23.01.2023

Novo zavarovanje prevoza blaga za spot trg

mwd-schunck-900x600-presse-web

Erkrath, 5. 12. 2022 – TIMOCOM in SCHUNCK GROUP sta sklenila sporazum o sodelovanju pri zavarovanju blaga. To pomeni, da lahko zdaj vse stranke podjetja TIMOCOM z nekaj kliki zavarujejo prevoz posameznih pošiljk.

TIMOCOM sklenil strateško partnerstvo s SCHUNK GROUP

»Z našim novim partnerjem, družbo SCHUNCK GROUP, lahko naše stranke zdaj zelo preprosto zavarujejo posamezne tovore. To je še posebej zanimivo za manjša podjetja in tista, ki nimajo sklenjenih okvirnih sporazumov z zavarovalnicami« pravi Gunnar Gburek, Head of Business Affairs pri podjetju TIMOCOM.


Polno kritje namesto nezavarovanja

Ne glede na to, ali gre za izgubo, poškodbo ali napačno dostavo, nekdo mora plačati finančno izgubo, ki je nastala med prevozom, vključno z natovarjanjem in morebitnim skladiščenjem. Vendar pa škodna odgovornost špediterjev in prevoznikov v številnih primerih ne zadošča za kritje vrednosti blaga. V tem primeru pride v poštev zavarovanje prevoza blaga. To je odvisno od dejanske vrednosti blaga, četudi je ta nad zakonsko najvišjo mejo škodnega zavarovanja prevoza blaga. Na ta način zavarovane osebe v primeru zahtevka nimajo nobenih stroškov več.

»Skupaj z našim partnerjem, podjetjem TIMOCOM, lahko stranke hitro in pošteno zavarujemo na digitalen način In po najboljših pogojih. Stranke podjetja TIMOCOM lahko izbirajo med štirimi modeli premij do vrednosti blaga 100.000 EUR«, pravi Thomas Wicke, generalni direktor skupine SCHUNCK GROUP. »Še posebej nas veseli, da strankam kar najbolj olajšamo postopek zavarovanja prevozov – z vmesnikom do borze tovora TIMOCOM, torej točno tam, kjer se pojavi potreba.«

Zavarovanje prevoza blaga je vključeno v borzo tovora in ga lahko s pritiskom na gumb dodate vsakemu vstavljenemu tovoru. Podatki, potrebni za zavarovanje, se prenesejo neposredno iz ponudbe tovora, zato ročni vnosi niso več potrebni.


Več informacij najdete na: https://www.timocom.si/slu%C5%BEby/zavarovanje-prevoza-schunk

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek