01.10.2015

TimoCom združuje borzo tovora in platformo za sledenje

Vozila, ki jim je mogoče slediti, kot kriterij za iskanje tovora v okolici

(3)

Erkrath, 29.09.2015 – Ker postaja trenutna lokacija vozila vedno pomembnejša tudi v povezavi z iskanjem tovora, TimoCom svojo aplikacijo za izračun poti in sledenje TC eMap® povezuje s svojo borzo tovora TC Truck&Cargo® in s tem ustvarja še eno obliko pomoči pri vsakodnevnem delu svojih strank. Uporabniki lahko izberejo vozila, ki jim je možno slediti, kar v oknu za iskanje tovora in tako iščejo in si ogledajo ponudbe tovora v območju kjer se nahaja vozilo. Poleg tega ponudnik IT storitev omogoča prenos lokacije vozil za razširjen izračun poti v TC eMap®, največji platformi v Evropi, ki omogoča sledenje ne glede na ponudnika z več kot 150 partnerji s področja telematike.

Z iskanjem po poštnih številkah ali po področjih je že mogoče poiskati ponudbe, ki so vezane na določeno lokacijo. Z razširjenim iskanjem tovora lahko TimoComove stranke še hitreje poiščejo ponudbe tovora za izbrano vozilo, ki mu je možno slediti. Če uporabnik izbere vozilo, njegova trenutna lokacija postane kriterij za iskanje na seznamu tovora. Glede na individualne nastavitve uporabnika funkcija upošteva ponudbe na območju do 200 km okoli vozila na seznamu rezultatov iskanja. Uporabnik lahko z gumbom »Posodobi« svoj seznam rezultatov vedno znova posodobi. Pri tem se posodobijo tudi podatki o lokaciji vozila. Prednost je v tem, da ni treba več ročno vnašati krajev. Prav tako uporabnikom ni treba več vnašati lokacije vozila, da lahko začnejo z iskanjem tovora. Predstavnik podjetja TimoCom Marcel Frings o novi funkciji pravi: »Naše stranke morajo vedno hitreje najti tovor v bližini svojih vozil, da, na primer, poskrbijo za zanimiv dodaten ali nadomesten tovor. Zaradi tega je toliko bolj pomembno, da jim ponudimo pomoč, kot je ta nova funkcija iskanja. Z njo si lahko ogledajo vse kraje in takoj stopijo v stik z ustreznim ponudnikom.«

Novosti v TC eMap®

Stranke so pred kratkim dobile novo možnost, da iz dnevno svežega seznama vozil, ki jim je možno slediti, hitro in enostavno s pomočjo spustnega gumba dodajo lokacijo vozila kot začetno točko za izračun poti. Prednost tega je v tem, da jim ni treba več ročno vnašati naslova lokacije. Z novo funkcijo lahko uporabniki še hitreje izračunajo stroške tovora vključno z razdaljo. Alternativno je lokacijo vozila možno prikazati na zemljevidu in jo z desnim klikom dodati kot začetno točko načrtovanja poti. Tretja novost je samodejni prenos vozil, ki so na razpolago za sledenje. Če želijo stranke poslovnemu partnerju za omejen čas omogočiti vpogled v lokacijo vozila, lahko na seznamu sledenja s pomočjo spustnega gumba izberejo funkcijo »Določi odobritev«. Program vozilo samodejno prenese v meni »Lastne odobritve«, s tem da je vozilo, ki mu je možno slediti, že izbrano. Poleg tega je ponudnik IT storitev izboljšal simbole in učinke prikaznih polj s podatki o lokaciji vozil, ko miško pomaknemo čeznje.

 

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek