04.01.2018

Prevozniška platforma: TimoComovi seminarji v Alytusu

IT specialisti šolajo strokovne kadre za jutri

(6)

Poklicna šola Alytus v Litvi ponuja študentom praktično naravnan program »Transport in logistična industrija« in v tem okviru že od leta 2011 intenzivno sodeluje z IT strokovnjakom,  TimoComom. Na tak način TimoCom, največja evropska prevozniška platforma, usposablja bodoče strokovne kadre za delovanje v logistični panogi. O skupnem sodelovanju poroča Ingrida Brazionienė, vodja katedre za inženiring.

Enostavno praktično: Nastavki za spremembe

S TimoComovimi seminarji o trenutnih trendih in izzivih na logističnem trgu kot tudi o velikem pomenu informacijskih tehnologij in njihove uporabe, študenti poglobijo svoja praktična poklicna znanja in izvedo katera so aktualna vprašanja ter izzivi svojega bodočega delovanja. Študenti dodobra spoznajo TimoComovo platformo za ponujanje in iskanje prevozniških storitev in njene obširne možnosti uporabe. Poleg tega praktično spoznavajo načrtovanje tovornih in transportnih tokov, njihovo upravljanje ter analiziranje, izvedejo iskanje prevozov ter tovora, preračunavajo poti in še veliko več. 

Zahvaljujoč TimoComu lahko profesorji izboljšajo posamezne strokovne programe in jih prilagodijo spremembam v panogi. Pri usposabljanju strokovnih kadrov na področju transporta in logistike, ki morajo poleg poklicnih pridobiti ter utrditi tudi osebne in socialne veščine, je sinergija znanosti in gospodarstva nepogrešljiva. Le na tak način je lahko zagotovljeno profesionalno izobraževanje za to panogo. Aktualna literatura vsebuje informacije o digitalnih platformah za prevoz in tovor, njihove glavne funkcije in namen, vendar le z literaturo študentom niso posredovane tudi praktične sposobnosti, potrebne za uporabo tovrstnih platform. S pomočjo TimoComovih seminarjev pa se študentom v okviru predstavitve predstavi še praktična stran dela s platformami kot tudi posebnosti njihovega bodočega dela.

Po seminarju 25. aprila 2017 na poklicni šoli v Alytusu si študenti želijo še več tovrstnih seminarjev. Študentom je bila še posebej všeč neposredna komunikacija s profesorji, debate, analize praktičnih situacij in ocena pravilnosti možnih rešitev. TimoComovi certifikati po končanem seminarju bodo pomembna dodatna vrednost za študente, ko bodo stopili na trg dela.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek