Sedaj lahko hitro in preprosto sami oblikujete svoje transportne in logistične procese. Tako v primerih iskanja prevozov, izvedbe prevozov kot tudi upravljanja naročil najdete v sistemu pametne logistike podjetja TIMOCOM ustrezno aplikacijo glede na svoje potrebe in stopnjo digitalizacije.

CEMT dovolilnica

CEMT dovolilnica ( CEMT = Conférence Européenne des Ministres des Transports / Evropska konferenca ministrov za promet) podjetjem dovoljuje, da opravljajo mednarodni cestni prevoz blaga med državami, ki so članice CEMT organizacije (poleg članic OECD so to tudi številne vzhodne in jugovzhodne evropske države). CEMT dovolilnica ne dovoljuje notranjega prometa v državi članici CEMT ali prevoza blaga med državo članico CEMT in državo, ki ni članica te organizacije.
Dovolilnice podeljuje pristojno Ministrstvo za promet ali Ministrstvo za trgovino. Dodelitev sledi po strogih določilih, ki med drugim obsegajo kategorije vozil (EURO 1 - 4). Pravni zahtevek za dodelitev dovolilnic ne obstaja. Dovolilnico je potrebno izpolniti pred vsako vožnjo - z ali brez tovora - in potrebno je voditi evidenco dovolilnic. Dovoljenje velja eno koledarsko leto.

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Na začetek