skip navigation

O podjetju TIMOCOM

Naša vizija

Celoten TIMOCOM združuje skupna vizija o prihodnosti logistike. Kot FreightTech podjetje verjamemo v svet brez logističnih izzivov, zato smo si zastavili poslanstvo narediti logistiko pametno, varno in enostavno. To prihodnost imenujemo: Augmented Logistics. Augmented Logistics je tudi naša obljuba, saj pod tem razumemo širitev, izboljšanje, okrepitev, povečanje in stopnjevanje logistike. Za naše stranke to pomeni, da lahko s pomočjo sistema TIMOCOM svoje logistične izzive rešujejo pametno, varno in enostavno.

Naša zgodba o uspehu

Pomanjkanje digitalnih rešitev nam ne daje zagona samo danes, prav to je bil tudi povod za ustanovitev našega podjetja. Aprila leta 1997 je špediter Jens Thiermann iskal platformo za oddajanje in iskanje prevozov po vsej Evropi. Toda tisto, kar je našel, ni ustrezalo njegovim predstavam in zahtevam. Tako se je odločil: To bomo naredili sami! Ustanovljeno je bilo podjetje TimoCom Soft- und Hardware GmbH in po zaključku delovnega dne ter ob koncih tedna je potekal razvoj lastne borze tovora in tovornih vozil. Iz pogumnega zagonskega podjetja se je razvilo v eno izmed najuspešnejših srednje velikih podjetij, specializiranih za informacijske tehnologije in obdelavo podatkov za evropsko logistično panogo. TimoCom Soft- und Hardware GmbH se je leta 2018 preimenoval v TIMOCOM GmbH.

Naša ponudba

Kot pionir in spremljevalec pri povezovanju evropske logistike ponujamo prvi sistem pametne logistike, v katerem je vsak dan vstavljenih in obdelanih do 800.000 mednarodnih ponudb tovora in tovornih vozil. Del sistema je tudi naša nevtralna mreža, ki jo sestavlja več kot 45.000 preverjenih podjetij. Nevtralnost predstavlja pomembno prednost, saj se transakcije sklepajo neposredno med pogodbenimi partnerji.

Naša raznovrstnost

Ker smo se specializirali in postali mednarodni, je na sedežu podjetja v Erkrathu, blizu Düsseldorfa, ter na predstavništvih na Poljskem, Češkem in Madžarskem danes zaposlenih več kot 500 sodelavcev iz več kot 30 držav. Podjetje vodita ustanovitelj Jens Thiermann in njegov sin Tim. V vodstvu družinskega podjetja so tako združeni dolgoletne izkušnje in v prihodnost usmerjeni pogledi. Skupaj se lahko ozremo že na številne mejnike podjetja.

TIMOCOM v številkah

500+

zaposlenih (skupno)

Iz 30+

držav (zaposleni)

85,3

milijonov EUR prometa

23

let izkušenj v IT

4

lokacije

45.000 +

mednarodnih strank

Stanje številk: 12/2020

TIMOCOM – dejstva in številke

Ime TIMOCOM GmbH
Vodstvo podjetja Jens Thiermann, Tim Thiermann
Sodelavci vek 500 iz več kot 30 držav
Sedež podjetja Timocom Platz 1, DE-40699 Erkrath
Predstavništva Poljska, Češka, Madžarska
Promet 85,3 milijonov evrov (poslovno leto 2020)
Na začetek