21.02.2017

Novost: TimoCom TruckBan

Največja prevozniška platforma v Evropi ponuja brezplačen portal o prepovedih vožnje za tovorna vozila

(1)

Erkrath, 21.02. 2017 – Določila o prepovedih vožnje za tovorna vozila v Evropi so zelo zapletena. Prepoved vožnje za tovorna vozila v različnih državah se uporablja na določenih relacijah, cestah in avtocestnih odsekih in celo ob točno določenem času. Ohraniti pregled nad vsem tem se zdi skoraj nemogoče. Da bi to spremenili, so pri podjetju TimoCom razvili pregleden portal TimoCom TruckBan, ki je zdaj na razpolago v 14 jezikih.

Če si ogledamo samo predpise o prepovedi vožnje za tovorna vozila v Nemčiji, hitro ugotovimo, da gre zaradi mnogih podrobnostih za zapleteno vprašanje. V Nemčiji je na primer ob nedeljah in praznikih v času med polnočjo in 22. uro prepovedana vožnja za vsa tovorna vozila s skupno dovoljeno maso nad 7,5 ton in za vsa tovorna vozila s priklopnikom. Za vozila, ki prevažajo določen tovor, obstajajo izjeme. Za kršitev predpisov je predvidena kazen v višini 120 evrov. Poleg tega lahko ta kršitev bremeni tudi lastnika vozila, za katerega je predpisana globa v višini 570 evrov. Še bolj težavna je poletna prepoved vožnje. V skladu s to prepovedjo tovorna vozila s skupno dovoljeno maso nad 7,5 ton in tovorna vozila s priklopniki od 1. julija do 31. avgusta ob sobotah od 7. do 20. ure ne smejo voziti na nekaterih avtocestah in magistralnih cestah.

Konec zmešnjave

Ker ima vsaka evropska država svoje predpise o prepovedi vožnje za tovorna vozila, je težko ohraniti pregled nad vsemi. Zelo zapleteno postane, ko poleti začnejo veljati tudi mednarodne prepovedi vožnje v času dopustov. Takšnega mnenja so tudi pri TimoComu oz. največji prevozniški platformi v Evropi, zato so uvedli brezplačen portal o prepovedih vožnje za tovorna vozila v Evropi, portal »TimoCom TruckBan« (www.truckban.info). Na tem portalu lahko kdorkoli s področja prevozništva in logistike kadarkoli hitro in v 14 ponujenih jezikih dobi informacije o prepovedi vožnje za tovorna vozila v Evropi ob koncih tedna, poleti in ob praznikih. V ta namen mora navesti le želeno državo in po možnosti še datum in ustrezne prepovedi vožnje se prikažejo v strukturirani obliki. TimoComov TruckBan je še posebej zanimiv za disponente in voznike tovornih vozil. Portal predstavlja podporni medij pri načrtovanju poti, zavoljo optimizacije pa je za mobilne končne naprave tudi pomemben vir informacij za vse voznike na evropskih cestah. 

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek