13.03.2015

TimoCom omogoča spletno trgovanje celotni prevozniški verigi

Več naročil na evropski borzi tovora zaradi omogočenega dostopa za proizvodnjo in trgovino

(2)

Erkrath, 13. 03. 2015. Prihodnost logistike je odvisna od tehnološkega razvoja in s tem od avtomatizacije in povezovanja. To je spoznal tudi ponudnik borze tovora TimoCom in zato želi ustvariti spletna tržišča prihodnosti, na katerih bodo prevozniške storitve potekale zanesljivo, učinkovito in s pomočjo podpore. Da bi dosegel ta cilj, je ponudnik IT storitev storil naslednji logični korak in odprl borzo tovora TC Truck&Cargo® za stranke s področja proizvodnje in trgovine po celi Evropi. Še vedno pa obstaja pomembna omejitev: nakladalna podjetja so dobila možnost, da tovor objavijo na borzi in iščejo vozila. Iskanje tovora in vnos vozil pa temu krogu strank nista dovoljena.

Od ustanovitve podjetja TimoCom leta 1997 je bil dostop do borze tovora in tovornih vozil TC Truck&Cargo® za stranke s področja proizvodnje in trgovine zaradi prevladujočih špedicijskih strank onemogočen. Danes, 18 let pozneje, je, kot pravi glavni predstavnik podjetja TimoCom Marcel Frings, čas, da se to spremeni: »Z razvojem hitrejšega spleta, družabnih omrežij in sporočilnih storitev so ljudje vedno in povsod povezani med seboj. Seveda to vpliva tudi na logistično branžo. In TimoCom se mora temu prilagoditi. Želimo optimirati procese za celotno prevozniško verigo. Sem spadajo tudi stranke s področja proizvodnje in trgovine. Naslednji logični korak je torej, da povežemo tudi njih po celi Evropi.« To si želijo tudi TimoComove stranke. »Vsakoletne ankete, h katerim smo naše stranke redno vabili z novicami, kažejo, da se večina strinja s to možnostjo,« razlaga Frings.

Stranke s področja proizvodnje in trgovine bodo tako dobile dostop do »vnosa tovora« in do »iskanja vozil«. Možnost iskanja tovora in vpisa tovornih vozil pa je še vedno rezervirana za špediterje in ponudnike prevozniških storitev. Ponudnik borze tovora je prepričan, da bodo podjetja s področja proizvodnje in trgovine tudi po omejenem odprtju gotovinskega tržišča naročila še vedno dodeljevala svojim obstoječim poslovnim partnerjem. Tako o trajnem sodelovanju med strankami ne bo odločala le cena, temveč tudi dobra in celostna storitev, zanesljivost, strokovno znanje in upoštevanje rokov.

To so dokazale tudi dobre izkušnje z razpisno platformo TC eBid®. Tukaj podjetja s področja proizvodnje in trgovine že od leta 2009 podeljujejo dolgoročna naročila neposredno ponudnikom prevozniških storitev. Kot izjavljajo same, stranke izkoriščajo potencial obeh izdelkov, TC Truck&Cargo® in TC eBid®, in zato so lahko povečale svoj poslovni uspeh. Povpraševanje in interes za dostop do borze nakladalcev od takrat stalno naraščata.

Kot vodilno podjetje, ki ponuja programsko opremo, TimoCom deluje napredno in sledi svojemu najvišjemu cilju povezati tovor in tovorna vozila – in to za vse udeležence v prevozništvu v Evropi.

Več informacij o podjetju TimoCom najdete na www.timocom.si.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek