Logistika 27.07.2023
3

Nova funkcija: Predlogi cen tovornih prevozov!

New Content Item (1)

Našo borzo prevozov TIMOCOM smo za svoje stranke obogatili z novo funkcijo:  Funkcija Predlogi cen tovornih prevozov.
Tu lahko ponudniki storitev posredujejo predloge cen tovora na borzi tovora, tako da komunikacija preko drugih komunikacijskih kanalov, kot so e-pošta, klepeti ali telefonski klici, ne bo več potrebna. Z novo funkcijo stranka v pregledu podrobnosti svojih ponudb tovora vidi vse ponudnike storitev, ki so oddali predlog cen. Po potrebi lahko stranka pred sklenitvijo zavezujočega prevoznega naročila začne pogajanja s ponudnikom za razjasnitev podrobnosti. Nova funkcija spremeni zgolj vrsto prvega stika. To je zelo uporabna razširitev borze tovora TIMOCOM. In povrhu vsega - brezplačna.


Zakaj potrebujemo funkcijo predlogi cen tovornih prevozov?

Danes izbira ponudnika storitev pomeni na stotine klicev, klepetov in e-poštnih sporočil vsak dan. Za učinkovitejše delo mora biti komunikacija s ponudniki storitev optimizirana. Kako je to na borzi tovora TIMOCOM videti v praksi? Če proces razdelimo na korake, si sledijo takole:
Prvi korak je uporabnikova aktivacija funkcije »Prejemanje predlogov cen« pri oblikovanju ponudbe tovora v tovorni borzi. Pri tem mora uporabnik samo aktivirati drsnik »Pridobi predloge cen«. Ta funkcija je omogočena kot privzeta. Če uporabnik deaktivira funkcijo za ponudbo tovora, jo sistem shrani, tako da se samodejno deaktivira za naslednjo tovo ponudbo, ki jo uporabnik ustvari. 
V drugem koraku imajo ponudniki prevoznih storitev možnost oddati svoje predloge cen. Če naročnik prejme ponudbo cene, bo uporabnik o tem obveščen po elektronski pošti, razen če je obvestila deaktiviral.   Uporabnik lahko prek povezave v elektronskem sporočilu odpre ponudbo tovora in si ogleda vse ponudbe cen.  V naslednjem koraku ima uporabnik v pregledu podrobnosti svojih ponudb tovora možnost vpogleda v vse ponudbe, skupaj s TIMOCOM ID ponudnika storitev, imenom podjetja, lokacijo podjetja, oceno ponudnika (kmalu), ponudbo cene (znesek in valuta), rokom veljavnosti predloga cene in komentarji na predlog cene. Prav tako je mogoče prepoznati uporabnika, ki je oddal cenovno ponudbo, in sicer z imenom, kontaktnimi podatki, govorjenimi jeziki itd. Po drugi strani pa ponudnik storitev po oddaji cenovne ponudbe vidi najpomembnejše informacije o ponudbi s ceno. S klikom na "Podrobnosti" poleg predloga cene se izpišejo informacije o predlagani ceni.  Možen je tudi umik že oddanega predloga cene, recimo v primeru, da bo vozilo usmerjeno drugam. 
V zadnjem koraku uporabnik izbere ponudbo cene, ki se mu zdi najustreznejša. Če vsebina ponudbe tovora ni dovolj jasno izražena, se lahko obe strani o tem še dodatno pogovorita. V tem primeru se prikažejo kontaktni podatki uporabnika. Po izbiri se ponudba tovora izbriše in uporabnik lahko aktivira možnost kreiranja transportnega naloga.


Kakšne so prednosti za naše stranke?

Stranke lahko vzpostavijo hitrejši prvi kontakt neposredno preko borze tovora, zmanjšajo jezikovne ovire in se osredotočijo na bistveno komunikacijo: Neposreden pregled in poenostavljena primerjava ponudnikov storitev, velik prihranek časa, cenovna ugodnost. Večja varnost, saj so ponudbe na voljo neposredno prek borze tovora TIMOCOM.


Znana TIMOCOM ID številka

Pregled statusa vseh oddanih predlogov cen: Samodejno pošiljanje elektronskega sporočila o sprejemu po izbiri ponudnika storitev (v prihodnosti tudi samodejno pošiljanje elektronskih sporočil o zavrnitvi). Prednosti so izjemne tudi za ponudnike storitev: ne le hitrejši začetni kontakt neposredno prek borze tovora in manjša jezikovna ovira, temveč tudi prihranek časa in jasnost pri načrtovanju kapacitet, saj dobijo povratno informacijo o tem, ali je bila ponudba cene sprejeta ali zavrnjena. Za ponudbo cene lahko nastavite datum poteka. Vedno imate pregled nad stanjem vseh oddanih ponudb cen. Seveda so tu tudi notranje potrebe, notranja preglednost in primerljivost, ki prikazujejo, katere ponudbe za cene so bile že predložene za določene poti s strani drugih kolegov v podjetju.

To je zelo uporabna razširitev borze tovora TIMOCOM.

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Pop-up image - Logistic
Želite postati strokovnjak na področju logistike?

Prejemajte naše novice s področja logistike neposredno v svoj poštni nabiralnik. Bodite med prvimi, ki bodo izvedeli za naše izdelke in posodobitve.

Na začetek