14.03.2017

Neomajno v logistiki

Proizvajalec izdelkov gradbene kemije izboljšuje proces pošiljanja s pomočjo TimoComa

(3)

Erkrath, 14.03.2017 – Življenja brez betona kot gradbenega materiala si ne znamo več predstavljati. S posebnimi dodatki, ki jih med drugimi proizvaja podjetje MC-Bauchemie Müller GmbH & Co. KG, postane robusten, dolgotrajen in vsestransko uporaben. Kakšen trud logistov stoji za tem, da stranke oskrbijo s svojimi izdelki, je ob svojem obisku TimoComove centrale konec meseca januarja pojasnil Lars Laskowski, vodja logistike v podjetju MC-Bauchemie.

TimoCom kot dopolnitev stalnih špedicijskih partnerjev

Železniška proga za visoke hitrosti »Taiwan High Speed Railway«, nagrajena filharmonija Stettiner ali slavni stadion Maracanã v Riu de Janeiru. V vseh teh spektakularnih zgradbah so beton obdelali ali ga popravili. Pri tem so uporabili dodatke za beton in sisteme za popravilo, ki jih je razvilo, proizvedlo in ustrezno dostavilo podjetje MC-Bauchemie. 

Poleg raziskovanja, razvoja in proizvodnje je podjetje MC-Bauchemie med glavne lastne kompetence uvrstilo tudi prevozniško logistiko, »zato da naročila naših strank prispejo v želenem času in kakovosti,« pravi vodja logistike Lars Laskowski. Za prevoz tekočih materialov ali materialov v prahu podjetje MC-Bauchemie večinoma sodeluje s špedicijskimi partnerji. Natovarjanje vozil in tudi relacije pa načrtujejo na lastnem oddelku za dispozicijo: »Disponiramo delne pošiljke in tudi kompletne pošiljke za projekte oziroma gradnje ali za polnjenje skladišč.« Tako se na cestah prevaža od 500 do 600 ton tovora dnevno, kar znese 120.000 ton na leto. Za naročila, ki jih ni mogoče dostaviti v običajnem dnevnem ritmu, se podjetje MC-Bauchemie obrne na ponudnike prevoza na gotovinskem tržišču. V ta namen oddelek dispozicije in pošiljanja med drugim uporabi TimoComovo prevozniško platformo. »Naš vodja dispozicije je kmalu po tem, ko se je prijavil, zavriskal od veselja. Ni mogel verjeti, da je 30 sekund po objavi tovora prispelo toliko ponudb,« svojo osebno izkušnjo s TimoComom pojasnjuje Laskowski.

Velik prihranek

Podjetje MC-Bauchemie je s prevozniško platformo izvedlo že številne prevoze naročil doma in v tujini in pri tem doseglo velike prihranke. Toda pri uporabi prevozniške platforme cena že dolgo ni več odločilni faktor. »Izjemna kakovost, zanesljive in realne storitve kakor tudi prilagodljive rešitve za stranke so poleg standardov ključ za uspešne odnose s strankami,« razlaga Laskowski.
Laskowski pravi, da prevozniška platforma ne more in ne bo nadomestila lastnega oddelka za dispozicijo ali stalnih partnerjev. Skupina MC-Bauchemie-Gruppe s pomočjo TimoComa izvaja predvsem posebne prevoze.

»TimoComova platforma je predestinirana ravno za to: podjetjem pomaga, da se lahko prilagodljivo odzovejo na nove zahteve trga in strank, ne da bi pri tem ogrozili obstoječe procese,« pojasnjuje Gunnar Gburek, predstavnik podjetja TimoCom.

S pomočjo povratnih informacij strank kot je podjetje MC-Bauchemie želi TimoCom prevozniško platformo še bolj prilagoditi za digitalen nakup prevozov v prihodnosti.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek