17.12.2018

Svetli obeti za rabljene sončne module

Evropska prevozniška logistika: Podjetje Tripple Z stavi na rešitve podjetja TIMOCOM

(1)

Erkrath/Hilden, 17. 12. 2018 – Tripple Z je našel tržno nišo. Proizvajalec sončnih modulov se poleg proizvodnje kakovostnih modulov z oznako »Made in Germany« ukvarja tudi s prodajo rabljenih sončnih modulov. Gre za posel, ki dobiva vse večji zagon. Trenutno je podjetje Tripple Z največji ponudnik rabljenih sončnih modulov v vsej Evropi in s tem povezana naročila prevozov podjetje iz nemške dežele Severno Porenje-Vestfalija upravlja s pomočjo TIMOCOMa, prvega sistema Smart Logistics v Evropi.

»Zavoljo aplikacije TC Transport Order® smo pri nas že zdavnaj prenehali uporabljati Word.«

Med nakupom sončnih naprav, ki jih uporabniki ne potrebujejo več, in njihovo prodajo drugim zainteresiranim odjemalcem po vsej Evropi, je dolga pot. V dialogu med prodajalci, kupci in prevozniškimi partnerji je potrebno uskladiti številne korake. Demontaža, montaža, prevoz, logistika: podjetje Tripple Z na leto ponovno zažene 300.000 sončnih modulov.
»Pretovarjanje praviloma poteka pri nas, v kraju Hilden pri Düsseldorfu, zaradi česar imamo dober pregled nad zalogo,« pravi Tim Grön, vodja logistike podjetja Tripple Z. »V preteklem letu smo pretovorili 85.000 ton blaga,« ponazori obseg prevoza. V Romuniji sicer demontirajo toliko sončnih naprav, da lahko napolnijo 30 tovornih vozil, medtem ko v Nemčiji celo okoli 100. Vse te prevoze predhodno razpišejo v TIMOCOMovem sistemu. »Nato se odločim, kateri ponudnik prevozniških storitev bo prevzel nalogo.« Sistem je že deset let del poslovnega vsakdana podjetja Tripple Z, njihova pot pa jih večinoma vodi k belgijskim kmetom, ki radi uporabljajo rabljene sončne naprave. »Prevoze skoraj v celoti izvajajo različni ponudniki prevozniških storitev,« pojasnjuje inženir logistike.

»Zavoljo digitalnega upravljanja z naročili smo pri nas že zdavnaj prenehali uporabljati Word«

Za gospoda Gröna je TIMOCOM njihov »najboljši zunanji sodelavec«. Ta je najpomembnejše korake v digitalno dobo naredil pred približno enim letom z lansiranjem aplikacije TC Transport Order®. Medtem vodja logistike naročila prevozov stalno ustvarja in dodeljuje brez uporabe papirja, saj vsi povezani administrativni procesi s ponudniki prevozniških storitev potekajo neposredno prek TIMOCOMovega sistema. Poleg tega se tam najde tudi pregled nad vsemi oddanimi naročili prevozov podjetja Tripple Z ter njihov status. »Zavoljo aplikacije TC Transport Order® smo pri nas že zdavnaj prenehali uporabljati Word«, poroča Grön.

Njegov zaključek: »Čeprav na digitalizacijo tako poslovno kot zasebno gledam bolj skeptično, uživam v dodani vrednosti, ki mi jo prinaša v moj poslovni vsakdan.« Grön namreč ne verjame v prevoz brez disponentov. Tudi v prihodnje si želi imeti neposredno kontaktno osebo pri poslovanju v prevozništvu.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek