18.12.2013

Evropski prevozniški trg na dlani

TimoCom objavil posodobljeno različico aplikacije Transportni barometer

(1)

Düsseldorf, 17.12.2013 – TimoComov transportni barometer je že nekaj časa na voljo kot aplikacija za pametne telefone. Od zdaj naprej pa je na tržišču posodobljena različica s številnimi novimi funkcijami – in to povsem brezplačno.

Po zagonu aplikacije lahko takoj opazite: marsikaj se je spremenilo. Na primer, relacije držav, za katere je prikazano trenutno razmerje med ponudbami tovora in tovornih vozil. Sedaj je na izbiro še več možnosti: lahko si ogledate vse relacije iz ali v posamezno državo. V prejšnji različici je bila samo ena možnost, in sicer prikaz relacije iz ene države v vse evropske države.


Vgrajena funkcija za prikaz tendence v prevozništvu

Povsem novo je to, da lahko funkcija prikaže zgodovino podatkov. V posodobljeni različici TimoComove aplikacije Transportni barometer so procentualne vrednosti tovora preteklih treh let grafično prikazane. Tako lahko uporabniki aplikacije pri pogajanju za ceno ocenijo stanje na tržišču tako, da poleg trenutnega razvoja upoštevajo tudi dolgoročno tendenco.

 

TimoComova aplikacija Transportni barometer v celoti poskrbi za uporabnika, saj ne prikazuje le statistike in grafičnih prikazov podatkov. Vgrajen portal za novice uporabnikom aplikacije omogoča, da v besedi in sliki izvedo, kar je treba vedeti o branži – ne glede na to, kje so in kadarkoli želijo.

 

Nenehen vpogled na stanje na trgu

Aplikacija Transportni barometer temelji na obsežnih podatkih o tržišču, ki so TimoComu, kot vodilnemu na evropskem tržišču med borzami tovora in tovornih vozil, na razpolago vsako sekundo. Do 450.000 ponudb tovora in tovornih vozil, ki jih vsak dan vnese 100.000 uporabnikov, je obdelanih za transportni barometer in skoraj v istem času prenesenih na pametni telefon. Iz majhne aplikacije tako nastane zmogljivo orodje za določanje tržnih cen, uporabnikom aplikacije pa omogoča, da se lahko takoj odzovejo na ponudbo ter povpraševanje po tovoru in tovornih vozilih.

 

Več informacij o podjetju in proizvodih TimoComa lahko najdete na www.timocom.si.


Prenesi izjavo za javnost
Na začetek