TIMOCOM 01.07.2021
2

Programska oprema skrbi za varnost v mreži podjetja TIMOCOM

Sistem za odkrivanje goljufij (Fraud Detection System) neprekinjeno preverja ponudbe tovora in tovornega prostora

Varnostni ščit v mreži

Varnost ima pomembno vlogo tako v pravem in tudi digitalnem svetu. Ravno v poslovanju B2B je pomembno, da se lahko zaneseš na resnost naročnikov in izvajalcev naročil. Za varnost mreže podjetja TIMOCOM zdaj skrbi v podjetju razvita programska oprema za neprekinjeno preverjanje ponudb tovora in tovornega prostora.

Brezplačno testirajte sistem pametne logistike

Povečane zahteve za varnost mreže

V sistemu pametne logistike podjetja TIMOCOM je vsak dan aktivnih več kot 135.000 uporabnikov. V njem je na borzi prevozov dnevno objavljenih do 800.000 ponudb tovora in tovornega prostora. Zadeva poteka delno samodejno, s prenosom od vmesnikov podjetja TIMOCOM do aplikacij sistema za upravljanje prevozov (TMS), in delno z ročnim vnosom neposredno v sistem.

Pri tolikšnem številu uporabnikov se lahko pripeti, da nekateri ponudniki ne spoštujejo pogojev uporabe. Čeprav se to dogaja le redko, je takšno prakso potrebno preprečiti, neustrezne ponudbe pa odstraniti. Če je to potrebno, se neskladni vnosi po preverjanju izbrišejo. Morda se na prvi pogled to zdi precej strogo, vendar to zagotavlja, da je vsem strankam iz vse Evrope na voljo zanesljiva in varna mreža z visokokakovostnimi ponudbami tovora in tovornega prostora.

S stalno naraščajočim številom ponudb in aktivnih uporabnikov digitalnih aplikacij in storitev so se povečale tudi zahteve za zagotavljanje varnosti sistema. Rešitev, ki jo je razvilo podjetje TIMOCOM, je programska oprema, ki noč in dan samodejno nadzira sistem.

Pospešeno preverjanje anomalij

Poleg ponudb tovora in tovornega prostora, se preverjajo tudi morebitne anomalije v aktivnostih v našem sistemu. Če programska oprema odkrije kaj nenavadnega, se ustvari notranja naloga, ki je poslana samodejno in neposredno zaposlenim v oddelku Business Security und Quality Assurance, da jo preverijo. Kljub avtomatizaciji se izvede torej tudi individualna presoja, vendar je zaradi uporabe varnostne programske opreme proces veliko hitrejši.

Povečano število ponudb tovora v sistemu podjetja TIMOCOM zato ne predstavlja dodatnega izziva. Rastoče število ponudb ali uporabnic in uporabnikov nikakor ne predstavlja težav. Na drugi strani vodi avtomatizacija k učinkovitejšim procesom in zaposlenim odpravlja breme aktivnega iskanja anomalij. Tako se lahko ti posvetijo pregledu in preverjanju morebitnih neprimernih ponudb.

Sistem za odkrivanje goljufij (Fraud Detection System) znatno olajšuje preverjanje podjetij in ponudb v sistemu pametne logistike podjetja TIMOCOM. Orodje, ki ga je za Freighttech podjetje razvila ekipa v lastnem oddelku Research & Development, povečuje že tako visoko raven varnosti mreže in s tem varnosti prevoznikov, špediterjev in ponudnikov tovora v Evropi.

Registrirajte se zdaj!

Keywords:

Postanite poznavalec panoge

Redno prejemajte relevantne članke, dragocene strokovne prispevke in ekskluzivna poročila uporabnikov!


Prijava na e-novice

Pop-up image - Logistic
Želite postati strokovnjak na področju logistike?

Prejemajte naše novice s področja logistike neposredno v svoj poštni nabiralnik. Bodite med prvimi, ki bodo izvedeli za naše izdelke in posodobitve.

Na začetek