Sedaj lahko hitro in preprosto sami oblikujete svoje transportne in logistične procese. Tako v primerih iskanja prevozov, izvedbe prevozov kot tudi upravljanja naročil najdete v sistemu pametne logistike podjetja TIMOCOM ustrezno aplikacijo glede na svoje potrebe in stopnjo digitalizacije.

Logistika 4.0

Logistika 4.0 predstavlja najsodobnejšo logistiko, ki vključuje mreženje, digitalizacijo in računalništvo v oblaku. Naloga logistike ni omejena več le na prevoz sam, kot včasih, temveč gre za funkcijo, ki presega podjetje kot tako v smislu koordinacije celotne dobavne verige.

Pojem
Logistika 4.0 je nastala opirajoč se na Industrija 4.0, za katero smo prvič slišali leta 2011 v Hannovru na sejmu IAA Gospodarska vozila. Potemtakem smo v času četrte industrijske revolucije. Prva se je zgodila z uporabo moči pare, druga z uporabo električne energije in uvedbo tekočih trakov. Tretja industrijska revolucija – imenovana tudi digitalna revolucija – se je začela z avtomatizacijo proizvodnje in uporabo elektronike, kot je na primer pomnilniško nastavljivo krmiljenje.

Logistika 4.0 nadaljuje s tem trendom in vključuje sodobnejšo informacijsko in komunikacijsko tehnologijo. Inteligentni in digitalno povezani sistemi naj bi omogočali neposredno komunikacijo med ljudmi, stroji, napravami, logistiko in produkti. Če logistiko čim prej vključimo v dobavno verigo, dosežemo optimizacijo pravočasne, just-in-time proizvodnje. Po drugi strani si prevozniki obetajo več zanesljivosti pri načrtovanju, še boljšo izkoriščenost kapacitet svoje flote in krajše čakalne dobe na nakladalnih mestih.

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Na začetek