23.03.2017

Podjetje BMEnet je TimoComu podelilo oznako kakovosti za »Nakup prevoza«

Prevozniška platforma prejela oznako kakovosti podjetja BMEnet GmbH

(2)

Erkrath, 23.03.2017 – Že drugič zapored je TimoComova prevozniška platforma prejela oznako kakovosti »Nakup prevoza« podjetja BMEnet GmbH, družbe za primerjalne storitve nemškega združenja Bundesverband Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik (BME) e.V. Podeljena oznaka potrjuje, da je TimoCom učinkovit, enostaven za uporabo in da povečuje transparentnost trga.

Skupno oblikovanje prihodnosti prevozniškega nakupa

Naraščajoča digitalizacija in vedno manj predvidljivo obnašanje potrošnikov korenito spreminjajo način nakupa prevoza. Poleg okvirnih pogodb podjetja vedno pogosteje potrebujejo dodatne prilagodljive rešitve, da se lahko hitro, enostavno in zanesljivo odzovejo na spremembe trga.

Z do 150.000 ponudbami tovornih vozil na gotovinskem tržišču dnevno in logistično mrežo iz več kot 36.000 preverjenih podjetij iz cele Evrope TimoCom ponuja ustrezno aplikacijo – poleg tega pa tudi povečuje transparentnost trga. »Priznanje združenja BME je potrditev, da smo na pravi poti. Nadaljevali bomo z digitalizacijo nakupa prevoza v sodelovanju s prevozniki, špedicijami in nakladalci,« razlaga Gunnar Gburek, glavni govorec podjetja TimoCom, in podaja konkreten pogled na naslednje korake: »Meseca maja bomo na sejmu prevozništva in logistike v Münchnu predstavili novo aplikacijo, ki bo olajšala digitalizacijo poslovanja vsem vpletenim.«

Točke preverjanja in rezultati

Podjetje BMEnet GmbH podeljuje oznake kakovosti za programsko opremo in platforme, ki ponujajo integrativne rešitve za optimizacijo nabave in logistike. Med točke preverjanja za prevozniško platformo spadajo tehnični vidiki kot sta izmenjava podatkov in komunikacija. Podjetje TimoCom je dobilo točke zaradi številnih vmesnikov do ponudnikov telematskih storitev in sistemov TMS strank ter zaradi komunikacijskega orodja, vezanega na ponudbe, TimoCom Messengerja. Prepričali so tudi visoki varnostni standardi in enostavna uporaba aplikacije.

Pomemben kriterij predstavlja tudi nevtralnost prevozniške platforme. Kot je razvidno iz poročila raziskave združenja BME, le-ta kupcem prevoza omogoča, da upoštevajo smernice o predpisih podjetja.  Komisija je poudarila uporaben filter za izbor in iskanje ter možnost vnosa, ki omogočata bolj ciljno usmerjeno in učinkovito delo. Skupno je TimoComova prevozniška platforma koristna rešitev za obe strani: tako za naročnika s področja proizvodnje in trgovine, ki v kratkem času potrebuje tovorno vozilo, kot tudi za prevozniška podjetja, ki iščejo tovor, da bi preprečili drage prazne vožnje.

Več informacij o podjetju BME lahko najdete na www.bme.de.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek