27.03.2017

TimoComova letna bilanca: pričakovanja za leto 2016 presežena

Največja prevozniška platforma v Evropi je zabeležila najvišji letni prihodek od ustanovitve

(1)

Erkrath, 27.03.2017 – V zadnjem poslovnem letu 2016 je podjetju TimoCom uspelo, da je na področju prevozniških platform okrepilo svoj položaj v Evropi. V preteklem letu je več kot 110.000 uporabnikov objavilo 68,3 milijonov ponudb tovora in tovornih vozil. Zaradi tega TimoCom še naprej ostaja prevozniška platforma z največjim številom ponudb v Evropi. Uspešna je bila tudi zadnja novost, funkcija za nalaganje in prenos dokumentov. Od meseca septembra do konca leta so uporabniki objavili že več kot 16.000 dokumentov.

Rast na celi črti

Za IT strokovnjaka z več kot 400 zaposlenimi, z glavnim sedežem v Erkrathu in predstavništvi na Poljskem, Madžarskem ter Češkem, je bilo leto 2016 najuspešnejše v zgodovini podjetja od ustanovitve leta 1997. Srednje veliko podjetje je doseglo prihodek v vrednosti 62,2 milijonov evrov in s tem 5,5 milijonov evrov več kot prejšnje leto. Poleg tega so pridobili 7.300 novih strank, kar je skupno 36.000 strank in več kot 110.000 uporabnikov. Tekom leta so uporabniki na prevozniški platformi objavili več kot 68,3 milijonov ponudb tovora in tovornih vozil. K dodatnemu uspehu podjetja je že osmič zapored prispevala podelitev nagrade »najboljša znamka« založbe ETM in že četrtič oziroma drugič zapored prejem oznak kakovosti »nakup tovora« in »nakup prevoza« podjetja BMEnet GmbH (družbe nemškega združenja Bundesverband Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik e.V.) za TimoComovo prevozniško platformo.

Uporabniki so opremljeni za digitalno preobrazbo

Digitalna preobrazba je bila glavna tema preteklega leta. Je osnova za prihodnost prevozniške in logistične branže in zato tudi prevozniške platforme. Zaradi osredotočenosti na uporabnike so si zastavili cilj utreti pot napredujoči digitalizaciji. Tako je podjetje TimoCom septembra leta 2016 svoj imenik podjetij z več kot 36.000 podjetji v 44 evropskih državah nadgradilo s funkcijo za nalaganje in prenos dokumentov. Tukaj lahko stranke svoje pogosto uporabljene dokumente na svoj profil naložijo le enkrat in  tako drugim povezanim podjetjem omogočijo njihov prenos. Do konca leta je bilo objavljenih več kot 16.000 dokumentov. Kot uspeh lahko štejemo tudi več kot 5 milijonov poslanih sporočil po TimoComovem Messengerju. Zaradi vmesnikov jim je uspelo povezati več kot 200 ponudnikov telematskih storitev s prevozniško platformo. Skupne stranke lahko položaj svojih vozil vidijo na enem samem zemljevidu v TimoComovi funkciji sledenja. To pomeni, da preklapljanje med programi različnih proizvajalcev ni potrebno.

Inovativni obeti za leto 2017

Po uspešnem letu 2016 ponudnik IT storitev pripravlja novosti za svoje stranke tudi v letu 2017: »Sredi leta bomo na primer svojo prevozniško platformo dopolnili z zelo pomembno aplikacijo za naše stranke, ki bo optimirala procese. Prvič jo bomo predstavili na sejmu »transport logistic 2017« v Münchnu,« pravi glavni govorec podjetja Gunnar Gburek.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek