12.11.2013

TimoCom sodeluje s podjetjem Sledenje d.o.o.

Sledenje d.o.o. zdaj tudi na TC eMap®

(2)

Düsseldorf, 11. 11. 2013. Ponudnik IT storitev, podjetje TimoCom, od junija ponuja vgrajeno funkcijo sledenja, ki omogoča uporabo različnih telematskih sistemov na eni platformi. Želijo izboljšati varnost prevozov in vsem podjetjem, ki so povezana s prevozništvom, omogočiti večjo preglednost, boljšo vidnost in enostavnejšo komunikacijo. Zdaj sodeluje tudi slovensko podjetje Sledenje d.o.o..

S pomočjo visoko kakovostnega sistema GPS podjetja Sledenje d.o.o., lahko prevozniki in špediterji svoje flote vozil upravljajo in jim sledijo prek spletne povezave. S tem je omogočeno natančno sledenje pozicije vozila, ponudnik telematskega sistema pa lahko poleg drugega posreduje tudi povprečno porabo goriva.


Varnost, učinkovitost, konkurenčnost
V aplikaciji TC eMap®, ki omogoča izračun poti in sledenje, je spletna platforma podjetja TimoCom povezana s telematskim sistemom podjetja Sledenje d.o.o.. Borza tovora in sledenje GPS sta dve orodji, brez katerih si ni več možno predstavljati prevozništva. Zagotavljata večjo varnost in učinkovitost ponudniku tovora, ki vedno ve, kje se nahaja vozilo z njegovim blagom, prav tako pa ima od tega korist tudi izvajalec naročila. Ponudniki prevoza lahko naročniku omogočijo sledenje svojih vozil. To je velika prednost pred konkurenco v hitrem in konkurenčnem prevozniškem vsakdanu. Istočasno se izboljša celoten pretok informacij. Zamudno preklapljanje med dvema različnima aplikacijama in dolgotrajni telefonski pogovori so preteklost. Na novi platformi je namreč možen prikaz različnih telematskih sistemov na enem samem zemljevidu.


Kakovost storitev, varno načrtovanje, prihranek časa
Kot inovativno podjetje želi podjetje Sledenje d.o.o. svoje storitve prilagoditi potrebam strank. »TimoCom je za naše stranke iz Slovenije, Poljske, Avstrije in Hrvaške številka 1 med ponudniki platform, ko gre za iskanje tovora oz. prostih tovornih vozil,« pravi Maja Stopar, vodja trženja pri podjetju Sledenje d.o.o.. V tranzitni državi Sloveniji lahko partnerstvo med podjetjima Sledenje d.o.o. in TimoCom prevozniškim podjetjem omogoči veliko prednost. »Povezovanje vozil s TC eMap® omogoča hitrejši pretok informacij o posameznih prevozih, kar prinese zaupanje, prihrani denar in ohrani mirne živce ter navsezadnje koristi tudi končnemu uporabniku,« nadaljuje Stoparjeva.


Predstavnik podjetja TimoCom, Marcel Frings, vidi telematske sisteme kot pomemben trend in obljublja nadaljnje sodelovanje: »Telematiki se v branži ni več možno izogniti. Ravno nasprotno, vključevanje v obstoječe sisteme vedno bolj narašča. Trenutno se pogajamo s še štirimi velikimi ponudniki telematskih storitev za Slovenijo.«


Več informacij najdete tudi na www.sledenje.com in www.timocom.si.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek