TIMOCOM 31.08.2023
4

TST Logistik: 12-odstotna letna rast prevoza z rešitvami TIMOCOM

Disponentki iz podjetja TST Logistik

Dve uslužbenki iz oddelka za špedicijo in logistiko iz podjetja TST Logistik GmbH iz Kiefersfeldna sedita za pisalno mizo in se nasmihata fotoaparatu. Na računalniškem zaslonu je vidno spletno mesto podjetja TIMOCOM.

Si želite, da ne bi le obvladovali vsakodnevnih izzivov v prevozniškem vsakdanu, temveč bi se lahko tudi širili? Potem si preberite, kako podjetje TST Logistik zahvaljujoč podjetju TIMOCOM dosega 12-odstotno letno rast poslovanja – in zakaj je dispozicija zdaj še bolj zabavna.

Izboljšajte svoje prevozniško poslovanje s podjetjem TIMOCOM! Zdaj se dogovorite za svetovalni termin.

Dosezite večjo učinkovitost, manjše število praznih voženj in rast!

Več o evropskem ponudniku logističnih storitev, podjetju TST Logistik GmbH

Podjetje TST Logistik s sedežem v Kiefersfeldnu že 13 let opravlja prevoze polnega naklada (FTL) za stranke vseh velikosti. Blago iz tovarn, skladišč in pristanišč s tovornimi vozili s ponjavami prevažajo na destinacije po vsej Evropi. Poleg tega ponudnik logističnih storitev svojim strankam ponuja sodobno in nadzorovano skladiščenje blaga v lastnih poslovnih prostorih.

Izboljšajte svoje prevozniško poslovanje s podjetjem TIMOCOM! Zdaj se dogovorite za svetovalni termin.

Dosezite večjo učinkovitost, manjše število praznih voženj in rast!

Izziv: Prepoznajte in preprečite motnje med potekom prevoza

Vodja oddelka Teodora Teleaga in njena ekipa disponentov vsak dan obvladujejo številne izzive, kot je iskanje najboljših poti za tovorna vozila in zagotavljanje pravočasne dostave pošiljk. Poleg tega je treba sproti obveščati vse vpletene strani, kot so vozniki, stranke in skladišča. »Pojavijo se lahko nepričakovane težave, kot so prometni zastoji in slabo vreme, zaradi česar se lahko dejanski načrti v trenutku podrejo«, pravi Teodora Teleaga. Zato so potrebne hitre in hkrati pametne odločitve. »Navsezadnje gre za to, da izpolniš obljubo o izvedbi storitve, ki si jo dal svojim strankam,« nadaljuje vodja oddelka. Vseeno podjetja zaradi motenj v prevozniškem procesu in nenadnih sprememb načrtov izgubijo veliko časa in živcev. Predvsem pa tudi denarja. Kajti: Če ni druge alternative, morajo stranke počakati, novih naročil pa med tem ni mogoče sprejeti.

Rešitev: Hitro ujemanje pošiljk in tovornih vozil ter sledenje pošiljkam v živo

Za podjetje TST Logistik so storitve podjetja TIMOCOM del vsakodnevnega načrtovanja poti. Z njimi je mogoče zamude in zaplete lažje ublažiti:

»Če so na primer naša vozila že v celoti naložena ali so še vedno na poti, se za to, da na pot spravimo še preostale pošiljke, obrnemo na TIMOCOM,« pojasnjuje Teodora Teleaga, vodja oddelka v podjetju TST Logistik.

V digitalni borzi tovora poiščejo primerne in preverjene prevozne partnerje za ustrezne poti. Zahvaljujoč pametnim filtrom in optimiziranemu iskanju je to mogoče v zgolj nekaj sekundah. Številni ponudniki prevozniških storitev namreč prek trga TIMOCOM omogočajo sledenje pošiljkam na njihovih tovornih vozilih v živo. Na podlagi tako izmenjanih podatkov GPS se v ozadju izračuna predvideni čas prihoda (ETA) blaga, ki se prevaža.  Tako vsi udeleženci vedo, kje je pošiljka. S tem ne prihranimo le časa, temveč se poveča tudi zaupanje in ugled prevoznih partnerjev. Časovne okvire na rampi je mogoče bolje načrtovati, postopke pa je mogoče prestaviti in odložiti. S tem se izognemo praznim vožnjam in čakanju ter učinkovito izkoristimo čas.

Rezultat sodelovanja: 12 % več prevozov na leto

Digitalni trg Teodori Teleagi pomaga sestaviti vsako novo »sestavljanko«. »To je tisto, kar me žene: Ko vidim, da cela vrsta prevozov s tovornimi vozili poteka gladko in brez težav, ker sem jaz dobro opravila svoje delo. To me veseli in zadovoljuje. In zaradi tega sem že pripravljena na naslednje izzive.«

Odkar ponudnik logističnih storitev uporablja trg za digitalno upravljanje prevozov, je najbolj očitna dosežena prednost veliko prihranjenega časa.

»TIMOCOM je kot bližnjica, ki vodi neposredno do želenega rezultata in premaga vse druge metode,« je povedala Teodora Teleaga, vodja oddelka za dispozicijo v podjetju TST Logistik.

Podjetje TST Logistik pridobljeni čas vlaga v širitev svojega poslovanja in to počne zelo uspešno. Tako je ponudnik prevozniških storitev zavoljo sodelovanja v mreži pridobil veliko novih in dragocenih poslovnih partnerjev, zaposlil nove sodelavce in kupil nova vozila.

Vodja oddelka za dispozicijo poroča o svojih izkušnjah s podjetjem TIMOCOM: »Odkar sodelujemo s podjetjem TIMOCOM, smo število opravljenih prevozov povečali za približno 12 % na leto.«

Tudi vi si zagotovite digitalno spodbudo za svoje prevozniško poslovanje s podjetjem TIMOCOM:

Morda vas bo zanimalo tudi to: 

Stranke delijo nasvete podjetja TIMOCOM: Tako borzo tovora uporablja podjetje HTR Logistik

Zaradi mentalitete »zmorem« in uporabe borze tovora podjetje EMDIPA raste 

Pogum za vrzel – kako najti pravo tržno nišo v logistični panogi?

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Pop-up image - Logistic
Želite postati strokovnjak na področju logistike?

Prejemajte naše novice s področja logistike neposredno v svoj poštni nabiralnik. Bodite med prvimi, ki bodo izvedeli za naše izdelke in posodobitve.

Na začetek