10.05.2013

Kratek intervju z Marcelom Fringsem o TC eMap®

Kratek intervju

(1)

Podjetje TimoCom Soft- und Hardware GmbH bo na sejmu transport logistic v Münchnu predstavilo novi TC eMap®, ki vključuje funkcijo sledenja. O izdelku smo se pogovarjali s predstavnikom podjetja TimoCom, Marcelom Fringsem.

Vprašanje: Gospod Frings, na začetku junija bo TimoCom na tržišču predstavil aplikacijo TC eMap®, ki vključuje funkcijo sledenja. Kakšna je prednost možnosti sledenja?

Marcel Frings: Prednost ni samo ena, ampak jih je več. Funkcija sledenja je že sama po sebi nekaj posebnega. Smo edini ponudnik platform v prevozniški branži, ki ponuja takšen izdelek. Naše stranke lahko, na primer, neposredno iz borze tovora in tovornih vozil TC Truck&Cargo® dostopajo do aplikacije TC eMap®, vključno s funkcijo sledenja, in pri tem ostanejo na TimoComovi platformi. Ena najpomembnejših prednosti pa je, da lahko pri nas sledijo različnim telematskim sistemom naenkrat. Zaradi tega sodelujemo z najbolj pogostimi ponudniki telematskih sistemov v Evropi. Take možnosti sledenja, ki ni odvisna od proizvajalca, na prevozniških borzah doslej še ni bilo.


Vprašanje: Komu je namenjena ta ponudba? Špediterjem ali prevoznikom?

Frings: Kot vse naše platforme, je tudi TC eMap® namenjen vsem podjetjem, ki se ukvarjajo s prevozništvom. Špediterji bodo s sledenjem na TC eMap® prihranili predvsem čas. Vemo, kako to danes poteka: naročnik pokliče prevoznika in želi vedeti, kje je trenutno njegovo blago. Prevoznik potem pove želeno informacijo. V bodoče bo to precej bolj učinkovito. Prevoznik bo naročniku enostavno omogočil sledenje dotičnega vozila. Tako bo lahko ta brez dolgotrajnih telefonskih klicev izvedel, kje se trenutno nahaja vozilo z njegovim blagom – in to ravno takrat, ko bo to informacijo potreboval. Poleg tega je sledenje na TC eMap® pregledno in enostavno. Špediter oz. disponent lahko vse telematske sisteme vidi v enem pojavnem oknu, saj za to ni treba odpirati različnih platform.


Vprašanje: Kakšno korist od tega izdelka pa bodo imeli prevozniki?

Frings: Za prevoznike bo možnost »Lahko mi sledite« pomenila prednost pred konkurenco! Vsa podjetja bodo pri vnosu vozil lahko navedla, če imajo na razpolago vozila, ki jim je možno slediti. V prevozniški branži je varnost na prvem mestu: če imam kot naročnik na razpolago dva ponudnika, od katerih ima le eden vozila, ki jim je možno slediti, potem bom sodeloval s tistim, ki to možnost ima. Možnost »Lahko mi sledite« je primer resnične preglednosti in zato tudi osnova zaupnega poslovnega odnosa – v prihodnje bodo ponudniki storitev na TC eMap® naročniku lahko pokazali ravno to.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek