skip navigation

Transportni leksikon

Vnosi v leksikon

A B C D F G H I K L M N O P R S Š T U V Z

Sedaj lahko hitro in preprosto sami oblikujete svoje transportne in logistične procese. Tako v primerih iskanja prevozov, izvedbe prevozov kot tudi upravljanja naročil najdete v sistemu pametne logistike podjetja TIMOCOM ustrezno aplikacijo glede na svoje potrebe in stopnjo digitalizacije.

FTL (Full Truck Load)

FTL (Full Truck Load) je prevoz, pri katerem tovorno vozilo prevaža le eno samo pošiljko in je tako v celoti zasedeno. Slovensko temu rečemo polni naklad.

Tako za voznika kot tudi za prevozniško podjetje so polni nakladi zelo ugodni. Prevozniško podjetje nima dodatnih stroškov in dela zaradi aviziranja in fakturiranja ter čakalnih dob na več mestih natovarjanja in raztovarjanja. Voznik porabi manj časa pri natovarjanju in raztovarjanju ter pri zavarovanju tovora. Naročnik ima prednost, saj je to najhitrejša možna vrsta prevoza, ko tovor brez dodatnih ovinkov neposredno prispe od mesta natovarjanja do prejemnika.

Nasprotje od FTL je delni naklad, imenovan tudi LTL (Less Than Truckload). Poln kontejner se imenuje FCL (Full Container Load), v železniškem prometu govorimo o vagonski pošiljki.

Postanite poznavalec panoge

Prijavite se tukaj in redno boste prejemali sorodne članke, ki vam bodo poenostavili vaš delovni vsakdan in razširili poslovna obzorja.

Prijava na e-novice

Vsa polja označena z '*' so obvezna, prosimo izpolnite jih.

Ko odpošljete svojo prijavo, s tem potrdite, da soglašate z našim pravilnikom o varstvu osebnih podatkov.

Prijava na e-novice:


Vaše osebne podatke (naslov e-pošte, ime in priimek) bomo za namen pošiljanja informacij podjetja TIMOCOM GmbH po e-pošti posredovali v bazo podatkov podetja SC-Networks GmbH (registrsko sodišče: Okrožno sodišče München, matična številka: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 v 82319 Starnbergu. Podjetje SC-Networks GmbH upošteva Zakon o varstvu podatkov in tudi direktive podjetja TIMOCOM GmbH.

Na začetek