01.07.2013

Pomoč ob poplavah se ne konča na državni meji

Pomoč ob poplavah se ne konča na državni meji

(3)

Düsseldorf, 18. 6. 2013. Medtem ko so nekateri sedeli doma na suhem in vsak dan gledali poročila o poplavah po Evropi, je združenje Prevozniški veleposlaniki hitro ukrepalo in pomagalo ljudem na Češkem. Položaj je še vedno kritičen.

Prevozniški veleposlaniki je združenje, ki ga je ustanovilo podjetje TimoCom, IT podjetje iz Düsseldorfa, in se zavzema za interese prevozniške branže. Skupaj z lokalno radijsko postajo in lokalnim tiskom so pozvali k zbiranju prispevkov za prizadete. Dva člana ekipe prevozniških veleposlanikov sta se prejšnji konec tedna odpravila na pot, da bi denarne prispevke in ostale stvari, ki so jih darovala okoliška podjetja ter prebivalci iz Düsseldorfa, s tovornjakom TimoTruck hitro in brez birokratskih zapletov pripeljala v Ústí nad Labem. Zaposleni pri TimoComu so zbrali dodatnih 6000 evrov, zbirali pa so tudi vedra, krtače, rokavice in čistila, ki so jih naložili na 25 palet.

 

Na kraju samem je oba voznika sprejel kolega iz češke podružnice, Jan Hruby. Le-ta je v stiku s kriznim štabom in poudarja nujnost te akcije: »Veselimo se pomoči iz tujine. Naše mesto je bilo močno poplavljeno, zato nujno potrebujemo denar in predvsem pripomočke za čiščenje. Sodelovalno vzdušje med Nemci in Čehi je enkratno.«

 

Alliance Manager Jochen Dieckmann iz združenja Prevozniški veleposlaniki je navdušen nad tem, kako lepo so jih tukaj sprejeli: »Komandir mestne policijske postaje in vodja kriznega štaba, Pavel Bakule iz Ústí nad Labem, se nam je že večkrat zahvalil za pomoč. Od mestne hiše smo se skozi mesto peljali s hupanjem tovornjakov in policijskim spremstvom, ljudje pa so nam vzklikali.«

Dieckmann še enkrat pojasnjuje, zakaj niso pomagali v Nemčiji: »Seveda smo tudi pri nas ponudili pomoč, vendar je bila podpora ustanov in vojske že tako obsežna, da dodatna pomoč ni bila več potrebna.« V torek so se prevozniški veleposlaniki vrnili nazaj v Düsseldorf.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek