18.09.2013

Pametna rešitev: podjetje Geoliner Trucking & Transport storitev TomTom uporablja prek borze tovora

Prevozniško podjetje prihrani čas in išče poslovne partnerje s pomočjo TC eMap®

(1)

»In ničesar več mi ni treba naložiti? Lahko svojim tovornjakom prek TimoComa sledim z istim geslom kot prek TomToma? « sprašuje gospod Kitay, direktor istoimenskega prevozniškega podjetja. »Seveda. To je velika prednost aplikacije TC eMap®. Lahko vidite prikaz različnih telematskih sitemov naenkrat. Na primer, če imate podizvajalce,«  potrjuje Smahan Dahmani iz podjetja TimoCom.

Področni vodja stranki pravkar razlaga, da ji pri prevozniških poslih ni več treba preklapljati med različnimi aplikacijami. Zahvaljujoč novemu TC eMap® ima borza tovora možnost sledenja. Sledenje vozilom s pomočjo TomTom Business Solutions je tako še posebej enostavno, saj v TC eMap® vnesete iste podatke za prijavo v sistem. »Že dolgo uporabljamo telematske sisteme, vendar je njihova uporaba s pomočjo borze tovora enostavnejša in nam prihrani čas,« meni direktor in doda primerjavo: »Borza tovora je torta in možnost sledenja je smetana na torti.«

 

GPS podatki niso samodejno vidni vsem uporabnikom

Od ustanovitve leta 2008 je podjetje s sedežem v Eindhovnu razširilo svoje poslovanje. Kljub vedno večji mednarodni razširjenosti dosegljivost ne sme biti prikrajšana. »Že pri vnosu vozil na borzo tovora sporočamo, da nam lahko v primeru naročila kadarkoli sledijo. Naročnikom to predstavlja večjo varnost in zato se raje odločajo za nas,« pravi Kitay. Ampak GPS podatki niso samodejno vidni vsem uporabnikom. »Vsakdo se lahko sam določi, kdo in kako dolgo lahko sledi njegovemu vozilu, na primer, dokler traja naročilo«, razlaga Dahmani.

 

Celoten pretok informacij je optimiran

Zaradi možnosti sledenja niso več potrebni dolgi telefonski pogovori, celoten pretok informacij vseh udeleženih je optimiran. Medtem ko se lahko prevoznik osredotoči na svoje delo, njegov špediter vedno vidi, kje se nahaja blago. Poslovni partner lahko izve aktualne in zanesljive informacije, kar je dobra osnova za zaupanje do ponudnika storitev.

 

Trenutno TC eMap® deluje s 25 vmesniki različnih ponudnikov telematskih sistemov, z nadaljnimi 50 se TimoCom že pogaja. Dahmani strankam svetuje, da izdelek preizkusijo: »Tržišče se bo vedno bolj razvijalo v tej smeri, da nekoč nihče več ne bo mogel brez GPS-a.« Podjetje Geoliner Trucking &Transport BV  že gre v korak s časom in je dalo simbol za sledenje natisniti celo na ponjave svojih tovornjakov.

 

Več informacij o podjetjih TimoCom in Geoliner Trucking &Transport BV tudi na www.timocom.si in www.geoliner.net

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek