Logistika 12.01.2021
3

Kako ravnati kadar ste soočeni z neplačniki

Podjetje Mega Pol Trans stavi na mednarodno izterjavo podjetja TIMOCOM

Eliza Wyrwich je zaposlena v oddelku za knjigovodstvo, računovodstvo in izterjave pri podjetju Mega Pol Trans v Pili in pri nepo

Ko preteče plačilni rok in se vsa prizadevanja za razjasnitev zadeve izkažejo za neuspešna, vam lahko pri izterjavi plačil pomaga ponudnik storitve izterjave. Prevozniško podjetje Mega Pol Trans iz Poljske v ta namen uporablja storitev izterjave podjetja TIMOCOM, ki se ponaša s kar do 90-odstotno uspešnostjo.

Prevozi so opravljeni, računi pa kljub temu neporavnani

Prevoze opravljajo na številnih različnih relacijah po skoraj vsej Evropi: Podjetje Mega Pol Trans prevaža na Madžarsko, v Nemčijo, Italijo, Belgijo, na Nizozemsko in Češko – odvisno od naročila prevoza. Relacije so številne, tako kot tudi njihove stranke, zato je visoka tudi verjetnost za neplačila.

Neporavnani računi lahko za prevozniška in logistična podjetja na splošno predstavljajo velik problem: Tekoči stroški poslovanja so visoki in kopičenje neporavnanih računov lahko privede do finančnih izgub in nenazadnje tudi do stečaja podjetja.

Eliza Wyrwich je zaposlena v oddelku za knjigovodstvo, računovodstvo in izterjave pri podjetju Mega Pol Trans v Pili in skrbi tudi za neporavnane račune. Pri opravljanju prevozniške storitve praviloma izhajamo iz tega, da bo po dostavi blaga sledilo tudi plačilo v okviru dogovorjenega roka plačila, ki je že sam po sebi zelo dolg. Vsekakor pa ni vedno tako,« pravi gospa Wyrwich.

Razjasnitev odprtih terjatev

Špedicijsko podjetje zavoljo dobrih poslovnih odnosov stavi na dialog. »Najprej stranko pokličemo in prosimo za izvedbo plačila prek e-pošte.« Ko to ne pomaga in je terjatev nesporna, se obrnemo na mednarodno izterjavo podjetja TIMOCOM. Imamo veliko izkušenj z mednarodno izterjavo podjetja TIMOCOM, saj obstajajo meseci, v katerih jim oddamo celo več naročil izterjave.

Za gospo Wyrwich gre pri tem za vprašanje izračuna. »Če je znesek visok in je mogoče primer rešiti izvensodno, potem se vsekakor izplača izkoristiti to možnost.« Če poravnavo obveznosti zahtevamo po pravni poti, moramo o tem vedno temeljito premisliti. Ni poceni in običajno traja zelo dolgo. Izbira te možnosti zlasti v mednarodnem poslovanju prinaša številne ovire.

Dosledna pomoč pri neporavnanih računih

Storitev izterjave podjetja TIMOCOM lahko pri tem pomaga. Ekipa, ki jo vodi Alexander Oebel, direktor oddelka Debt Collection & Legal Affairs, nudi pomoč strankam v 27 jezikih. Zaposleni v njej vzpostavijo stik z dolžnikom in na nevtralen način raziščejo zadevo. Ekipa ohrani tesen stik z upnikom, tako da lahko ta spremlja napredek v zadevi. Hitro ukrepanje, dostop do velikega števila informacij in izkušnje zaposlenih v oddelku mednarodne izterjave podjetja TIMOCOM omogočajo, da so terjatve ali nemudoma poplačane ali pa je sklenjen najboljši možni dogovor, da lahko pride do plačila čim prej. »To storitev zelo cenimo, kajti njena uspešnost je do 90-odstotna,« dodaja gospa Wyrwich.

»Na ta način prihranimo čas in denar. Če je znesek majhen, potem nam je še bolj v interesu, da ne ustvarimo dodatnih stroškov. Storitev mednarodne izterjave podjetja TIMOCOM je ugodna in tako predstavlja optimalen način za premišljeno upravljanje s terjatvami. Je tudi dragoceno orodje za uveljavljanje terjatve ali za pridobitev informacij o tem, ali sploh obstaja možnost za prejem plačila za izstavljen račun,« pravi gospa Wyrwich.

Če si tudi vi želite enostavne rešitve za obravnavo neporavnanih računov, vam bodo v oddelku mednarodne izterjave podjetja TIMOCOM z veseljem pomagali.

Več informacij o storitvi izterjave

 

Morda vas bo zanimalo tudi to:

Sedem najpogosteje zastavljenih vprašanj o postopku izterjave v logistiki.

Ihre Rechte und Pflichten bei Zahlungsverzug kurz erklärt

Pametna logistika je močan vzvod za prihranek stroškov in rast

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Pop-up image - Logistic
Želite postati strokovnjak na področju logistike?

Prejemajte naše novice s področja logistike neposredno v svoj poštni nabiralnik. Bodite med prvimi, ki bodo izvedeli za naše izdelke in posodobitve.

Na začetek