11.05.2017

Aprila najvišje število ponudb v zgodovini podjetja TimoCom

Več kot 750.000 ponudb tovora in tovornih vozil na prevozniški platformi

(3)

Erkrath, 24. 4. 2017 – Jasen znak, da si je gospodarstvo opomoglo, je v sredo, 19. aprila, dalo najvišje število ponudb v zgodovini podjetja, 766.620 mednarodnih ponudb tovora in tovornih vozil na TimoComovi prevozniški platformi. To je najvišje število ponudb, ki je bilo kadarkoli v preteklih 20 letih zabeleženo v enem samem dnevu. Na TimoComovi prevozniški platformi več kot 120.000 uporabnikov iz vse Evrope dnevno objavlja ponudbe tovora in tovornih vozil. Število ponudb na največji prevozniški platformi v Evropi odraža trenutno situacijo na trgu cestnega prevozništva.

Napovedana gospodarska rast se občuti

Kot je razvidno iz poročila Svetovne trgovinske organizacije (angl. World Trade Organization, WTO), naj bi se globalni obseg trgovanja blaga v tekočem letu povišal za 2,4 odstotka. Pozitivni razvoj je bilo mogoče opaziti že v preteklih dveh tednih ob veliki noči. TimoComov prevozniški barometer je 19. aprila kazal razmerje med tovorom in tovornimi vozili v Evropi 87:13. Pri 766.620 ponudbah je tako več kot sedem naročil tovora padlo na prosto tovorno vozilo. Bilo je veliko več ponudb tovora v primerjavi s prostimi nakladalnimi površinami.

Velikonočni bum na cestah in na prevozniški platformi

Gunnar Gburek, glavni govorec podjetja TimoCom, navaja dva pomembna dejavnika za nadpovprečno povpraševanje po prostih kapacitetah v cestnem prevozništvu: »Velikonočni prazniki in počitnice so poskrbeli za veliko rast potrošništva. Ugoden dejavnik pri tem so bile mile vremenske razmere, ki so na ceste spravile več ljudi in blaga. Velika nihanja na trgu bomo v prihodnje doživljali vedno pogosteje. Za naročnika in izvajalca naročila s področja prevozništva in logistike je vedno bolj pomembno, da se digitalno mrežita in s tem poskrbita za čim manjšo kompleksnost. TimoComova platforma je idealno sredstvo, ki omogoča prilagodljiv, učinkovit in zanesljiv odziv na vse tržne situacije.«

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek