Sedaj lahko hitro in preprosto sami oblikujete svoje transportne in logistične procese. Tako v primerih iskanja prevozov, izvedbe prevozov kot tudi upravljanja naročil najdete v sistemu pametne logistike podjetja TIMOCOM ustrezno aplikacijo glede na svoje potrebe in stopnjo digitalizacije.

FTL (Full Truck Load)

FTL (Full Truck Load) je prevoz, pri katerem tovorno vozilo prevaža le eno samo pošiljko in je tako v celoti zasedeno. Slovensko temu rečemo polni naklad.

Tako za voznika kot tudi za prevozniško podjetje so polni nakladi zelo ugodni. Prevozniško podjetje nima dodatnih stroškov in dela zaradi aviziranja in fakturiranja ter čakalnih dob na več mestih natovarjanja in raztovarjanja. Voznik porabi manj časa pri natovarjanju in raztovarjanju ter pri zavarovanju tovora. Naročnik ima prednost, saj je to najhitrejša možna vrsta prevoza, ko tovor brez dodatnih ovinkov neposredno prispe od mesta natovarjanja do prejemnika.

Nasprotje od FTL je delni naklad, imenovan tudi LTL (Less Than Truckload). Poln kontejner se imenuje FCL (Full Container Load), v železniškem prometu govorimo o vagonski pošiljki.

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Na začetek