18.10.2016

IAA Nutzfahrzeuge 2016: genialno digitalno!

Preobrazba TimoComove prevozniške platforme

(2)

Erkrath, 13. 10. 2016 – Ponudnik IT storitev, podjetje TimoCom, je na 66. sejmu IAA gospodarska vozila v Hannovru sodelovalo kot razstavljavec. Na sejmu, ki je vodilni na svetu za prevozništvo, logistiko in mobilnost, je hitro postalo jasno, da je največja prevozniška platforma v Evropi pripravljena na digitalno logistiko prihodnosti.

TimoComova novost leta

Geslo sejma IAA 2016 je bilo »Ideje so naš elan«. To vodilno misel je prevzel tudi TimoCom in predstavil izključno novost znotraj največje prevozniške platforme v Evropi, o kateri so že špekulirali: funkcijo za nalaganje in prenos pogosto uporabljenih dokumentov, ki je vgrajena v imenik podjetij, zaradi katere sta pošiljanje po faksu in e-pošti preteklost. S funkcijo za nalaganje in prenos dokumentov postavlja TimoCom nov mejnik, saj je bil najnovejši trend, tj. digitalizacija, ena izmed najpomembnejših sejemskih tem.

Prevozništvo in logistika sta brezmejna

Poleg velikega zanimanja obiskovalcev, približno četrt milijona ljudi, je bilo v tem letu opaziti še nekaj: sejem IAA je bil še bolj mednaroden kot kdajkoli prej. Od 215.000 strokovnih obiskovalcev je bil vsak tretji iz tujine – v veselje zgovorne TimoComove sejemske ekipe, ki se je z vsemi obiskovalci stojnice pogovarjala v domačem jeziku. Glavni govorec podjetja, Marcel Frings, ta vidik razlaga podrobneje: »Sklepanje novih poznanstev in te ljudi v maternem jeziku seznaniti s številnimi prednostmi TimoComove platforme ter aktivno podpirati naše stranke na poti do logistike 4.0 je za nas, kot največjo evropsko prevozniško platformo, osnovnega pomena.«

TimoComova prevozniška platforma vsem sodelujočim v prevozništvu prinaša dodano vrednost. O tem so se v Hannovru na TimoComovi sejemski stojnici z novostjo prepričali prevozniki, špediterji in podjetja s področja proizvodnje ter trgovine.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek