17.01.2022

Nagla rast digitalizacije logistike

Podjetje TIMOCOM beleži znatno povečanje skupnega števila strank – več kot 50.000 strank uporablja sistem pametne logistike Freighttech podjetja TIMOCOM.

TIMOCOM povezuje evropsko logistiko

Erkrath, 17. 1. 2022 – Freighttech podjetja ponujajo akterjem v logistiki digitalno podporo pri upravljanju logističnih procesov. Točno to počne tudi sistem pametne logistike podjetja TIMOCOM, ki podpira stranke vse od faze pred sklenitvijo poslov pa do obdelave plačil. Storitev uporablja vse več akterjev na trgu. IT-podjetje je nedavno preseglo mejnik 50.000 strank in se veseli dolgotrajnega zaupanja, ki ga uživa v logistični panogi: »To predstavlja mejnik v zgodovini našega podjetja in pomemben korak na poti k naši viziji sveta brez logističnih izzivov,« dosežek komentira Tim Thiermann, Managing Partner pri podjetju TIMOCOM.

»To predstavlja mejnik v zgodovini našega podjetja in pomemben korak na poti k naši viziji sveta brez logističnih izzivov,« dosežek komentira Tim Thiermann, Managing Partner pri podjetju TIMOCOM.

»Pripravljenost za digitalizacijo se je zaradi izrednih razmer v zadnjih dveh letih neizmerno povečala. To se kaže tudi v rasti števila naših strank«, pravi Tim Thiermann, Managing Partner pri podjetju TIMOCOM. »Prizadevamo si in si bomo še naprej prizadevali zagotavljati zanesljivo platformo, na kateri lahko najdete nove poslovne partnerje in poenostavite svoje delovne procese.« Uspešnost sektorja Freighttech se ne kaže zgolj v poslovnih številkah podjetja TIMOCOM: Na inštitutu Fraunhofer SCS ugotavljajo, da večina izmed okoli 350 logističnih zagonskih podjetij, ki ponujajo svoje storitve na nemško govorečih območjih, ponuja tehnologijo ali storitve, ki podpirajo logistične storitve.

Na prevozniškem trgu ostaja napeto

Sistem pametne logistike podjetja TIMOCOM ponuja akterjem v logistiki digitalno podporo pri upravljanju logističnih procesov – od faze pred sklenitvijo poslov pa vse do obdelave plačil. Na borzi prevozov več kot 135.000 uporabnikov dnevno objavi do 800.000 ponudb tovora in tovornega prostora. V letu 2021 je bilo v enem dnevu pogosto objavljenih več kot en milijon mednarodnih ponudb tovora, za katere se je prek sistema iskal ustrezen tovorni prostor. Poleg tega se je prek sistema sledilo več kot 175.000 tovornjakom in izračunanih je bilo skoraj 37 milijonov poti.

Logistika postaja vse pomembnejša, tudi zaradi nedavnih zelo napetih razmer na prevozniškem trgu. »Globalno gospodarstvo se bo v prihodnjem letu še naprej soočalo z izzivi pomanjkanja voznikov in omejenih prevozniških kapacitet,« meni Gunnar Gburek, Head of Business Affairs. Zato ponuja podjetje TIMOCOM preproste in fleksibilne rešitve, ki preprečujejo ozka grla na področju prevozništva in dobav v cestnem tovornem prometu.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek