21.02.2019

Ko se prevozniški sistemi znajdejo v učnem načrtu

TIMOCOM uspešno sodeluje s slovenskimi izobraževalnimi ustanovami

(1)

Erkrath, 14. 2. 2019 – Sodelovanje med podjetji in univerzami ni več nobena novost. Ampak, ali sodelovanje gospodarstva in znanosti vedno omogoča pravo dodano vrednost za šolarje in študente? Alen Solina, Country Manager za jugovzhodno Evropo pri TIMOCOMu, je raziskal prav to vprašanje. V ta namen so bili udeleženci TIMOCOMovih delavnic na Prometni šoli v Mariboru zaprošeni za oceno.

»Sodelovanje s podjetjem omogoča našim udeležencem izobraževanj neposreden prenos znanja iz gospodarstva za šolske klopi.«

»Katere izkušnje in katera nova spoznanja je bilo mogoče pridobiti na TIMOCOMovi delavnici?« »Ali menite, da vam bo TIMOCOMov certifikat lahko v pomoč pri iskanju zaposlitve?« To sta dve od šestih vprašanj, ki jih je Alen Solina v vprašalniku postavil udeležencem svoje delavnice. Povratne informacije so bile nadvse pozitivne. Študentje, dijaki, učitelji in profesorji so pohvalili možnost, da so se lahko prijavili neposredno v izobraževalno različico sistema TIMOCOM in spoznali osnovne funkcije iz prve roke. »Izobražujemo v dveh izobraževalnih programih – Logistični tehnik ter Logistično inženirstvo. Strmimo k temu, da naši dijaki in študentje pridobijo čim več praktičnih znanj. Sodelovanje s podjetjem TIMOCOM nam omogoča dostop do aplikacije borze tovora in tovornih vozil, ter do strokovne podpore pri izobraževanju bodočih strokovnjakov,« je povedal direktor Prometne šole, mag. Gregor Rak.

TIMOCOMove delavnice se v Mariboru izvajajo že nekaj let. »Udeleženci cenijo zlasti to, da niso deležni spet še enega predavanja, temveč da se lahko preizkusijo na praktičnih vajah. Tako šolarji in študentje pridobijo oprijemljiv vtis o tem, kako deluje prevozniški in logistični trg, katere prednosti prinaša digitalno posredovanje prevozov in kakšne so možnosti v prihodnosti,« je povedal Alen Solina.

Po anketi sodeč večina udeležencev pred delavnico sistema TIMOCOM še ni poznala. »Sodelovanje s podjetjem omogoča našim udeležencem izobraževanj neposreden prenos znanja iz gospodarstva za šolske klopi,« je še dodal mag. Rak. Dodatna prednost delavnic je ta, da po njenem zaključku TIMOCOM podeljuje certifikate o usposabljanju, ki so po povratnih informacijah udeležencev dobrodošla referenca za poznejše iskanje zaposlitve. Prometna šola želi v prihodnosti še poglobiti sodelovanje s podjetjem in s tem spodbuditi še druge inštitucije, da tudi te izkoristijo prednosti takšnih sodelovanj.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek