12.07.2016

Preko meja Evrope

Delegacija kitajske vlade na obisku v podjetju TimoCom

(3)

Erkrath, 24. 6. 2016 – Ko je delegacija s Kitajske na turneji po Evropi in obiskuje centre za tovorni promet, TimoCom, največja prevozniška platforma v Evropi, ne sme manjkati kot posebna točka programa. Tega se je zavedalo enajst članov delegacije, ki jim je podjetje TimoCom vzbudilo zanimanje že pred potovanjem. Tako je vladna delegacija konec junija obiskala sedež podjetja v Erkrathu in popoldan preživela za kulisami podjetja TimoCom.

S Kitajske po Evropi do Erkratha

Vladna delegacija si je na svojem potovanju po Evropi ogledala centre za tovorni promet v Londonu, Amsterdamu in Münchnu, da bi si ustvarila vtis, kako so med seboj povezani cestni tovorni promet, rečni promet in železniški tovorni promet. Še pred tem so v svoji domovini pri iskanju pomembne evropske prevozniške platforme naleteli na TimoCom. Na Kitajskem postajata optimizacija prevozništva in izraba kapacitet tovornih vozil vedno pomembnejši temi. Ni dolgo trajalo in odločili so se, da se bodo ustavili tudi v Erkrathu in obiskali podjetje TimoCom.

V ponedeljek, 20. 6. 2016, se je to uresničilo. TimoComov glavni predstavnik Marcel Frings in njegova pomočnica Nadine Reutersberg sta v TiComplexu prisrčno pozdravila enajst članov delegacije. Obisk se je začel z obhodom po štirinadstropnem poslopju podjetja. Medtem ko so na kratko predstavili vsak oddelek in področja dela, je Marcel Frings poročal o uspešni preteklosti vodilne borze tovora in tovornih vozil na evropskem tržišču. Gostje so pokazali zanimanje že od samega začetka. Enako pozorno so poslušali razlago predstavnika podjetja. Začel je s trženjem in nadaljeval govor o različnih kulturah, ki ne predstavljajo le TimoComovih strank, temveč jih zastopajo tudi sodelavci znotraj podjetja. Na koncu je delegacijo popeljal po IT oddelku, na katerem neprestano razvijajo in izboljšujejo prevozniško platformo za uporabo s strani strank. Ko so obiskali vsa nadstropja in oddelke, se je enajst članov delegacije udobno posedlo v lastni restavraciji podjetja »Timos Esszimmer« (Timovi jedilnici) in navdušeno poslušalo Marcela Fringsa, ki je predstavil portfelj podjetja TimoCom. Poleg borze tovora in tovornih vozil, funkcije za izračun poti in sledenje, imenika podjetij in funkcije za objavo razpisov za redna naročila tovora je goste s Kitajske navdušila predvsem borza skladišč. Po zaključku predstavitve podjetja so člani postavljali vprašanja o razvoju podjetja TimoCom in ciljnih skupinah ter o glavnih vzrokih za uspeh.

Ko so jim odgovorili na vsa vprašanja, se je vladna delegacija poslovila. »To zagotovo ni bil zadnji pogovor. Zdi se, da želijo sodelovati s podjetjem TimoCom tudi na lastnem prometnem področju,« so bili Fringsovi občutki.

Ta poseben obisk dokazuje, da TimoCom ne združuje le tovora in tovornih vozil, ampak tudi različne celine na obstoječem delovnem območju in preko njegovih geografskih meja.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek