TimoCom Logo

JavaScript je onemogočen v vašem brskalniku.

Zato je obseg funkcij na tej spletni strani zmanjšan. Da bi povečali obseg uporabe in udobje, začasno aktivirajte JavaScript v nastavitvah brskalnika.
TimoCom – Vodilna na tržišču med borzami tovora in tovornih vozil v Evropi!

Premikamo Evropo!TimoCom – Povezujemo tovor in tovorna vozila

Ponudnik IT storitev za prevozniško in logistično branžo

Podjetje TimoCom Soft- und Hardware GmbH je ponudnik IT storitev v prevozniški in logistični branži in je dejavno po vsej Evropi. Prav tako kot je mednarodno naše poslovno področje, je mednaroden tudi naš kolektiv. Z ekipo več kot 400 zaposlenih iz več kot 30 držav razvijamo tehnologije in storitve, ki omogočajo učinkovitejše in donosnejše vsakodnevno poslovanje. Prevoznikom, špedicijam ali nakladalcem – vsem, ki se ukvarjajo s prevozništvom, TimoComovi izdelki prinašajo korist. Poleg vodilne borze tovora in tovornih vozil v Evropi, TC Truck&Cargo®, TimoCom ponuja tudi druge poslovne rešitve za prevozniško branžo. Na primer TC eBid®, platformo za razpise prevozov po vsej Evropi, in TC eMap®, program za načrtovanje poti in izračun stroškov za prevozniška podjetja, ki vključuje funkcijo sledenja. TimoComova zgodba o uspehu se je začela že pred mnogimi leti.

Aprila leta 1997, nekaj mesecev pred zagonom borze tovora, je špediter Jens Thiermann iskal platformo za naročila prevozov širom Evrope. Toda nobena izmed takrat ponujenih ni ustrezala njegovim zahtevam. Thiermann se je odločil, da bo sam ustvaril borzo tovora in tovornih vozil. Začel je že naslednji dan: čez dan je poslovanje v špediciji potekalo kot običajno. Po zaključku delovnega dne in ob koncu tedna pa je nadaljeval z razvojem TC Truck&Cargo®.

Potem, ko je borza tovora in tovornih vozil začela delovati, so zastavljene cilje dosegli prej, kot so pričakovali in tako so kmalu začeli načrtovati še druge izdelke. Jeseni leta 2009 so jih začeli uresničevati in podjetje TimoCom je v svojem razvoju storilo naslednji veliki korak: uvedli so TC eBid®. Razvili so platformo za razpise prevozov, da bi izboljšali pogodbeno poslovanje celotne prevozniške verige v Evropi. Platforma omogoča enostavnejši potek poslovanja med špediterji, logisti in podjetji s področja trgovine in industrije, hkrati pa omogča donosnejše in preglednejše poslovanje.

Septembra leta 2012 so kot razširitev TimoComovega portfelja izdelkov na tržišče spravili največjo borzo skladišč v Evropi. Tukaj imajo podjetja dostop do 30.000 ustreznih skladiščnih in logističnih površin.

Samo eno leto kasneje smo lansirali TC eMap®, program za izračun in načrtovanje poti z vgrajeno funkcijo sledenja vozil. Funkcija sledenja omogoča prikaz vseh običajnih telematskih sistemov na eni sami platformi. To pri naročnikih vzbuja zaupanje in prihrani dragocen čas.

Zadnji mejnik je TC Login. Preko dostopa, ki je integriran v aplikacijo Transportni barometer, se lahko stranke mobilno prijavijo v svoje TimoCom račune. Tako imajo vedno in povsod popoln dostop do vseh naročenih TimoCom platform.

Transportni leksikon

Transportni leksikon – Odgovori na temo transporta

TimoCom govori

Sledite nam

Strinjam se, da spletna stran uporablja piškotke za analizo, prilagoditev vsebine in oglasov.