19.01.2017

Povezati ves svet

Ponudnik logističnih storitev Militzer & Münch stavi na TimoCom

(3)

Erkrath, 16. 12. 2016 – TimoCom, največja prevozniška platforma v Evropi, ni znana le po tem, da učinkovito povezuje tovor in tovorna vozila, temveč tudi po tem, da svojim uporabnikom olajša inovativno mreženje in digitalni način dela. Te prednosti izkorišča tudi mednarodni ponudnik logističnih storitev, podjetje Militzer & Münch.

Ponudnik logističnih storitev Militzer & Münch že več kot 10 let sodeluje s TimoComom, z največjo prevozniško platformo v Evropi. »TimoCom je zanesljiv partner na naši strani, ki nam pomaga pri vsakodnevnem delu v cestnem prevozništvu,« razlaga Tom Rosman, direktor podjetja M&M Militzer & Münch GmbH. Pred kratkim so svoj lastni sistem za upravljanje prevozov s pomočjo TimoComovega vmesnika TC Connect povezali s prevozniško platformo, tako da se ponudbe zdaj samodejno prenašajo na borzo tovora in tovornih vozil. »Kmalu po vključitvi naše programske opreme za dispozicijo smo ugotovili, da smo tako prihranili ogromno časa in smo si olajšali delo. Še ena prednost za nas je funkcija za nalaganje in prenos dokumentov na prevozniški platformi. Vse svoje partnerje pregovorimo k temu, da naložijo največkrat uporabljene dokumente, tako da jih imamo vedno pri roki. To nam prihrani kar nekaj korakov pri delu in nam utira pot v digitalni način dela, predvsem k delu brez papirja. Zavedno ravnanje z viri upoštevamo na vseh naših lokacijah,« pravi Rosman.

Mreženje preko meja

Ponudnik logističnih storitev s sedežem v kraju St. Gallen zaposluje okoli 2.000 ljudi v približno 100 lastnih podružnicah v okoli 30 državah. Poleg lastnih podružnic so v ogromno mrežo Militzer & Münch vključeni še priljubljeni partnerji, na katere se podjetje obrne pri dodeljevanju naročil. Pri tem se sreča veliko različnih jezikov in kultur. Da bi jih združili, je TimoCom izključno za podjetje ustvaril zaprto skupino uporabnikov, s katero lahko brez težav upravljajo dodeljevanje naročil in menjavo informacij. Princip delovanja je popolnoma preprost: člani skupine objavijo svoje ponudbe do katerih imajo najprej dostop le podružnice Militzer & Münch. Po preteku določenega roka ponudbe postanejo vidne tudi izbranemu krogu priljubljenih partnerjev. Tako lahko podjetje Militzer & Münch lastno mednarodno podjetniško mrežo prenese na TimoComovo platformo in med seboj poveže ves svet.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek