Sedaj lahko hitro in preprosto sami oblikujete svoje transportne in logistične procese. Tako v primerih iskanja prevozov, izvedbe prevozov kot tudi upravljanja naročil najdete v sistemu pametne logistike podjetja TIMOCOM ustrezno aplikacijo glede na svoje potrebe in stopnjo digitalizacije.

Logistika skladiščenja

Logistika skladiščenja je področje logistike v podjetjih, ki razpolagajo z zalogami. Pri tem gre za sistematično shranjevanje in upravljanje blaga v skladiščih. Za pomoč k optimizaciji upravljanja skladišč podjetja uporabljajo določeno logistično programsko opremo. Na ta način je možno racionalizirati procese, kot so dobava, prevoz in skladiščenje blaga. Za področje logistike skladiščenja obstaja poseben poklic: strokovnjak za logistiko skladiščenja. Ta je odgovoren za načrtovanje in organizacijo logističnih procesov. Njegove naloge so prevzem, izbira, natovarjanje, shranjevanje, prevoz in pakiranje blaga. Skladiščenje blaga je odvisno od stanja in lastnosti blaga (na primer trdno, tekoče, eksplozivno, strupeno, pokvarljivo). Poleg tega morajo načrti natovarjanja upoštevati zakonske predpise ter načrtovane relacije. Logistika skladiščenja omogoča nadzor in izboljšanje pretoka materiala, informacij in vrednosti od nabave do odpreme.

Glejte tudi:

  • Uporaba skladišča

    Uporaba skladišča je odvisna od stanja skladiščne hale oz. skladiščne površine. Skladiščni prostori morajo biti opremljeni glede na to, kakšno blago se skladišči v njih. Za skladiščenje hlajenega blaga je na primer potrebno skladišče s hladilnim sistemom,

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Na začetek