Obveščanje o storitvah

Tukaj najdete prispevke o temah v zvezi z logistično in prevozniško branžo.

Do božiča je sicer še šest tednov, toda sezonsko poslovanje je že v polnem teku – zaradi priprav na veliko noč. Izkoriščenost skladišč bo že kmalu dosegla vrhunec, prostih površin pa primanjkuje. Zdi se, da so skladiščne površine kratkoročno in srednjeročno precej poredko na voljo. Poleg tega lahko iskanje primernih ponudnikov terja zelo veliko časa, čas pa je denar. Ali ne bi bila smiselna aplikacija, ki bi povsem preprosto povezala ponudnike skladiščnih in logističnih površin s potencialnimi iskalci? S klikom na miško?

Nadaljuj z branjem >

Ta tema ni nova, vendar je še vedno aktualna. Cestni prevozniki že dolgo uporabljajo IT-orodja, kot je sistem za upravljanje prevozov (TMS) ali elektronsko cestninjenje. Daljinski prenos podatkov s pomočjo EDI obstaja že več let, vendar ga uporablja zgolj 35 % podjetij, ki delujejo na področju cestnega prometa na dolge razdalje. Dandanes uporabljajo špediterji in njihovi naročniki programe in sisteme nove generacije, do katerih je mogoče dostopati tudi prek pametnih telefonov in so povsem spremenili način dela vseh vpletenih.

Nadaljuj z branjem >

Ni pomembno, ali ste prevoznik ali disponent, voznik tovornega vozila ali pisarniški delavec: Ravnovesje med spanjem in delom je pomembno za vsakogar. Toda predvsem v poklicih, kjer delo poteka v različnih izmenah, je ravnovesje med delovnim časom in časom za spanje še posebej težko vzpostaviti, 

Nadaljuj z branjem >

Ponudniku IT storitev je za septembrski Timocomov pogovor v živo (TIMOCOM LiveTalk) uspelo pridobiti pravo strokovnjakinjo s področja tehnologije veriženja podatkovnih blokov (blockchain). Gospa Sidsel Rytter Løschenkohl je svoje poklicne izkušnje nabirala v skupini EMEA Blockchain Lab v podjetju Deloitte Irska v Dublinu, s to tehnologijo pa se vedno znova srečuje tudi pri svojih projektih za banke in zavarovalnice.

Nadaljuj z branjem >
Na začetek

Strinjam se, da spletna stran uporablja piškotke za analizo, prilagoditev vsebine in oglasov. Izvedite več