Prevozniški trg 11.06.2021
3

Uspeh v tržni niši: Trgovska in prevozniška podjetja iz kmetijske panoge prepričujejo z doslednostjo

Podjetje Van der Sluis Handel en Transport BV (VDS)

Kratke poti. Jasna komunikacija. Najvišji nivo storitev. In ne pozabimo: Biti mož beseda. Zakaj slednje ni pomembno le za ohranjanje zvestobe strank, ampak tudi za uspeh podjetja, v blog prispevku razkriva podjetja Van der Sluis Handel en Transport BV.

Izpopolnjeni prevozi s pomičnim dnom

Podjetje Van der Sluis Handel en Transport BV (ali na kratko: VDS) je na trgu že od devetdesetih let prejšnjega stoletja. Nizozemsko podjetje je svojo pot začelo kot trgovsko in prevozniško podjetje za kmetijske proizvode – in je pri tem tudi dosledno vztrajalo. Tekom let so obseg izdelkov povečali in vključili npr. tako imenovane lesne sekance, pa tudi sodobne produkte iz soje. Dostavo večinoma razsutega tovora so izpopolnili s pomočjo pomičnega dna oziroma t.i. »Walking Floors«. Natovarjanje je tako izredno priročno in učinkovito: in sicer tako skozi zadnji del priklopnika kot tudi ob straneh. Zahvaljujoč posebnemu hidravličnemu pogonu se blago s pomočjo letvic v tleh pomika naprej ali nazaj. S tem se prihrani tudi čas in napor pri raztovarjanju. Pomično dno oz. Walking Floor hkrati preprečuje, da bi se vozniki tovornih vozil pri delu poškodovali.

Optimizacija oskrbovalnih verig s pomočjo digitalnih orodij

VDS prevaža večinoma zbirno blago iz držav Beneluksa v Dansko. Prevaža tudi živalsko krmo oz. krmila. Za slednja veljajo še posebej stroge higienske zahteve ter varnostni predpisi. VDS sodi med podjetja, ki so pridobila certifikat GMP+ za varnost krme. Ta certifikat zagotavlja, da so vsi procesi, kot so vnos naročil, prevozni procesi in čiščenje, v skladu s predvidenimi protokoli. Podjetje poleg tega ponuja tudi prevoze, ki se izvedejo najkasneje v 24 urah. Če je naročilo prejeto do 17. ure, je naklad zagotovljen naslednji dan. Kot razkriva Leander van den Berg iz oddelka za disponiranje, je to še posebej zahtevna naloga v času največjega povpraševanja: »Ko imamo nujna naročila in prejmemo več naročil prevozov kot jih lahko sami izvedemo, uporabimo sistem podjetja TIMOCOM. Tukaj lahko hitro in zanesljivo najdemo ustreznega partnerja.« Podjetje si ne more dovoliti zamud, saj lahko to privede do prekinitev oskrbovalne verige.

Vmesniki za integracijo postopkov

Za preprečevanje motenj v oskrbovalni verigi in za nadaljnjo optimizacijo le-te podjetje VDS že od leta 2003 uporablja sistem za upravljanje prevozov. Slednji je prek vmesnika Borza tovora povezan s sistemom pametne logistike podjetja TIMOCOM. Ponudbe tovora je mogoče vanj vnesti z zgolj enim klikom in jih dodeliti v nekaj sekundah. Tako g. van den Berg in njegovi sodelavci prihranijo čas in poenostavijo svoje prevozniške procese. Slednje sodi tudi med tako imenovane »kratke poti«, ki jih podjetje VDS tako ceni. Vozni park podjetja, ki ga sestavlja 85 sodobnih vozil, je opremljen tudi s sistemi GPS. Tako je mogoče naročilom, ki so sprejeta prek sistema podjetja TIMOCOM, kadarkoli slediti na preglednem zemljevidu.

Vsakega uspeha ni mogoče izračunati

Podjetje Van der Sluis Handel en Transport BV se je specializiralo za kmetijsko dejavnost že od samega začetka – od takrat vedno znova preizkuša dobro utečene procese. Posodobili so na primer tehnologijo tovornih vozil, razširili nabor izdelkov, optimizirali storitve in dodatno integrirali procese po celotni vrednostni verigi. Vse odločitve se sprejemajo dolgoročno in so natančno prilagojene glavni dejavnosti. Naslednjega dejavnika njihovega uspeha pa ni mogoče tako zlahka opisati. Za podjetjem VDS namreč stoji dobrovoljna ekipa. Ne glede na to ali za računalnikom, v skladišču ali za volanom. »Glede tega se je naš šef zelo dobro odločil,« pove g. van den Berg. Morda se je vodstvo podjetja zavedalo, koliko resnice je v reku: Zaposleni so naša prva stranka.

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Pop-up image - Logistic
Želite postati strokovnjak na področju logistike?

Prejemajte naše novice s področja logistike neposredno v svoj poštni nabiralnik. Bodite med prvimi, ki bodo izvedeli za naše izdelke in posodobitve.

Na začetek