Logistika 28.12.2021
4

Novo leto, nova sreča: 7 nasvetov za uspešen začetek novega poslovnega leta

Realizirajte svoje dobre zaobljube

Skupina ljudi s prenosnimi računalniki sedi za mizo.

Bolj zdrava prehrana, več športa ali manj časa s pametnim telefonom: Tipične novoletne zaobljube, ki jih verjetno pozna vsakdo. Podjetnikom pa se tudi v povezavi z njihovo dejavnostjo poraja naslednje vprašanje: Kaj je mogoče v novem letu optimizirati? Z naslednjimi 7 nasveti uspešnega začetka leta ne bo nič več oviralo.

Predvsem na področju logistike se pogosto skriva ogromno skritega potenciala. Na tem mestu je lahko ključ do uspeha široka in prilagodljiva ponudba podjetja TIMOCOM.

Tukaj izvedite več

1. V mislih prepotujte preteklo leto

Za uspešen začetek novega leta je smiselno, da v mislih obnovimo preteklo leto. Analiza uspehov in neuspehov preteklega poslovnega leta nam lahko pomaga ugotoviti, kateri ukrepi so pripomogli doseči dobiček in kateri ne. Poleg splošnega razvoja podjetja analizirajte in si oglejte tudi spremembe znotraj panoge in baze vaših strank. Rezultat te analize bo pregledna slika dejanske situacije. Ta bo služila kot temeljni kamen za uspešni začetek leta. Naslednji članek na blogu podjetja TIMOCOM vam nudi prave nasvete za optimizacijo vaših procesov.

2. Postavite si realistične cilje

Izkušnje iz preteklega leta vam bodo pomagale določiti jasne cilje za novo leto. Ti naj bodo čim bolj natančni, kot na primer: »Naše prihodke želimo povečati za ... %.« Ta natančnost je pomembna zaradi merljivosti, ker bo sicer naknadno težko ugotoviti, ali so bili cilji dejansko doseženi.

Orientacija na podlagi trenutnih številk vam lahko pri tem pomaga, da boste cilje določili čim bolj realistično. Poleg tega morate biti pozorni tudi na to, katere ukrepe je potrebno izvesti, da cilje dosežete.

3. Osredotočite se na bistveno

Da bi lahko novo strategijo uspešno realizirali, je zelo koristno, da se osredotočite na bistvo. Vprašanja, kot so »Katerim temam posvetim največ časa?« ali »Kaj moje podjetje žene naprej?« vam pri tem pomagajo konkretizirati strateške razmisleke. Tako je mogoče identificirati projekte, katerih korist je majhna, in jih opustiti. Dragocene vire, kot so čas, proračun ali osebje, je mogoče tako bolje izkoristiti.

4. Prihranite čas z učinkovitimi rešitvami

Zahvaljujoč digitalizaciji danes obstaja možnost, dolgotrajne delovne procese poenostaviti. Na tem mestu razmislite o tem, katere naloge bi lahko s pomočjo programske opreme opravili hitreje in učinkoviteje. Na trgu obstajajo številne učinkovite aplikacije za vse poslovne panoge – od računovodstva prek nabave do marketinga ali kadrovskega oddelka.

Ali vam dolgotrajni transportni procesi kradejo čas in potrpljenje? Sistem pametne logistike podjetja TIMOCOM vam nudi možnost, vaše transportne procese krmiliti in upravljati digitalno in uporabniku prijazen način. S pomočjo vmesnikov Borza tovora, Naročila prevozov in Sledenje se lahko izognete uporabi faksov in Excela ter medijskim prekinitvam zaradi različnih sistemov.

S sistemom pametne logistike lahko digitalno in z enega samega sistema izvajate vse korake od pogajanj prek dodelitve naročila in vse do izvedbe prevoza. Najbolje bo, da se prepričate kar sami. Preizkusite sistem pametne logistike in izkoristite prednosti digitalnih aplikacij.H2: 5. Ohranite pregled nad trendi

Vedno znova se pojavljajo novi mega trendi, ki trajnostno zaznamujejo tako družbo kot tudi gospodarstvo. Določa jih inštitut prihodnosti, ki je osrednja posvetovalnica kar se tiče napovedovanja trendov in prihodnosti. Za razliko od kratkoročnih novostih se ti ohranjajo več desetletij. K aktualnim trendom med drugim štejejo teme, kot so globalizacija, povezljivost in neoekologija.

Zaradi njihove visoke pomembnosti bi se morala podjetja ustrezno seznaniti z mega trendi. Tako lahko prepoznate tveganja in izzive ter temu ustrezno nastavite strategijo svojega podjetja.

6. Optimizirajte svoj nastop na trgu

Včasih je lahko težko ugotoviti, na kakšen način so posamezni ukrepi vplivali na uspeh podjetja.

Pri tem si lahko pomagate tako, da obnovite posamezne ukrepe: Kateri ukrepi so pomagali ustvariti še posebej veliko novih naročnikov? Kaj je bilo v posameznih kampanjah dobrega, kaj je mogoče naslednjič izboljšati? Ta analiza vam pomaga domisliti se idej za nove korake ali obstoječe ukrepe še nadgraditi.

Prav tako si oglejte, kako prisotno je dejansko vaše podjetje na trgu. Kupci lahko nenazadnje kupujejo le, če podjetje poznajo ali ga lahko s kratkim iskanjem hitro najdejo. Pri vas ni tako? Potem morate razmisliti o obstoječih marketinških ukrepih in jih prilagoditi.

7. Motivirajte svoje sodelavce

Cenjeni sodelavci so zadovoljni sodelavci. Zaposlenim in sodelavcem pokažite, kako pomembni so za podjetje, da okrepite ekipni duh.

Poleg tega je smiselno, da si za vsakega posameznika vzamete čas in skupaj pregledate delo v preteklem letu in dogovorite cilje za novo leto. To je odločilna točka, ki vodi do znatno boljših delovnih rezultatov, kajti svoje cilje lahko doseže le, če jih vaši sodelavci poznajo.

Popolnoma pripravljeni v novo leto

S pravilnim pristopom, pozitivnim pogledom in pravilnimi orodji lahko že na začetku leta vnaprej določite smer za uspešen začetek novega poslovnega leta.

In ne pozabite: Čas je vaš najpomembnejši vir, zato ga učinkovito izkoristite. Uporaba digitalnih rešitev vam lahko pri tem pomaga dolgotrajne časovne procese strniti in tako ustvariti kapacitete za druge pomembne teme, kot so npr. vaša strategija, novi pristopi na osnovi trendov ali vaši sodelavci.

Predvsem na področju logistike se skriva velik potencial za prihranek časa. Sistem pametne logistike vam bo pomagal vaše celotne transportne procese obdelati hitro in učinkovito. S sistemom podjetja TIMOCOM boste ohranili nadzor nad stanjem pošiljk, v samo nekaj minutah boste lahko oddali naročila in jih digitalno obdelali. Poleg tega pa vam partnerstvo s ponudnikom plačilnih storitev JITpay zagotavlja zanesljivo in varno plačevanje.

Storite sedaj prvi korak in z neobvezujočim preizkusom začnite novo leto dobro pripravljeni:

Preizkusite sistem pametne logistike zdaj

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Pop-up image - Logistic
Želite postati strokovnjak na področju logistike?

Prejemajte naše novice s področja logistike neposredno v svoj poštni nabiralnik. Bodite med prvimi, ki bodo izvedeli za naše izdelke in posodobitve.

Na začetek