TIMOCOM 25.01.2023
5

"Iskanje naročil prevozov" – preprečevanje praznih voženj s 5 napotki podjetja TIMOCOM

ein-lkw-mit-offener-heckklappe-steht-an-einer-laderampe-und-wird-von-einem-gabelstapler-beladen-

153,7 od 408,8 milijona voženj s tovornimi vozili po Nemčiji so v letu 2021 prestavljale prazne vožnje. To je skoraj 39 odstotkov. Podatki zveznega urada za motorna vozila kažejo, da je iskanje primernega tovora za preprečevanje praznih voženj kljub trenutni izredno visoki ponudbi tovora lahko velik izziv. Tukaj vam na pomoč priskoči TIMOCOM s svojim sistemom pametne logistike, saj zagotavlja optimizacijo izkoriščenosti kapacitet in učinkovito izrabo virov.


»Želim najti naročila prevozov.« – To izjavo poznajo številni; morda ste jo tudi sami celo danes izrekli?

Z naslednjimi 5 napotki vam predstavljamo različne možnosti, kako preprečiti prazne vožnje in povečati prihodke.

Dovolite nam, da skupaj z vami preprečimo visoko število dragih praznih voženj, ki poleg vsega tudi obremenjujejo okolje. O uporabnosti sistema TIMOCOM se prepričajte z neobvezujočim testiranjem:

Prejemanje naročil za prevoz: Tako dosežete svoj cilj

38 odstotkov praznih voženj v Nemčiji. Vas je število presenetilo ali odraža morda vašo realnost? Skupaj lahko znižamo to visoko številko. Da boste ob sklenitvi posla imeli čim več donosnih naročil prevozov, si lahko pomagate s temi 5 napotki v sistemu TIMOCOM:

1. Iskanje tovora

Blago je dostavljeno, vi pa se ne želite vračati s praznim vozilom. Dogovorjen prevoz je odpovedan, vaše tovorno vozilo pa neuporabljeno stoji na dvorišču in kljub temu povzroča fiksne stroške.

V aplikaciji Tovor, majhnem delu borze tovora podjetja TIMOCOM, lahko individualno filtrirate med ponudbami tovora, ki jih lahko prevažate. Poleg različnih možnosti za poizvedbo zgolj na območju relacij, so vam v razširjenem filtru za iskanje na voljo še dodatne možnosti za iskanje. Ste našli zanimivo ponudbo tovora? S svojim potencialnim naročnikom lahko stopite v stik neposredno iz ponudbe tovora in v orodju izračunate stroške vašega prevoza.

2. Ponujanje tovornega prostora

Dokaj nenavadno je, da večina ponudnikov prevoznih storitev sicer išče tovor, ne oglašujejo pa vedno svojega razpoložljivega tovornega prostora. Je to zahtevno? Prav tako preprosto je kot iskanje tovora.

Predvsem v časih, v katerih število ponudb tovora presega količino prostega tovornega prostora, lahko s svojo ponudbo tovornega prostora pritegnete pozornost in s tem opozorite tudi nase. Kje lahko natovarjate, kam lahko peljete, kaj lahko prevažate itd. – ponudite vse, kar nudite. Vedno imejte v mislih, da tudi ponudniki blaga uporabljajo borzo tovora, da lahko svoj tovor ponudijo prevoznikom in se izognejo izpadom zaradi pomanjkanja voznikov. Zagotovo so hvaležni, kadar lahko najdejo ustrezno vozilo. Zakaj ne bi tudi vašega?

3. Iskanje delnega naklada

»Pravzaprav sem že sit, a malo prostora za sladico je še ostalo.« – Tako ali podobno bi lahko opisali delni naklad. Glavni tovor ste že natovorili, vendar še imate nekaj prostora na nakladalni površini.

Ne glede na to, ali spontano ali redno – med ponudbami tovora v sistemu ne boste našli le kompletnih, ampak tudi delne naklade, ki jih lahko sprejmete kot dodatni tovor. Tukaj postopate natanko tako kot pri običajnem iskanju tovora. Razlika je v tem, da je pot zaradi glavnega prevoza že določena. Izkoristite naraščajoče povpraševanje po določenih količinah blaga v prilagojenih velikostih. Zaradi spremenjenih potreb strank in močno nihajočega vedenja potrošništva so manjše količine vedno bolj priljubljene. Profitirajte od tega – zapolnite svoj tovorni prostor in povečajte svoje prihodke.

4. Oglaševanje storitev

Mreža sistema TIMOCOM šteje več kot 50.000 preverjenih podjetij. Ustvarite si svojo mrežo iz teh podjetij. Kako? Z le nekaj kliki v sistemu TIMOCOM.

Če vas bodo vaši naročniki ocenili dobro, boste tako lahko prepričali še druge. Lahko pa ta standard še nadgradite in svoje storitve predstavite v svojem profilu podjetja. Poleg kontaktnih podatkov lahko tukaj naložite tudi pogosto zahtevane dokumente, ki vam jih tako ne bo treba poslati ob vsakem posredovanju znova. Poleg tega lahko v njem navedete tudi informacije o svojem voznem parku, relacijah in blagu, ki ga prevažate. S funkcijo iskanja v profilih boste tako predlagani kot partner. Pokažite, kaj znate – oglašujte svoj posel neposredno v sistemu pametne logistike!

5. Izkoriščanje prednosti razpisov

Vedno znova prazen prostor in vedno znova novo iskanje tovora. Komur so to ne ljubi, je z rednimi potmi za stalne naročnike na pravi poti. Verjetno že veste, kaj sledi: Tudi za to je v sistemu TIMOCOM mogoče najti rešitev.

V aplikaciji Razpisi imate možnost skleniti dolgoročne poslovne stike. Tako ponudniki blaga kot tudi špedicije in transportna podjetja tukaj redno vnašajo poti, za katere iščejo ponudnike prevozov. Tudi transportna podjetja? Da, kajti vsekakor se lahko zgodi, da iz različnih razlogov pride do presežka tovora – in to redno. Razpise lahko filtrirate po podobnem principu kot ponudbe tovora, nato pa oddate svojo ponudbo. Podjetje, ki je objavilo razpis, bo na koncu izbralo izvajalca. Kdo ve, morda boste tudi vi kmalu imeli stalnega naročnika, s katerim boste lahko zapolnili en del svojih praznih voženj.


Spreminjanje navad in prevzemanje pobude za polno izkoriščene tovorne kapacitete

Kot vidite, obstaja veliko možnosti za preprečevanje praznih voženj in vedno je priporočljivo imeti ob strani sistem podjetja TIMOCOM kot asa v rokavu. Odločilnega pomena je, da ne čakate na naročila, kajti ponudnikov storitev je veliko.

Če

  • ne boste samo iskali, ampak se tudi oglaševali,
  • boste zanesljivi ter zbrali pozitivne ocene,
  • boste svoje podjetje v mreži TIMOCOM dobro predstavljali in
  • v idealnem primeru omogočili maksimalno transparentnost, npr. z GPS-sledenjem ali spremljanjem pošiljk,

potem boste na zelo dobri poti do optimizacije izkoriščenosti svojega tovornega prostora.

Dovolite nam, da skupaj z vami preprečimo visoko število dragih praznih voženj, ki poleg tega tudi obremenjujejo okolje. O uporabnosti sistema TIMOCOM se prepričajte z neobvezujočim testiranjem:

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Pop-up image - Logistic
Želite postati strokovnjak na področju logistike?

Prejemajte naše novice s področja logistike neposredno v svoj poštni nabiralnik. Bodite med prvimi, ki bodo izvedeli za naše izdelke in posodobitve.

Na začetek