17.12.2018

Svetli obeti za rabljene sončne module

Evropska prevozniška logistika: Podjetje Tripple Z stavi na rešitve podjetja TIMOCOM

(1)

Erkrath/Hilden, 17. 12. 2018 – Tripple Z je našel tržno nišo. Proizvajalec sončnih modulov se poleg proizvodnje kakovostnih modulov z oznako »Made in Germany« ukvarja tudi s prodajo rabljenih sončnih modulov. Gre za posel, ki dobiva vse večji zagon. Trenutno je podjetje Tripple Z največji ponudnik rabljenih sončnih modulov v vsej Evropi in s tem povezana naročila prevozov podjetje iz nemške dežele Severno Porenje-Vestfalija upravlja s pomočjo TIMOCOMa, prvega sistema Smart Logistics v Evropi.

»Zavoljo aplikacije TC Transport Order® smo pri nas že zdavnaj prenehali uporabljati Word.«

deli na ...

Med nakupom sončnih naprav, ki jih uporabniki ne potrebujejo več, in njihovo prodajo drugim zainteresiranim odjemalcem po vsej Evropi, je dolga pot. V dialogu med prodajalci, kupci in prevozniškimi partnerji je potrebno uskladiti številne korake. Demontaža, montaža, prevoz, logistika: podjetje Tripple Z na leto ponovno zažene 300.000 sončnih modulov.
»Pretovarjanje praviloma poteka pri nas, v kraju Hilden pri Düsseldorfu, zaradi česar imamo dober pregled nad zalogo,« pravi Tim Grön, vodja logistike podjetja Tripple Z. »V preteklem letu smo pretovorili 85.000 ton blaga,« ponazori obseg prevoza. V Romuniji sicer demontirajo toliko sončnih naprav, da lahko napolnijo 30 tovornih vozil, medtem ko v Nemčiji celo okoli 100. Vse te prevoze predhodno razpišejo v TIMOCOMovem sistemu. »Nato se odločim, kateri ponudnik prevozniških storitev bo prevzel nalogo.« Sistem je že deset let del poslovnega vsakdana podjetja Tripple Z, njihova pot pa jih večinoma vodi k belgijskim kmetom, ki radi uporabljajo rabljene sončne naprave. »Prevoze skoraj v celoti izvajajo različni ponudniki prevozniških storitev,« pojasnjuje inženir logistike.

»Zavoljo digitalnega upravljanja z naročili smo pri nas že zdavnaj prenehali uporabljati Word«

Za gospoda Gröna je TIMOCOM njihov »najboljši zunanji sodelavec«. Ta je najpomembnejše korake v digitalno dobo naredil pred približno enim letom z lansiranjem aplikacije TC Transport Order®. Medtem vodja logistike naročila prevozov stalno ustvarja in dodeljuje brez uporabe papirja, saj vsi povezani administrativni procesi s ponudniki prevozniških storitev potekajo neposredno prek TIMOCOMovega sistema. Poleg tega se tam najde tudi pregled nad vsemi oddanimi naročili prevozov podjetja Tripple Z ter njihov status. »Zavoljo aplikacije TC Transport Order® smo pri nas že zdavnaj prenehali uporabljati Word«, poroča Grön.

Njegov zaključek: »Čeprav na digitalizacijo tako poslovno kot zasebno gledam bolj skeptično, uživam v dodani vrednosti, ki mi jo prinaša v moj poslovni vsakdan.« Grön namreč ne verjame v prevoz brez disponentov. Tudi v prihodnje si želi imeti neposredno kontaktno osebo pri poslovanju v prevozništvu.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek