Logistika 26.01.2023
4

6 nasvetov: Kako uspešno začeti poslovno leto 2023

MicrosoftTeams-image (3) (1)

Novoletne zaobljube – kdo jih ne pozna? Medtem ko si v zasebnem življenju postavljamo cilje, kot so jesti bolj zdravo, se več ukvarjati s športom in bolje izkoristiti svoj čas, se podjetnikom postavlja povsem drugačno vprašanje: Kaj lahko letos optimiziramo? Naj vam naši nasveti pomagajo pri uspešnem začetku v novem letu.


1. Ozrite se na preteklo leto

Na začetku leta se je vredno ozreti nazaj in narediti pregled preteklega leta. Kaj je šlo dobro? Kaj je šlo narobe? Kje je še prostor za izboljšave? Analizirajte svoje uspehe in neuspehe. Tako boste ugotovili, kateri ukrepi so bili smiselni in čemu se v novem letu raje izognite. Oglejte si tudi svojo panogo in bazo svojih strank. Je tu prišlo do kakšnih sprememb? Vsi ti koraki vam lahko pomagajo, da si ustvarite celovito sliko trenutnega stanja in tako postavite dobro osnovo za uspešno poslovno leto.


2. Sledite svojim ciljem

Do konca prejšnjega poslovnega leta bi si morali postaviti cilje za novo leto. Če tega še niste storili, potem je zdaj skrajni čas za to. Pa gremo! V pomoč naj vam bo vse znanje, ki ste ga pridobili v preteklem letu. Bolj natančno kot boste oblikovali svoje cilje, tem bolje. Poglejmo naslednji primer cilja: "Želimo povečati našo prodajo za 25 %". Tako natančno oblikovan cilj vam bo pri analizi pomagal izmeriti dejanski uspeh.

Poskrbite tudi, da bodo vaši cilji realni. Postavite jih tako, da pogledate trenutne številke in aktivnosti, ki jih nameravate speljati. Načelno velja, da morajo biti cilji SMART:

  • SPECIFIC (specifični)
  • MEASURABLE (merljivi)
  • ACHIEVALBE (dosegljivi)
  • REALISTIC (realni)
  • TIMELY (časovno definirani)

Dober cilj se tako glasi: V naslednjem četrtletju bomo prodajo v tem segmentu povečali za 25 %.


3. Nastavite pravi fokus

Ne glede na to, kako dobra je vaša strategija, lahko deluje le, če se osredotočite na bistvo. Zato se vprašajte, kako lahko pravilno izkoristite svoj dragoceni čas in kaj vam bo pomagalo pri napredku vašega podjetja. Manjše projekte, ki ne prinašajo veliko koristi, je treba znati prepoznati in na koncu opustiti. To bo pomagalo optimizirati uporabo dragocenih virov, kot so čas, denar in osebje.


4. Več časa z digitalnimi pomočniki

Digitalizacija ponuja podjetjem priložnost, da hitro in enostavno poenostavijo zamudne procese. Zato si vzemite čas in razmislite, katere procese lahko naredite učinkovitejše z uporabo programske opreme. Ne glede na to, ali gre za operativno računovodstvo, nabavo, trženje ali kadre – trg ponuja veliko število digitalnih pomočnikov za vsako področje podjetja.

Če vam predvsem jemljejo čas in potrpežljivost delovno intenzivni transportni procesi, potem imamo ravno pravo stvar za vas. S TIMOCOM Road Freight Marketplace vam ponujamo možnost digitalnega in centraliziranega izvajanja transportnih procesov v enem samem sistemu, od začetka do izvedbe prevoza.

Odkrijte torej celovito in prilagodljivo ponudbo sistema TIMOCOM in pripravite svojo logistiko na leto 2023!

CTA: Spoznajte digitalno pomoč https://www.timocom.de/smart-logistics-system


5. Ne spreglejte letošnjih trendov

Nenehno se pojavljajo novi trendi, ki trajno vplivajo tako na družbo kot na gospodarstvo. Trenutni trendi v gospodarstvu in v posameznih panogah imajo daljnosežne posledice, zato jih morate poznati. Tako lahko prepoznate tveganja in izzive ter temu prilagodite strategijo podjetja. Logistična podjetja in špediterji, ki so želeli v letu 2022 preživeti na trgu, so se morali fleksibilno odzivati ​​na številne spremembe in krize. Da bi vam pomagali dobro preživeti prihajajoče leto, smo za vas v posebnem blogu povzeli logistične trende za leto 2023.


6. Motivirajte svoje zaposlene

Cenjeni zaposleni so zadovoljni zaposleni. Okrepite občutek pripadnosti svojih zaposlenih tako, da jim pokažete, kako pomembni so za vaše podjetje. Vzemite si čas za pregled preteklega leta z vsakim posebej in si skupaj postavite nove cilje za prihajajoče leto. To je pomembno, saj je cilje mogoče doseči le, če se zanje dogovorimo in jih vnaprej določimo.


Odlično pripravljeni na novo leto

S pravim odnosom, optimizmom in pravimi orodji lahko že na začetku leta zastavite pot za uspešen začetek novega poslovnega leta.

Vedno imejte v mislih, da je čas vaš najpomembnejši vir. Zato izkoristite vsa orodja, ki so na voljo. V veliko pomoč pri delu so lahko digitalne rešitve. Z njimi lahko optimizirate zamudne delovne procese in tako sprostite čas in resurse za druge pomembne teme, kot so vaša strategija, zaposleni ali novi pristopi, ki temeljijo na trendih.

Logistika je področje, kjer je veliko možnosti za racionalizacijo. S TIMOCOM Road Freight Marketplace lahko vse svoje transportne procese opravite hitro in učinkovito. Tako imate vedno nadzor nad stanjem pošiljke, lahko oddate naročila in jih digitalno obdelate v samo nekaj minutah. Zahvaljujoč partnerstvu z JITpay je zagotovljeno tudi zanesljivo in varno plačilo.

Naredite prvi korak zdaj – registrirajte se za brezplačen preizkus in začnite novo leto dobro pripravljeni.

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Pop-up image - Logistic
Želite postati strokovnjak na področju logistike?

Prejemajte naše novice s področja logistike neposredno v svoj poštni nabiralnik. Bodite med prvimi, ki bodo izvedeli za naše izdelke in posodobitve.

Na začetek