Sedaj lahko hitro in preprosto sami oblikujete svoje transportne in logistične procese. Tako v primerih iskanja prevozov, izvedbe prevozov kot tudi upravljanja naročil najdete v sistemu pametne logistike podjetja TIMOCOM ustrezno aplikacijo glede na svoje potrebe in stopnjo digitalizacije.

Logistika podjetja

Logistika podjetja je skupen izraz za celotno logistiko podjetja. Zajema vse interne vidike logistike kot tudi vse vidike logistike med podjetji. Sem spadajo nabava, interna logistika proizvodnje in pošiljanje ter distribucija proizvedenega blaga.

Pojem
V poslovni ekonomiji pojem »logistika« določa načrtovanje, upravljanje, izvedbo in nadzor fizičnega pretoka blaga in pripadajočega informacijskega toka v celotni vrednostni verigi podjetja.

Vsako podjetje se v osnovi ukvarja z nalogami logistike – ne glede na panogo. Logistika podjetja je skupni izraz za številne različne zahteve logistike posameznega podjetja. Podjetja, ki so dejavna na področju logistike, so specializirana za fizični pretok blaga in ga kot ponudniki storitev skupaj s pripadajočimi nalogami prevzemajo za druga podjetja. To velja v prvi vrsti za prevoz blaga.

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Na začetek