Enostavnejša oddaja naročil prevozov s pomočjo pametnih vmesnikov

Več poslovnih priložnosti z individualnimi poslovnimi rešitvami podjetja TimoCom

deli na ...
25.04.2016

Ker je v logistiki že zdavnaj prevladala digitalna doba, je poleg avtomatizacije vedno bolj pomembna tudi komunikacija. Pri tem je odločilnega pomena, da morajo tudi naprave znati »govoriti« z napravami in sistemi s sistemi. Ponudnik IT storitev, podjetje TimoCom, je že pred več kot 10 leti pri strankah začel urejati vmesnike za sisteme upravljanja prevozov – daleč pred tem, ko so vsi začeli govoriti o komunikaciji »M2M« (machine-to-machine). S pomočjo vmesnika TC Connect lahko uporabniki ponudbe tovora in tovornih vozil iz lastne programske opreme za dispozicijo z enim samim klikom prenesejo na največjo prevozniško platformo v Evropi. S tem prihranijo veliko časa in se izognejo napakam pri prenosu.

Dandanes skoraj ni podjetja s področja prevozništva in logistike, ki ne posluje s pomočjo rešitev, kot so sistemi za upravljanje prevozov ali elektronske borze tovora. Največja prevozniška platforma v Evropi ponuja možnost, da oboje povežete z vmesnikom. S pomočjo TC Connect podjetje TimoCom sisteme strank za upravljanje prevozov povezuje z lastno borzo tovora. Tako lahko uporabniki tovor in tovorna vozila iz lastne programske opreme za dispozicijo z enim samim klikom ponudijo več kot 110.000 mednarodnim uporabnikom. Od 68,1 milijonov ponudb, ki so bile v preteklem poslovnem letu objavljene na prevozniški platformi, se 13 % nanaša na vmesnike.

TimoComove stranke so mnenja, da programski vmesnik prinaša še druge prednosti, kot pojasnjuje predstavnik logistične skupine Carreras: »S pomočjo TC Connect lahko, prvič, objavimo več ponudb, drugič, dosežemo več morebitnih poslovnih partnerjev. Tovor se hitro proda. Obdelamo lahko več naročil in dobiček narašča.« S povezavo ima podjetje tudi večji pregled nad lastnimi aktivnostmi. Produktivnost je lažje merljiva in poslovanje se optimizira.

Na začetek