facebook.

17.2. Instagram

Če prikličete eno izmed naših spletnih strani, na kateri je tovrsten vtičnik, bo vaš brskalnik vzpostavil neposredno povezavo s strežniki podjetja Instagram. S tem pridobi družba Instagram podatke o tem, da je vaš brskalnik priklical našo spletno stran, četudi nimate profila Instagram ali v tistem trenutku niste prijavljeni v omrežje Instagram. Te podatke (vključno z vašim naslovom IP) vaš brskalnik prenese neposredno na strežnik družbe Instagram v ZDA, kjer se shranijo. Če ste prijavljeni v omrežje Instagram, lahko družba Instagram vaš obisk našega spletnega mesta poveže z vašim uporabniškim računom Instagram. Če komunicirate z vtičniki, na primer, kliknete gumb Instagram, se tudi ti podatki prenesejo neposredno na strežnik družbe Instagram in tam shranijo. Podatki bodo poleg tega objavljeni v vašem Instagram računu in tam prikazani vašim stikom. 

Če ne želite, da družba Instagram podatke, ki jih zbiramo na naših spletnih mestih poveže z vašim računom Instagram, se morate pred obiskom našega spletnega mesta odjaviti. Nalaganje vtičnikov Instagram lahko popolnoma preprečite tudi z dodatki za vaš brskalnik, s tako imenovanimi preprečevalniki skripta.

17.3. Twitter

Z uporabo storitve Twitter in funkcije retvit bodo spletna mesta, ki ste jih obiskali, povezana z vašim računom Twitter in o tem bodo obveščeni drugi uporabniki. Pri tem se bodo prenesli tudi podatki na družbo Twitter. Prosimo upoštevajte, da kot ponudnik naših spletnih mest ne poznamo vsebine prenesenih podatkov ali njihove uporabe s strani strani družbe Twitter. 

17.4. XING (gumb Deli z ostalimi)

Pri vsakem priklicu našega spletnega mesta, ki vsebuje funkcije omrežja Xing, se vzpostavi povezava s strežnikom družbe Xing. Kolikor vemo, temu ne sledi shranjevanje osebnih podatkov. Vaš naslov IP se ne bo shranil, prav tako ne bo analizirano vaše uporabniško vedenje.

17.5. LinkedIn

Pri vsakem priklicu našega spletnega mesta, ki vsebuje funkcije omrežja LinkedIn, se vzpostavi povezava s strežnikom družbe LinkedIn. Tako družba LinkedIn izve, da ste s svojim naslovom IP obiskali naša spletna mesta. Če kliknete na gumb »Deli z ostalimi« v omrežju LinkedIn in ste hkrati prijavljeni v svoj račun LinkedIn, je mogoče vaš obisk našega spletnega mesta povezati z vami in vašim uporabniškim računom. Prosimo upoštevajte, da kot ponudnik naših spletnih mest ne poznamo vsebine prenesenih podatkov ali njihove uporabe s strani strani družbe LinkedIn.

17.6. YouTube

Ko obiščete naše spletno mesto z vtičnikom YouTube ali povezavo s stranjo YouTube, se vzpostavi povezava s strežnikom družbe YouTube. Ponudnik strani YouTube bo s tem obveščen, katera naša spletna mesta ste obiskali.

Če ste sočasno prijavljeni na strani YouTube, lahko ponudnik strani YouTube izve več o vašem brskalniškem vedenju. Če tega ne želite, se pred obiskom našega spletnega mesta odjavite iz strani YouTube. Prosimo upoštevajte, da kot ponudnik naših spletnih mest ne poznamo vsebine prenesenih podatkov ali njihove uporabe s strani strani družbe YouTube.

Ponudnik je družbe YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA.

Več informacij o varstvu podatkov družbe YouTube Inc. je na voljo na: https://www.google.com/intl/sl/policies/privacy

 

18. Spletna prisotnost v družbenih medijih

V družbenih omrežjih in platformah (npr. Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, LinkedIn, Google+, Xing) vzdržujemo spletno prisotnost. Za obdelavo podatkov v omrežju Facebook in na vseh ostalih družbenih omrežjih in platformah so skupno odgovorni posamezni ponudniki omrežij in platform ter TIMOCOM.

Omogočamo vam, da podate svoje pripombe na naše prispevke, podate svoje ocene ali z nami stopite v stik prek družbenih omrežij. Svoje prispevke lahko tudi sami kadarkoli izbrišete iz naše strani Facebook in drugih spletnih platform.

Facebook in druge platforme shranjujejo vaše podatke v obliki uporabniškega profila in jih uporabljajo za namene oglaševanja, tržnih raziskav in/ali oblikovanje svojih spletnih mest na podlagi povpraševanja. Tovrstno ocenjevanje se izvaja zlasti (tudi za uporabnike, ki niso prijavljeni) za oglaševanje na podlagi povpraševanja in za obveščanje drugih uporabnikov družbenih omrežij o vaših aktivnostih na naših spletnih mestih. Imate pravico, da zavrnete tovrstno izdelavo uporabniških profilov, za kar se morate obrniti na družbo Facebook. V ta namen si oglejte njihov pravilnik o varstvu podatkov.

 

19. Ubermetrics

Ubermetrics je rešitev za analizo vsebine, ki popolnoma samodejno analizira in filtrira velike količine besedil.

Ubermetrics Delta obdeluje samo javno dostopne informacije. S pomočjo funkcije News Feed spletnega vmesnika Ubermetrics se v skladu s shranjenimi ključnimi besedami prikazujejo objave, ki so pomembne za TIMOCOM. Pri tem se samodejno obdelujejo imena ali psevdonimi oseb, ki so objavile besedilo.

Posebej za uporabo te programske opreme pri podjetju TIMOCOM so bili uvedeni ustrezni tehnični in organizacijski ukrepi. 

Obdelava podatkov je poleg tega omejena na čas, potreben za smiselno uporabo in oceno podatkov, tako da se podatki izbrišejo najpozneje do konca prvega četrtletja naslednjega leta.

Podatki se ne prenašajo ali gostujejo v tretjih državah.

 

20. Spletni oglasi na podlagi uporabe

20.1. Facebook Remarketing / Retargeting

To spletno mesto uporablja Facebook Custom Audiences iz družbenega omrežja Facebook. Ta Facebookov piksel vas v anonimni obliki označi kot obiskovalca naše spletne strani. Ko ste prijavljeni v Facebook, lahko to informacijo uporabimo za prikaz reklamnih oglasov na Facebooku, ki so namenjeni ciljni skupini. Kot upravljavec te spletne strani ne pridobivamo nobenih osebnih podatkov o vas kot obiskovalcu ali vaših podatkov pri Facebooku. Kot obiskovalec našega spletnega mesta imate možnost deaktivirati Facebook Custom Audiences 

20.2. LinkedIn

Na našem spletnem mestu uporabljamo tehnologijo analize in sledenja konverzijam platforme LinkedIn. Z omenjeno tehnologijo družbe LinkedIn vam lahko prikažemo bolj relevantne oglase, ki temeljijo na podlagi vaših zanimanj. Poleg tega prejmemo od družbe LinkedIn tudi združena in anonimizirana poročila o ogledih in podatke o tem, kako komunicirate z našim spletnim mestom. Več informacij o varstvu podatkov družbe LinkedIn je na voljo na:https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy. Analizo svojega uporabniškega vedenja s strani družbe LinkedIn in prikazovanje priporočil na podlagi zanimanj lahko zavrnete (»zavrnitev«); v ta namen kliknite na polje »Zavrnitev v LinkedIn« (za uporabnike storitve LinkedIn) ali »Zavrnitev« (za ostale uporabnike) na naslednji povezavi:https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out.

 

21. Obdelava vaših osebnih podatkov v državah izven EU in EGP

Vaši osebni podatki se ne obdelujejo v državah izven Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora, razen v primeru družbenih omrežij: Facebook, Twitter, LinkedIn in Instagram.

 

22. Pravne podlage za obdelavo podatkov

Sledi pregled pravnih podlag predpisov za varstvo podatkov za obdelavo vaših podatkov.

22.1 Uporaba ne glede na naprave

Obdelava vaših podatkov, ki nam jih vaš brskalnik samodejno prenese, se izvaja v okviru naših interesov, da vam lahko spletna mesta sploh prikažemo.

 • Točka f) 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR)

22.2. Obrazec za stik in registracija

Obdelava je potrebna za izvajanje pogodbe, katere pogodbena stranka je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali za izvajanje ukrepov na zahtevo takega posameznika pred sklenitvijo pogodbe.

 • Točka b) 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR)

22.3. E-novice

Pošiljanje naših e-novic se izvaja na podlagi vaše osebne privolitve.

 • Točka a) 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR)

22.4. Spletna analiza, spletni oglasi na podlagi uporabe in vključitev zunanjih storitev

Svojo privolitev lahko kadarkoli prekličete in se s tem odjavite od prejemanja e-novic.

Za namene oglaševanja, tržnih raziskav ali oblikovanje spletnih mest na podlagi povpraševanja za naše interese analiziramo vedenje naših uporabnikov.

 • Točka f) 1. odstaveka 6. člena GDPR

22.5. Spletna prisotnost v družbenih medijih

Ta pravna podlaga velja za Google Analytics, eTracker, Google AdWords, Bing Ads, Facebook Remarketing/Retargeting, analizo LinkedIn, WebProspektor (spletno oglaševanje na podlagi uporabe).

Obdelava osebnih podatkov uporabnika se izvaja na podlagi naših zakonitih interesov za učinkovito obveščanje uporabnika in komunikacijo z uporabnikom v skladu s točko f 1. odstavka 6. člena GDPR. Če posamezni ponudniki zahtevajo soglasje uporabnikov za obdelavo podatkov (njihova privolitev z odkljukanjem potrditvenega polja ali potrditvijo z gumbom), je pravna podlaga za to obdelavo točka a) 1. odstavka 6. in 7. člena Uredbe GDPR.

22.6. Varstvo podatkov

Izvajamo tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za varstvo podanih in zbranih osebnih podatkov, zlasti za nenamerno ali namerno prikrojevanje, izgubo ali uničenje podatkov ali poseg vanje s strani nepooblaščenih oseb. Naši varnostni ukrepi se bodo izboljševali v skladu z razvojem tehnologije.

Prenos vaših osebnih podatkov s pomočjo obrazcev za stik je kodiran z uporabo tehnologije SSL (https), da preprečimo dostop nepooblaščenih tretjih oseb.

22.7. Storitev izterjave/bonitetne ocene/bonitetne agencije

(1) V okviru našega sistema pametne logistike našim strankam ponujamo storitev izterjave. Ta dodatna storitev je na voljo vsem strankam podjetja TIMOCOM.

(2) S pregledom naročila so podjetju TIMOCOM posredovani podatki o upniku (ime podjetja, TIMOCOM ID), podatki o dolžniku (ime podjetja, TIMOCOM ID (če obstaja), naslov vključno z državo (če ni naveden TIMOCOM ID), številka računa, datum računa, odprti znesek, valuta, oznaka, da gre za preostali dolg (samo če obstaja) ter podlaga terjatve, da je mogoče izvesti storitev izterjave in obravnavati posamezni primer. Podjetje TIMOCOM pri bonitetnih agencijah pridobiva tudi podatke o kreditni sposobnosti ali ugotavlja naslove, da lahko posreduje pri dolžniku in upnika zaščiti pred neplačili. Pravna podlaga za to sta točki b) in f) prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (obdelava podatkov z namenom izvajanja pogodbe, obdelava podatkov na podlagi zakonitega interesa upnika).

Zgoraj omenjene osebne podatke hranimo do zaključka postopka izterjave, tj. dokler obstaja neporavnana terjatev in jo obravnavamo v okviru posredovanja pri izterjavi. Nato onemogočimo vpogled v podatke in jih po izteku zakonskih rokov hrambe trajno izbrišemo. Pravna podlaga za to je točka b) tretjega odstavka 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov v povezavi s členom 35 (3) Zveznega zakona o varstvu podatkov (BDSG).

(3) Če prejmemo podatke bonitetnih agencij ali podjetij za izterjavo, po potrebi uporabimo tudi točkovanje. Pri tem se izračuna, kakšna je verjetnost, da bo stranka izpolnila svoje plačilne obveznosti v skladu s pogodbenim dogovorom. Točkovanje temelji na matematično in statistično priznanih ter preverjenih metodah.

Sodelujemo z naslednjimi bonitetnimi agencijami in podjetji za izterjavo:

Bisnode, Creditreform, companycheck, Confidas, Creditsafe, Dun & Bradstreet Czech Republic, a.s., Fonceta OY, Informa, Innolva, KRD, KSV1870 Holding AG, Proff Aksjeselskap, Proff Aktiebolag, Schufa, Virk, Wáberer Hungária Biztosító Zrt. Rezultate preverjanja bonitete hranimo eno leto. Pravna podlaga za to obdelavo podatkov je točka b) prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

(4) Družbama SCHUFA Holding AG ali Creditreform Düsseldorf posredujemo tudi osebne podatke, zbrane v okviru pogodbenega razmerja, o uporabi, izvajanju in prenehanju le-tega ter podatke o goljufivem ravnanju ali kršitvah pogodbe. Pravna podlaga za to posredovanje podatkov sta točki b) in f) prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Družbi SCHUFA in Creditreform Düsseldorf obdelujeta prejete podatke in jih uporabljata tudi za namen točkovanja, da svojim pogodbenim partnerjem v Evropskem gospodarskem prostoru in Švici ter morda v drugih tretjih državah (če je Evropska komisija o njih sprejela odločitev o ustreznosti) zagotavljata informacije, med drugim za ocenjevanje kreditne sposobnosti fizičnih oseb. Družba SCHUFA neodvisno od bonitetnih ocen podpira svoje pogodbene partnerje z izdelavo profilov pri odkritju sumljivih dejstev (npr. za namen preprečevanja goljufij pri naročanju po pošti). V ta namen se analizirajo poizvedbe pogodbenih partnerjev družbe SCHUFA, da se preverijo morebitne nepravilnosti. Ta izračun, ki se izvede posamično za posameznega pogodbenega partnerja, lahko vključuje tudi podatke o naslovih, podatke o tem, ali in v kakšni funkciji v splošno dostopnih virih obstaja vpis za javno osebo z ujemajočimi se osebnimi podatki, pa tudi zbrane statistične podatke iz podatkovne zbirke družbe SCHUFA. Ta postopek ne vpliva na bonitetno oceno in kreditno točkovanje. Več informacij o dejavnostih SCHUFA in Creditreform Düsseldorf najdete nawww.schufa.de/datenschutz oz. www.creditreform.de/duesseldorf/datenschutz.

Pravna podlaga za to obdelavo podatkov je točka b) prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

 

23. Vaše pravice: dostop, popravek, izbris, omejitev obdelave

Vedno imate pravico do brezplačnega dostopa do vaših shranjenih osebnih podatkov, kot pravico do popravka, izbrisa, omejitve obdelave ali do vložitve ugovora v zvezi z obdelavo, pa tudi pravico do prenosljivosti podatkov, če to predvidevajo zadevni predpisi glede varstva podatkov. Če imate vprašanja o vaših pravicah, se lahko prek e-pošte kadarkoli obrnete na nas ali na našo zunanjo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov (glejte zgoraj navedene podatke za stik).

Prav tako imate pravico, da vložite pritožbo pri pristojnemu nadzornemu organu. To je Komisarka za varstvo podatkov in prosti pretok informacij v regiji Severno Porenje-Vestfalija: https://www.ldi.nrw.de/metanavi_Kontakt/

Če nam morate za določeno obdelavo podatkov podati svojo privolitev, lahko slednjo kadarkoli prekličete. Pravno gledano potrebujemo vašo privolitev samo v posebnih primerih, npr. za pošiljanje e-novic.

23.1. Možnost ugovora in odstranitve

V skladu s členom 21(1) GDPR lahko kadar koli ugovarjate obdelavi svojih podatkov. Če želite ugovarjati shranjevanju svojih podatkov v poročilih, nam pošljite sporočilo na navedene kontaktne podatke.

Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave, izvajane do preklica.

Upoštevajte, da TIMOCOM žal ne more vplivati na metode spletnega sledenja okolij družbenih medijev. Več informacij o tem lahko najdete v izjavah o varstvu podatkov upravljavcev okolij. Možnost uveljavljanja svojih pravic do prekinitve spletnega sledenja lahko uveljavljate neposredno pri upravljavcu družbenega omrežja. Če bi želeli uveljavljati svoje pravice v zvezi s tem, bo TIMOCOM zahtevke posredoval neposredno upravljavcem okolij.

V zvezi z vašimi osebnimi podatki imate do nas in platform naslednje pravice:

 • pravico do dostopa,

 • pravico do popravka ali izbrisa,

 • pravico do omejitve obdelave,

 • pravico do prenosljivosti podatkov,

 • pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu za varstvo podatkov.

Za podrobno predstavitev vseh možnosti obdelave in ugovora (zavrnitve) obiščite navedene povezave ponudnikov.

V večini primerov je smiselno, da stopite v neposreden stik z družbo Facebook Ireland Ltd. ali drugimi platformami, saj nimamo dostopa do vseh podatkov in ne moremo vplivati na vse načine obdelave podatkov v okviru družbe Facebook in drugih. Pri uveljavljanju vaših pravic zoper družbo Facebook in druge družbe vas bomo z veseljem podprli.

Facebook (Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska)

Google/YouTube (Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland)

Instagram (Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA, 94025, ZDA)

Twitter (Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ZDA)

LinkedIn (LinkedIn Ireland Unlimited Company Wilton Place, Dublin 2, Irska)

Xing (XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Nemčija)

Na začetek