30.04.2013

TimoComova možnost sledenja omogoča učinkovitejše in varnejše poslovanje

Preglednost na vseh poteh

(1)

Düsseldorf, 2013-04-30. O prenovljeni TimoComovi aplikaciji TC eMap®, ki vključuje funkcijo sledenja, je znanih vedno več podrobnosti. Novi izdelek bo javnosti prvič predstavljen na sejmu transport logistic v Münchnu. Na razpolago so sedaj tudi prve slike uporabniškega vmesnika.

Nova aplikacija TC eMap® je sodobna, urejena in pregledna. Takšna ostane tudi takrat, ko si na zemljevidu naenkrat ogledujete deset ali več vozil z različnimi telematskimi sistemi. Ravno to je ena izmed najboljših lastnosti novega TimoComovega izdelka: možnost sledenja vozilom, ne glede na proizvajalca obstoječega telematskega sistema. Da so posamezna vozila lažje prepoznavna, lahko vsakemu oddajniku GPS določite svoje ime. Ime bo prikazano na seznamu in na oznaki, ki pripada določenemu vozilu na zemljevidu. Ob kliku na vozilo se bodo prikazali podatki za stik. Tako lahko po potrebi nemudoma vzpostavite stik.

Možnost sledenja ne glede na proizvajalca
Znane so tudi podrobnosti o načinu in obsegu vključenih telematskih sistemov. Na začetku bo v aplikaciji TC eMap® na razpolago okoli 20 evropskih proizvajalcev. Toda ni nujno, da bo pri tem tudi ostalo: »Na začetku bomo sodelovali s ponudniki telematskih sistemov, ki so najpogosteje v rabi. To pa ne pomeni, da smo tukaj tudi zaključili. Če stranka uporablja drugačen sistem od tistih, ki so bili do sedaj vključeni v TC eMap®, nam lahko to sporoči. Čim prej bomo stopili v stik z njenim ponudnikom, da ji omogočimo dostop do možnosti sledenja,« razlaga Marcel Frings, predstavnik podjetja TimoCom.
Ravno zaradi tega, ker je možnost sledenja možna ne glede na proizvajalca, je TC eMap® zanimiv tudi za majhne ponudnike in prevoznike. Z aplikacijo TC eMap® je možno slediti različnim naročnikom. Na ta način ponudniki storitev svojim naročnikom sporočajo, da so vredni zaupanja in da bodo tovor varno pripeljali od točke A do točke B. »Naročniki lahko že pred vzpostavitvijo stika vidijo, ali izbrani prevoznik razpolaga z vozili, ki jim je možno slediti,« pravi Frings. »Pri vnosu vozil bodo namreč lahko ponudniki storitev poudarili, da omogočajo možnost sledenja svojim vozilom v aplikaciji TC eMap®.«

Zanesljive funkcije aplikacije TC eMap®ostajajo
Poleg nove možnosti sledenja, ostajata izračun stroškov in načrtovanje poti še vedno vključena v aplikacijo TC eMap®. Tako lahko uporabniki izračunajo pot hitro, enostavno in neposredno na podlagi ponudbe tovora na prevozniški borzi TC Truck&Cargo®. V načrtovalcu poti v aplikaciji TC eMap® so prikazane tudi trenutne informacije o razmerah na cestah. Tako lahko že pred izračunom stroškov poti izveste, ali je izbrana pot resnično najboljša. Možno je izračunati tudi potne in dodatne stroške (npr. cestnine) na izbrani relaciji.

Prenesi izjavo za javnost
Na začetek