Logistika 16.02.2021
3

Zakaj je prevozniški proces brez skladišča zaželen, vendar zgolj utopična predstava

Najem skladišča je pomemben korak za obvladovanje tržnih nihanj.

Da bi se lahko zoperstavila tržnim nihanjem, se morajo proizvodna podjetja zatekati k skladiščenju svojega blaga. V tem blog prispevku vam predstavljamo, kako lahko hitro najdete skladiščne površine in kaj morate upoštevati za učinkovito skladiščno logistiko.

Najemite skladiščne površine zdaj

Vsako proizvodno podjetje se želi izogniti skladiščenju svojega blaga in preprečiti dolgotrajno skladiščenje. To namreč pomeni, da blago ne prispe do stranke.

Povpraševanja kupcev ni mogoče vedno natančno napovedati, prekomerne proizvodnje pa ni mogoče vedno preprečiti. Včasih se pripeti, namenoma ali nenamenoma, da proizvodnja preseže trenutno povpraševanje in je treba proizvedeno blago vsaj kratkotrajno hraniti v skladiščih. Sem zagotovo sodijo sezonski proizvodni vrhunci, prav tako pa tudi trenutni dogodki, kot je širjenje koronavirusa in s tem povezano zagotavljanje razpoložljivosti blaga iz previdnosti. Ker povpraševanje pogosto niha, je uporaba skladišč včasih nujna.

Obstajajo sicer številni ponudniki, vendar je včasih v zelo kratkem času težko najti prosto skladišče. V urbanih območjih in njihovi okolici je težko najti skladiščne kapacitete za čas najema šest mesecev ali manj, še posebej med obdobjem koronavirusa. Že več let je izredno veliko povpraševanje po skladiščnih in logističnih površinah, ki so na voljo zelo kratkoročno. Še en dejavnik, ki vpliva na oskrbovalno verigo in ga je treba prilagajati obstoječim procesom, je oddaja naročil za blago podizvajalcem.

Da bi lahko na najboljši možni način nadzorovali skladiščenje blaga in izpolnjevali tržne zahteve, so potrebne digitalne rešitve, ki omogočajo oskrbovalno verigo, ki je stroškovno in časovno učinkovita. Da bi bilo to mogoče, morajo biti na voljo vse informacije, povezane z naročilom. Če so te povezane v inteligentnem sistemu, je mogoče sinhronizirati vse relevantne podatke prevozniške logistike. Šele nato jih je mogoče obdelovati za procese znotraj oskrbovalne verige. Le tako je mogoče vsakodnevne delovne obremenitve digitalno prikazovati in učinkovito izvajati. Vseeno je za nekatera podjetja zelo težko najti primerne skladiščne površine, ki jih je mogoče najeti v zelo kratkem času.

Aplikacija Borza skladišč podjetja TIMOCOM omogoča hitro in prilagodljivo ukrepanje na trgu in po potrebi tudi spontano skladiščenje blaga. Z mrežo več kot 45.000 strank aplikacija ponuja različne skladiščne površine in vrste skladišč po vsej Evropi. Skupaj omogoča dostop do več kot 7.000 skladiščnih in logističnih površin.

Tukaj skladišč ne ponujajo zgolj veliki ponudniki logističnih nepremičnin. Številna mala in srednje velika podjetja (MSP) v logistični panogi razpolagajo z majhnimi do srednje velikimi skladiščnimi površinami, ki običajno niso v celoti izkoriščene. Tudi te so na voljo v borzi skladišč. Zato so idealna izbira za začasno skladiščenje – še posebej takrat, ko potreba po skladiščenju ni načrtovana. Stranke podjetja TIMOCOM lahko v aplikaciji Borza skladišč hitro in enostavno najdejo razpoložljive površine. Lastniki skladišč pa imajo tako možnost svoje kapacitete izkoristiti v celoti, kar ravno v aktualni situaciji omogoča dodaten zaslužek.

Če sta hitrost in prilagodljivost v vaši oskrbovalni verigi pomembni, lahko s pomočjo skladiščnih površin, ki jih ponuja Borza skladišč podjetja TIMOCOM, zadostite vsem tržnim zahtevam.

Hitro in enostavno najemite skladiščne površine.

Izkoristite skladiščne površine zdaj

Keywords:

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Pop-up image - Logistic
Želite postati strokovnjak na področju logistike?

Prejemajte naše novice s področja logistike neposredno v svoj poštni nabiralnik. Bodite med prvimi, ki bodo izvedeli za naše izdelke in posodobitve.

Na začetek