TIMOCOM 06.05.2021
3

Zgodba o uspehu: Egeplast in TIMOCOM

Hitro in učinkovito poiščite pravega prevoznika s pomočjo digitalne oddaje prevozov

Zahvaljujoč borzi tovora podjetja TIMOCOM lahko podjetje iz Grevna posluje brez lastnega voznega parka.

Logistika postaja vse bolj digitalna. To ponuja odlično priložnost proizvodnim in trgovskim podjetjem, ki želijo svoje logistične procese ohraniti vitke in učinkovite. Pomembne dele teh procesov, kot je oddaja naročil, je mogoče izvesti digitalno in zato izredno hitro. V tem blog prispevku preberite, kako srednje veliko podjetje Egeplast svoj tovor enostavno dodeljuje digitalno in vedno najde pravega špediterja. 

Ali imate tudi vi tovor, ki ga želite dodeliti? Potem uporabite mrežo podjetja TIMOCOM in poiščite ustrezno prevozniško podjetje

Registracija

Rešitev za stalno spreminjajoče se relacije

Ko bodo v Pragi zamenjali stari plinovod, ki poteka med zgodovinskim središčem mesta in reko Vltavo, bodo za to najeli Egeplast. Koncern s 400 zaposlenimi je največji evropski proizvajalec plastičnih cevi in se ponaša s strankami v več kot 30 državah po svetu. Podjetje, ki ga vodi lastnik in je specializirano za transport vode in plina, javne službe in operaterje omrežij oskrbuje s potrebnimi cevnimi sistemi. Vseeno, ali gre za Bordeaux, Hongkong ali Singapur, podjetje Egeplast proizvede potrebne plastične cevi in jih dostavi kamorkoli njihove stranke želijo. Že dve leti stavijo na borzo tovora podjetja TIMOCOM za prevoz njihovega blaga – kar se je izkazalo za zelo uspešno.

Disponiranje do 30 metrov dolgih cevi se začne v oddelku prevozniške logistike v mestu Greven. Tam usklajujejo prevoze izrednega tovora z dolgimi polpriklopniki, odprtimi vozili ali vozili, opremljenimi z dvigalom. Tudi relacije se skoraj vedno spreminjajo, pravi Markus Hollenhorst, vodja logistike pri podjetju Egeplast. »Tako moramo izdelke pripeljati npr. do otoka Norderney ali Rügen ali pa v gorska območja. Kraji dostave in izdelki, ki jih moramo dostaviti, so pri vsakem naročilu drugačni.« To pomeni, da mora podjetje Egeplast vedno znova najti nove prevoze, zato je zanje aplikacija Tovor tako privlačna izbira. Podjetje, ki obratuje 24 ur na dan vse dni tednu, zato uporablja spot trg, da lahko hitro obdeluje naročila in dodeljuje tovor različnim ponudnikom prevozniških storitev.

Najboljše na trgu

Za upravljanje z naročili prevozov vodja logistike prisega na mrežo, ki jo sestavlja več kot 45.000 strank.

»Sistem podjetja TIMOCOM uporabljamo za dodeljevanje voženj špediterjem, kar pomeni, da za to ne potrebujemo lastnih vozil,« poudarja Markus Hollenhorst. 

Ustrezne špediterje je mogoče najti »izredno hitro in zato je podjetje TIMOCOM preprosto najboljše na trgu.« Ujemanje se zgodi skoraj samodejno. »Če oddamo naročilo prevoza v Francijo, v manj kot eni minuti prejmemo obvestilo o prevzemu pošiljke.« Tako lahko dnevno natovorijo 30 do 50 tovornjakov in jih odpošljejo različnim poslovnim partnerjem. To prinese podjetju Egeplast resnične koristi. Zaradi velikega števila strank v mreži podjetja TIMOCOM je mogoča dodelitev tovora v zelo kratkem času. Pri vnosu tovora lahko stranke, kot je podjetje s sedežem v Grevnu, podrobno opišejo svoje pošiljke z navedbo velikosti, vrste, teže ter izhodiščnega in ciljnega kraja. Tako lahko najdejo prevozniška podjetja, ki točno ustrezajo njihovim zahtevam.

»Aplikacija Tovor nam omogoča stike, ki jih drugače ne bi mogli doseči. To pomeni, da lahko mi ponudimo tovor, naši poslovni partnerji prejmejo naročilo ter tako skupaj zmanjšamo število praznih voženj. Od tega imamo vsi koristi.«

Pravi prevoz zagotovljen

»Ko sem pred 20 leti začel delovati v logistiki, smo veliko dela še vedno opravili po telefonu. Danes poteka sklepanje poslov digitalno in gre vse hitreje.« To znova kaže, kako pomembne so postale digitalne rešitve v prevozniškem procesu. Podjetju Egeplast se uporaba aplikacije Tovor resnično izplača. Lahko so prepričani, da bodo svoj tovor hitro in fleksibilno oddali.

Proizvodna in trgovska podjetja zaupajo aplikaciji Tovor. Če želite tudi vi najti primerne partnerje za svoje ponudbe tovora v mreži podjetja TIMOCOM, uporabljajte največjo evropsko borzo tovora štiri tedne brezplačno.

Registracija

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Pop-up image - Logistic
Želite postati strokovnjak na področju logistike?

Prejemajte naše novice s področja logistike neposredno v svoj poštni nabiralnik. Bodite med prvimi, ki bodo izvedeli za naše izdelke in posodobitve.

Na začetek