Sedaj lahko hitro in preprosto sami oblikujete svoje transportne in logistične procese. Tako v primerih iskanja prevozov, izvedbe prevozov kot tudi upravljanja naročil najdete v sistemu pametne logistike podjetja TIMOCOM ustrezno aplikacijo glede na svoje potrebe in stopnjo digitalizacije.

Sistema za upravljanje s časovnimi okviri

Cilj sistema za upravljanje s časovnimi okviri je predvsem preprečevanje čakalne dobe pred nalaganjem ali razkladanjem. Da bi špedicija oz. voznik smel razkladati pred na primer supermarketom, si mora rezervirati termin preko posebnega portala (sistema za upravljanje s časovnimi okviri). V portalu je razvidno, kateri termini so prosti na razkladalnem mestu (na primer 14:00 - 15:00) in jih lahko rezervira. Potem mora voznik prispeti pravočasno, da bi bil takoj na vrsti. Možno je tudi, da je potrebno kratek čas počakati. Če voznik ne izkoristi časovnega okna, ker je obtičal v prometu ali pa je imel nesrečo, mora ponovno rezervirati termin. Podoben postopek je tudi pri letalih. Letalski prevozniki imajo t.i. "Time-Slots" v katerih mora priti do vzleta. Če le-tega ne izkoristijo, lahko pride do ostrih kazni.

Glejte tudi:

  • Sistem za upravljanje prevoza

    Sistem za upravljanje prevoza (TMS) je orodje za disponente. S sistemom za upravljanje prevoza lahko naročila, ki jih prejme od nakladalca/proizvajalca, ureja in jih upravlja. S sistemom je mogoče planirati ture in poti. V vsakem trenutku lahko vidi,

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Na začetek